Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

19 Αυγούστου 2014

Στην Ελλάδα ο παικταράς!


Τα ξημερώματα "πάτησε" Ελλάδα ο "φτιαγμένος" για μεγάλα πράγματα Αλεχάντρο Αλφάρο και το newspao.gr ήταν εκεί!


Η πτήση από Βαρκελώνη ήταν προγραμματισμένο να αφιχθεί στη 1:25 τα ξημερώματα. Με αυτή ταξίδευε και ο Αλεχάντρο Αλφάρο. Ο Ισπανός παικταράς όμως ήταν... ανυπόμονος. Έτσι, προσγειώθηκε στο "Ελ. Βενιζέλος" τέσσερα λεπτά νωρίτερα, παρότι βρισκόμαστε στον Αύγουστο όπου η κίνηση στο αεροδρόμιο είναι έντονη.

Στον διεθνή αερολιμένα τον περίμεναν ο Έλληνας εκπρόσωπός του, Βασίλης Τσιάρτας, μαζί με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου απ' την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον διευθυντή επικοινωνίας των "πράσινων", Νικόλα Βασιλαρά. Περιπου 20 λεπτά μετά την προσγείωση, ο 28χρονος άσος παρέλαβε τις βαλίτσες του και εμφανίστηκε στην πύλη αφίξεων. Παρά το μεγάλο και κουραστικό ταξίδι του (ξεκίνησε από Μαγιόρκα για Βαρκελώνη κι από εκεί για Αθήνα) ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος.

Ντυμένος απλά, με πόλο μπλουζάκι και βερμούδα, χαιρέτησε όποιον βρέθηκε κοντά του. Παρότι δεν μιλάει Αγγλικά, χαμογελούσε σε όποιον τον πλησίαζε. Αποδεικνύοντας γιατί έχει την φήμη του... δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο!

Μάλιστα, παραλίγο να γνωρίσει κι έναν απ' τους νέους του συμπαίκτες. Τον αρχηγό για την ακρίβεια! Περίπου μισή ώρα πριν φτάσει ο Αλφάρο, ο Ζέκα ήταν στο αεροδρόμιο, καθώς περίμενε μαζί με την εγκυμονούσα σύζυγό του, τον πεθερό του. Επίσης, με την ίδια πτήση με τον Αλφάρο ταξίδεψε και ο Ερίκ Αμπιντάλ του ΟΣΦΠ. Έτσι ο Ισπανός άσος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον παίκτη που θα κληθεί να ταλαιπωρήσει φέτος!

Δεν κρατιέται!

Ο Αλφάρο δεν αρνήθηκε να πει δύο λόγια μπροστά στις κάμερες και στους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν. Δείχνοντας πως... δεν κρατιέται! Επισήμανε πως είναι απόλυτα έτοιμος να προσφέρει άμεσα στην ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως ανυπομονεί να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες και να προπονηθεί μαζί τους. Θα αγωνιστεί σε όποια θέση του ζητηθεί, ενώ ο βασικός λόγος που τον έκανε να θέλει Παναθηναϊκό ήταν η προοπτική διεκδίκησης τίτλων!

"Είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν κατ' ευχήν, ανυπομονώ να προπονηθώ με τους νεους συμπαίκτες μου".

Τι σε έκανε να επιλέξεις τον Παναθηναϊκό;

"Θα έλεγα ότι όλα με έπεισαν να έρθω στον Παναθηναϊκό, αρχικά επιθυμούσα να φύγω από την Ισπανία ώστε να μπορέσω να έχω μια νέα εμπειρία και να διεκδικήσω τίτλους".

Τι γνωρίζεις για τον Παναθηναϊκό, έχεις μιλήσει με κάποιους;

"Δεν είμαι πολύ ενημερωμένος για όσα συμβαίνουν τώρα στην ομάδα, όμως έχω μιλήσει με με φίλους, όπως και με τον Νάνο και μου έχουν πει τα καλύτερα".

Είσαι σε καλό επίπεδο ετοιμότητας;

"Όλα αυτό το διάστημα έκανα διπλές προπονήσεις στην Ισπανία και μπορώ να τεθώ στην διάθεση του προπονητή μου, όποτε εκείνος το κρίνει απαραίτητο".

Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φίλους της ομάδας;

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και θέλω να φορέσω την φανέλα του Παναθηναϊκού. Δεν θέλω να υποσχεθώ πολλά, όμως θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων".

Ποια είναι η θέση που προτιμάς να αγωνίζεσαι;

"Η θέση που μου αρέσει περισσότερο είναι του επιτελικού μέσου, όμως μπορώ να παίξω ακόμη είτε σαν εσωτερικός μέσος στην μεσαία γραμμή είτε σαν εξτρέμ. Ωστόσο, ο προπονητής είναι αυτός που θα επιλέξει σε ποια θέση θα αγωνίζομαι".

Τα είπε με Νταμπίζα, "γεμάτη" μέρα

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του, ο Αλεχάντρο Αλφάρο αναχώρησε για το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει τον πρώτο καιρό του στην Ελλάδα (μέχρι να βρει σπίτι). Εκεί, τον περίμενε ο Νίκος Νταμπίζας. Ουσιαστικά σε μια συνάντηση καλωσορίσματος απ' τον τεχνικό διευθυντή των "πράσινων" στον ποδοσφαιριστή που καλείται να βοηθήσει στον δημιουργικό τομέα την ομάδα. Κατά τα άλλα, η Τρίτη θα είναι... γεμάτη για τον Ισπανό άσο. Αφού θα περάσει τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, θα πάει απ' τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Συγχρόνως, θα πάει και στο Κορωπί για να γνωρίσει από κοντά τον προπονητή, Γιάννη Αναστασίου και τους νέους του συμπαίκτες.