Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Νοεμβρίου 2011

Τι μετράει περισσότερο;

Υπογράφηκε και το MOU, έρχεται και η έναρξη του ελέγχου, προχωρά το θέμα του πρίγκιπα λοιπόν. Και προχωρά καλά. Ή αν θέλετε, προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει εδώ και καιρό. Αυτό που πραγματικά ξενίζει όμως, είναι η γενικότερη συμπεριφορά γύρω από το ζήτημα. Συμπεριφορά όλων μας. 

Έχουμε μπει σε μια διαδικασία, που ουσιαστικά χάνουμε το δάσος, όχι για να δούμε το δέντρο, αλλά… μια χούφτα χορταράκια. Αυτοί που κορόιδευαν την υπόθεση του πρίγκιπα, την… έλεγαν σε αυτούς που είχαν ελπίδα ότι το θέμα ισχύει. Τώρα που φαίνεται ότι το θέμα ισχύει, αυτού που είχαν την ελπίδα κοροϊδεύουν αυτούς που κορόιδευαν. Και όλοι μαζί περιμένουν την τελική δικαίωση (οι μεν να γίνει του πρίγκιπα και οι δε να αποδειχθεί φιάσκο) προκειμένου να… κατατροπώσουν την απέναντι πλευρά. Το θέμα είναι πως και οι δύο πλευρές, είναι Παναθηναϊκές.

Και οι δύο πλευρές, πρέπει να ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας. Κανείς δεν γεννήθηκε… πριγκιπικός, όλοι όμως γεννήθηκαν Παναθηναϊκοί. Χάνεται η μπάλα για τα καλά. Επειδή χάνεται η ουσία του θέματος, που ήταν, είναι και θα είναι, η σωτηρία της ομάδας. Μιας ομάδας που μας χαρίζει χαμόγελο αυτή την εποχή, εν μέσω τρομακτικών προβλημάτων που δεν αφορούν τον αθλητισμό αλλά την ζωή μας την ίδια. Είναι να αναρωτιέσαι λοιπόν. Τι μετράει περισσότερο; Η δικαίωση ως προς την τελική κατάληξη, ή η εξεύρεση λύσης για την ομάδα. Ας σταματήσει πια το δηλητήριο, ας σταματήσει η διχόνοια ακόμη και σε αυτή την υπόθεση κι ας περιμένουμε όλοι ήρεμα και ψύχραιμα τι θα γίνει. Γιατί το ξαναείπαμε. Ούτε όσοι περιμένουν να δουν τον Τέβες στα πράσινα έχουν δίκιο, ούτε αυτοί που γελάνε με τον Τσάκα. Δίκιο έχουν όσοι αγωνιούν για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό και ελπίζουν ότι η λύση είναι κοντά. Θέλετε να είναι ο πρίγκιπας; Θέλετε να είναι η Arboris; Θέλετε να είναι ο παπάς της ενορίας; Θέλετε να είναι ο Μπάρακ Ομπάμα; Δεν ενδιαφέρουν ούτε τα ονόματα, ούτε οι Εθνικότητες, ούτε τίποτα. Ενδιαφέρει όμως το αύριο του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου. Ειρωνείες, υπεραισιοδοξία και πάει λέγοντας, ας μείνουν στην άκρη. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό για όλους. Αρκεί να μην… ξυριστούν τα όνειρα και οι δυνατότητες της ομάδας.

Παρακολουθούμε, κρίνουμε, ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Στην προκειμένη περίπτωση στην υπόθεση του πρίγκιπα. Όχι επειδή τον γουστάρουμε, αλλά πολύ απλά είναι η μόνη ορατή λύση και κυρίως, η πιο προχωρημένη απ’ όλες. Μακάρι λοιπόν να μπουν τα λεφτά και να τελειώσει η υπόθεση. Και μακάρι όλα να κυλήσουν όπως έχει υποσχεθεί ο Σαουδάραβας. Και δεν μιλάμε για τις περιπτώσεις του Σικαμπάλα και όλα όσα λέει ο Βλάσσης Τσάκας, που δεν βοηθούν την υπόθεση.

Υπομονή, λίγες μέρες έμειναν. Και τα πάντα θα φανούν. Ποιος λέει αλήθεια, ποιος έπεσε έξω στις προβλέψεις του και πάει λέγοντας. Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε, με αυτούς που ελπίζουν ότι ο Παναθηναϊκός θα βγει από το τέλμα, θα βρει λεφτά και θα πορεύεται όπως του αρμόζει.

Λ. Μπακολιάς-sportaction

Επιμέλεια: Newspao.gr team