Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Μαΐου 2014

Η σύνεντευξη Τύπου για τους τελικούς (vids)


Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα η συνέντευξη Τύπου εν όψει των τελικών του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ.


Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης, πήρε πρώτος τον λόγο και ξεκαθάρισε ότι ξεκινάει μια δύσκολη σειρά για το "τριφύλλι", στην οποία η ομάδα του θα έχει ως… οδηγό τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον "αιώνιο" αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο "Φράγκι":

"Καλησπέρα σας! Δεν είναι η πρώτη φορά που κάθομαι στο πάνελ, η πρώτη ως προπονητής. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ύστερα από 25 χρόνια έχω δει τα πράγματα από τρεις διαφορετικές πλευρές. Ξεκινάει μια δύσκολη σειρά για εμάς, ο στόχος όπως πάντα το πρωτάθλημα. Μια σειρά μεγάλων παιχνιδιών, καλούμαστε να κάνουμε το καθήκον μας. Οδηγός μας είναι τα ευρωπαϊκά ματς, όσον αφορά στις συνθήκες, ελπίζω να δούμε την ίδια ατμόσφαιρα".

Σε ερώτηση σχετικά με τα επεισόδια και το γεγονός ότι στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των δυο ομάδων δεν... εμφανίζονται, τόνισε: "Με θέληση και κατανόηση μπορούμε να έχουμε την ίδια ατμόσφαιρα με της Ευρωλίγκας. Εμείς θέλουμε να δείξουμε πολύ καλό θέαμα".

Για την κατάκτηση του τροπαίου, ο Αλβέρτης τόνισε: "Δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερη δυσκολία. Γνωρίζουμε πλήρως τι πρέπει να κάνει ο καθένας, για να φθάσουμε στο στόχο μας. Είναι δεδομένο πως θα δώσεις τα πάντα, για να φθάσεις εκεί που θέλεις".

Για το αν επηρεάζονται οι ομάδες από την κόντρα που έχουν οι διοικήσεις τους, ξεκαθάρισε: "Εγώ προσωπικά δεν έχω μπει σε διαδικασία ανάλυσης δηλώσεων και κόντρας. Είμαστε έξω από αυτά, δεν αγγίζεται η ομάδα από αυτά, με τόσο επιβαρυμένο πρόγραμμα δεν μένει και χρόνος για άλλα πράγματα. Για εμένα είναι σχεδόν "άγνωστο" το θέμα".

Σε ερώτηση για το τι κάνουν οι ομάδες για τα επεισόδια, απάντησε: "Ξέχασα να σας πω πως εκτός από παίκτης έχω κάνει και πρόεδρος του ΠΣΑΚ. Λέμε τα ίδια και τα ίδια εδώ και χρόνια, τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και 15 χρόνια. Μόνο το νούμερο στη χρονολογία αλλάζει. Είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Ή θα πρέπει να το αποδεχθούμε ή να κάνουμε κάτι που θα αλλάξει ριζικά. Το πάθος μας χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ως λαός, δεν είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά".

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο "3D":

"Καλησπέρα και από εμένα! Θα ξεκινήσω με μια ευχή, να έχουμε καλά ματς, χωρίς ακρότητες και επεισόδια, ο κόσμος να δει καλά ματς. Σίγουρα ισχύει αυτό που είπε ο κόουτς, το πλεονέκτημα είναι συν, αλλά πρέπει να δείξουμε μέσα στο παρκέ πως είμαστε καλύτεροι και αξίζουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει ναν ανεβάσουμε την απόδοσή μας, ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Και από τις δύο πλευρές υπάρχουν θέληση και πάθος. Εμείς θα δώσουμε ό, τι έχουμε και δεν έχουμε για να κατακτήσουμε έναν τίτλο ακόμα".

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η απουσία από το Final Four δίνει… εξτρά κίνητρο στους παίκτες, είπε: "Το ενδιαφέρον είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, πάντα στόχος είναι το τρόπαιο. Είχαμε κακομάθει τα τελευταία χρόνια με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από ελληνική ομάδα".

Εν συνεχεία, μίλησε ο Μπαρτζώκας:

"Καλησπέρα σε όλους! Κατ’ αρχάς επιθυμία όλων ήταν να ήμασταν στο Final Four και από λεπτομέρειες δεν ήμασταν και οι δύο, εξαντλήσαμε τις πιθανότητές μας. Τώρα, έχουμε και οι δύο στόχο το πρωτάθλημα, ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της έδρας και είναι ουσιαστικό αυτό. Εμείς καλούμαστε να κάνουμε την προσπάθειά μας, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, αλλά χρειάζεται ειδική προετοιμασία. Δεν είναι εύκολο ψυχολογικά να περάσεις από το ΟΑΚΑ. Οι παίκτες θα αποφασίσουν για τη σειρά, λίγα μπορούν να κάνουν αυτή την εποχή οι προπονητές".

Σε ερώτηση σχετικά με τα επεισόδια και το γεγονός ότι στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των δυο ομάδων δεν... εμφανίζονται, ο Αλβέρτης απάντησε: "Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες, όχι οι φίλαθλοι, όχι αυτοί που δεν φορούν πράσινα και κόκκινα. Ρεαλιστικά η ατμόσφαιρα στα ντέρμπι είναι η χειρότερη της Ευρώπης. Πολλές φορές λέμε δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ έχουμε φάει τρία μπουκάλια. Παλαιότερα γίνονταν χειρότερα, αλλά εγώ δεν μπορώ να συμβιβαστώ με αυτή την ιδέα. Κανείς δεν ασχολείται με τον αντίπαλο σε άλλες έδρες, όπως π.χ. στη Φενέρ. Είμαστε σε θέση που δεχόμαστε έντονη κριτική, αλλά στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα".

Για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλήματος, τόνισε: "Εμείς φέτος έχουμε παίξει τρεις φορές στο ΟΑΚΑ και δύο στο ΣΕΦ. Κάποιοι μετρούν το ρεκόρ. Υπήρχαν σε όλες ιδιαίτερες συνθήκες. Προσδοκίες φέτος ήταν να κρατήσει την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, κάνοντας κάτι που καμιά άλλη ομάδα δεν το έχει ξανακάνει υπό αυτές τις συνθήκες. Παράλληλα, έπρεπε ο Ολυμπιακός να παίξει στα ημιτελικά του Κυπέλου στο ΟΑΚΑ και στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε με 99% έχοντας χαμένο το πλεονέκτημα έδρας, από κάτι που δεν ευθυνόμασταν εμείς. Αν η χρονιά τελειώσει χωρίς τίτλο θα μας στενοχωρήσει, αλλά όπως είπε και ο Βασίλης κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τον τίτλο. Θα στενοχωρηθούμε εάν δεν το πάρουμε, το απευχόμαστε, αλλά το θέμα είναι πως θα έχουμε προσπαθήσει πολύ".

Σε ερώτηση για το αν οι ομάδες επηρεάζονται από την κόντρα που έχουν οι διοικήσεις τους, είπε: "Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι δύο πόλοι του ελληνικού αθλητισμού. Η δική μου δουλειά είναι να μιλάω μόνο για μπάσκετ. Ποτέ στην προετοιμασία δεν μιλάμε για το εάν θα πέσει κροτίδα ή εάν διαιτητής είναι ο Τανατζής. Οι παίκτες πρέπει να μένουν ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε γίνεται εκτός παρκέ".

Σε ερώτηση για το τι κάνουν οι ομάδες για τα επεισόδια, απάντησε: "Αν μιλάτε για ευθύνη των προπονητών, εμείς είμαστε Έλληνες. Έλληνες είστε κι εσείς. Όσο μέρος του προβλήματος είμαστε εμείς είστε κι εσείς. Ας σταματήσουμε να ζητάμε ευθύνες από ανθρώπους που δεν έχουν κι ας τις αναλάβουν αυτοί που έχουν τις ευθύνες".

Τέλος, δήλωση έκανε και ο Σπανούλης:

"Καλησπέρα και από εμένα! Να ευχηθούμε να γίνουν καλά παιχνίδια χωρίς ακρότητες. Ας κερδίσει ο καλύτερος, έτσι πρέπει να γίνεται. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, όχι ατομικό. Προσπαθώ μέσα από όσα μου ανατεθούν να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει, ποτέ δεν με ενδιέφερε τι θα κάνω εγώ. Δεν είναι εύκολο να εστιάζουν όλοι πάνω σου, αλλά καλούμε να το αντιμετωπίσω και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Είναι μέρος της δουλειάς μου όλα αυτά, να βρίσκονται ανοιχτοί χώροι και για τους συμπαίκτες του, είναι κάτι που δεν αποτυπώνεται στη στατιστική. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να βοηθήσω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, που είναι ο στόχος μας".

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η απουσία από το Final Fourδίνει… εξτρά κίνητρο στους παίκτες, είπε: "Υπάρχουν και στιγμές που θα πληγωθείς από εξωγενείς παράγοντες όπως οι τραυματισμοί ή δεν θα παίξεις καλά. Δεν μπορείς πάντα να προκρίνεσαι. Είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Θα πρέπει να αισθανόμαστε ευλογημένοι και περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και θα κάνουμε τα πάντα να το κατακτήσουμε. Δεν υπάρχει συμβόλαιο με τις επιτυχίες".

Σχετικά με το αν οι ομάδες κάνουν κάτι για τα επεισόδια, απάντησε: "Τι να πούμε; Να συζητάμε πάλι τα ίδια; Πάλι τα ίδια θα γίνουν. Εμείς τι να κάνουμε, να λύσουμε τα προβλήματα; Είμαστε εδώ μία ώρα και δεν έχω ακούσει κάτι για το αγωνιστικό, τα συστήματα… Εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ κι ας κερδίσει ο καλύτερος".

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου: