Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Οκτωβρίου 2014

Όταν μένει στο μηδέν ο Διαμαντίδης...

Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι μπορούσαν να αποδράσουν με το «διπλό» από την έδρα της Μπάγερν, ωστόσο βγήκαν στην επιφάνεια οι (δεδομένες) αδυναμίες που υπάρχουν στην ομάδα.


Aλλωστε είναι κάτι που γνωρίζουν καλά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και οι παίχτες του και πάνω στο οποίο δουλεύουν επί καθημερινής βάσης, προκειμένου να αποκτήσουν αυτοματισμούς, καλές συνεργασίες και συνοχή στην άμυνα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ταχύτητα στην επίθεση και δη στην «εκτέλεση», αφού προσπαθούν να «τελειώσουν» τις επιθέσεις στα 10 με 15 δευτερόλεπτα. Γι' αυτό τον λόγο έχουν υψηλό σκορ, στοιχείο που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από την ομάδα.

Παρ' όλα αυτά, όταν αναφερόμαστε στον Παναθηναϊκό, υπάρχει μια... σταθερά. Και αυτή δεν είναι άλλη από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός της ομάδας διανύει τον 10ο χρόνο του στους «πράσινους» και μέσα από αυτήν την πορεία και τα 227 ματς που έχει δώσει στην Ευρωλίγκα επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το «αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω!». Οταν, όμως, δεν βρεθεί στη μέρα του και είναι... «παρών-απών» από το παιχνίδι, δημιουργούνται και πολλά προβλήματα.

Αν και μοίρασε επτά ασίστ στο Μόναχο (φτάνοντας τις 999 στην Ευρωλίγκα!) είχε 0/8 σουτ και δεν βοήθησε στο σκοράρισμα της ομάδας. Το παρελθόν έχει δείξει ότι κάθε φορά που ο Διαμαντίδης μένει στο «μηδέν», ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία χρόνια που έχει επωμιστεί και τις... περισσότερες ευθύνες στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή.

Από το 2004 που ο 3D φόρεσε την πράσινη φανέλα μέχρι και χθες έμεινε άποντος σε 10 ματς με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει επτά ήττες! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι έξι από αυτές είναι συνεχόμενες, από τη σεζόν 2012-13 και μετά. Τελευταία φορά που δεν σκόραρε καθόλου και ο Παναθηναϊκός βγήκε νικητής, ήταν ο ημιτελικός του Βερολίνου το 2009 απέναντι στον Ολυμπιακό.


ethnos.gr