ΒΗΜΑ 1
Οι πράσινοι έχουν δικαίωμα μέσα σε 15 ημέρες από την ημέρα που θα λάβουν την απόφαση να καταθέσουν αίτημα αναθεώρησης το οποίο θα εκδικασθεί από την Μείζονα Επταμελή Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Οι πιθανότητες δικαίωσης δεν είναι πολλές…
Εάν δικαιωθούν μπορούν να προχωρήσουν τις εργασίες, εάν φυσικά η Περιφέρεια εκταμιεύσει το ποσό…
ΒΗΜΑ 2
Εάν απορριφθεί εκ νέου το αίτημα αναθεώρησης, θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με την Περιφέρεια ή με άλλον φορέα ή με ιδιώτες για την ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου. Όσο εύκολο είναι αυτό…
ΒΗΜΑ 3
Η αιτιολογία της απόρριψης της ένστασης των «πρασίνων» από το Ελεγκτικό συνέδριο – ως ένα γήπεδο το οποίο σε δύο χρόνια δεν θα είναι σε λειτουργία – βασίζεται στο νόμο 4117 του 2013 – τον οποίο αφελώς άφησε η ΠΑΕ να περάσει, χωρίς να παρέμβει δυναμικά.
Ο νόμος αυτός έδινε άδεια λειτουργίας για τη Λεωφόρο για 5 χρόνια. Εξ ου και το σκεπτικό του Ελεγκτικού συνεδρίου για… 2 χρόνια «ζωής» του ιστορικού γηπέδου.
Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κινηθεί για νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει παράταση στην άδεια λειτουργίας.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα συμβεί, αφού ο νόμος του 2013 ήταν ξεκάθαρος «Όχι πέρα των 5 ετών…».
Από τα παράδοξα της ιστορίας του γηπέδου είναι ότι ο Παναθηναϊκός το 2012 ζήτησε τη βοήθεια ενός έγκριτου νομικού – συνταγματολόγου για τον υπό κατασκευή νόμο για τη Λεωφόρο (νόμος Καλαφάτη), αλλά όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει με τους κρατούντες, αποδέχτηκε πράγματα, που δεν τους είχε εισηγηθεί ο νομικός – συνταγματολόγος!!!
ΒΗΜΑ 4
Εάν επεκταθεί η άδεια λειτουργίας, τότε ο Παναθηναϊκός θα μπορεί ακόμη ν’ αγωνίζεται στην ιστορική του έδρα, έστω και χωρίς να μπορούν να γίνουν έργα ανακαίνισης.
Εάν δεν επεκταθεί τότε ο Παναθηναϊκός θα υποχρεωθεί να μετακομίσει. Είτε στο ΟΑΚΑ είτε σε άλλο γήπεδο του λεκανοπεδίου.
Συμπέρασμα
Οι «πράσινοι» φαίνεται να έχουν μπλέξει για μία ακόμη φορά σ’ έναν κυκεώνα προβλημάτων, αφού παραμένουν μπλεγμένοι μεταξύ των νόμων για τη Λεωφόρο και των συμβάσεων για τη Διπλή Ανάπλαση και τον Βοτανικό.