Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

11 Δεκεμβρίου 2014

Μόνο... αδιάφορο δεν είναι!


Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Εστορίλ στην τελευταία του ευρωπαϊκή εμφάνιση για φέτος και το Newspao.gr αναλύει τα κίνητρα που έχει για τη νίκη.


Στην 6η και τελευταία αγωνιστική για την φάση των ομίλων του Europa League, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 20:00 στην Λεωφόρο την Εστορίλ, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς και οι «πράσινοι» και οι Πορτογάλοι έχουν αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης... Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει οτι το «τριφύλλι» είναι αδιάφορο. Αντιθέτως...

Έχει και... παραέχει λόγους για να κυνηγήσει τη νίκη, κάτι που τόνισαν τόσο ο Γιάννης Αναστασίου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του ματς, όσο και ο Τάσος Λαγός. Το Newspao.gr παρουσιάζει τέσσερις από αυτούς, που αποτελούν κίνητρο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού προκειμένου να πάρουν τη νίκη στην τελευταία τους ευρωπαϊκή παράσταση για εφέτος.

«Ένεση» στα... ταμεία

Μπορεί τα κέρδη από το Europa League να μην μπορούν να συγκριθούν με αυτά του Champions League, όμως τα ταμεία της ΠΑΕ έχουν ανάγκη από οποιαδήποτε ενίσχυση. Ακόμη και οι 200.000 ευρώ που δίνει η UEFA σε περίπτωση νίκης, μόνο αδιάφορους δεν αφήνουν τους «πράσινους» που θα ήθελαν να αυξήσουν τα έσοδά τους από 100.000 ευρώ που έχουν ήδη από την ισοπαλία στο Αϊντχόφεν, στις 300.000...

Ευρωπαϊκό πρεστίζ

Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός λόγω των ασυνήθιστων διοικητικών συνθηκών που βίωσε, «πλήγωσε» το ευρωπαϊκό του προφίλ. Ακόμη και φέτος που η ομάδα είναι στον δεύτερο χρόνο της ανασύνταξης, η παρουσία της δεν ήταν η αναμενόμενη. Για αυτό και ψάχνει την επιτυχία απόψε στην Λεωφόρο, προκειμένου να μην τελειώσει την φάση των ομίλων χωρίς νίκη και μπει στο γκρουπ με κάποια από τις Παρτιζάν, Λιλ, Κράσνονταρ, Μέταλιστ, Ντιναμό Μινσκ, Ρίο Άβε, Σλόβαν Μπρατισλάβας που δεν θα έχουν τρίποντο...

Να... μαζέψει την βαθμολογία

Η θέση του Παναθηναϊκού στις κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι ήδη κακή, λόγω των βαθμών που έχει μαζέψει τα τελευταία 5 χρόνια. Η εφετινή του πορεία δεν βοήθησε στην βελτίωσή της, κάτι που σημαίνει οτι η νίκη απόψε είναι... μονόδρομος, προκειμένου να μην κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση με την ειδική βαθμολογία της UEFA.

Να... γλυκάνει τον κόσμο

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» περίμενε πως και πως την επιστροφή της ομάδας στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όμως σε καμία περίπτωση αυτό που είδε δεν τον ικανοποίησε. Με εξαίρεση το ματς στο Αϊντχόφεν, οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και το αποψινό παιχνίδι αποτελεί την τελευταία ευκαιρία των παικτών να... χρυσώσουν το χάπι.

Όχι στο ρεκόρ

Η χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού σε φάση ομίλων, είτε του Champions League, είτε του Europa League είναι αυτή των δύο βαθμών της σεζόν 2010-11 όταν στον όμιλο με Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν μάζεψε μόλις δύο πόντους.