Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Μαΐου 2014

Οι θέσεις ενίσχυσης


Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και ήδη οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εργάζονται για τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Διαβάστε σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί το Τριφύλλι το καλοκαίρι που μας έρχεται.


Δεξί μπακ

Η χρονιά κύλησε με βασικό τον Τριανταφυλλόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον νεαρό Έλληνα να μην αγωνίζεται στη φυσική του θέση. Ο Νίκος Μαρινάκης δεν φαίνεται να έπεισε τον Γιάννη Αναστασίου, ενώ ο Τάκης Σπυρόπουλος δεν χρησιμοποιήθηκε αρκετά. Πλέον, ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει κάνει σαφές ότι η ομάδα χρειάζεται ένα δεξί μπακ εφάμιλλο της κλάσης του Νάνο στα αριστερά. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό να δούμε έναν εν των Σπυρόπουλο, Μαρινάκη να αποχωρεί, το πιθανότερο ως δανεικός.

Κεντρικός αμυντικός

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι θα κοιτάξει να αποκτήσει έναν σέντερ μπακ με εμπειρία. Ο Γιάννης Αναστασίου θέλει να έχει στη διάθεση του για τα μετόπισθεν έναν παίκτη που θα μπορεί να ενορχηστρώνει ολόκληρη την πράσινη άμυνα με τις τοποθετήσεις και την εμπειρία του. Εάν αποχωρήσει από την ομάδα ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, τότε οι πράσινοι θα κοιτάξουν και για δεύτερο αμυντικό.

Αμυντικό χαφ

Η σεζόν βγήκε δύσκολα στον ανασταλτικό τομέα του κέντρου, αφού μόνο οι Λαγός και Μέντες μπορούσαν να καλύψουν αυτή τη νευραλγική θέση. Ο ''Ολλανδός'' χρειάζεται έναν ακόμη παίκτη που θα αποτελεί τον σύνδεσμο της άμυνας με το κέντρο, ενώ παράλληλα θα οργανώνει το παιχνίδι των πρασίνων. Η πρώτη κρούση δεν άργησε να πραγματοποιηθεί, αφού το Τριφύλλι κινήθηκε για την απόκτηση του Όλιβερ Κιρχ της Ντόρτμουντ, όμως όπως όλοι είδαμε ο Γερμανός ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Δημιουργικός μέσος ή δεκάρι

Το τεχνικό επιτελείο των πρασίνων έχει καταλήξει ότι χρειάζεται και περαιτέρω ενίσχυση του κέντρου, αυτή τη φορά με έναν δημιουργικό παίκτη. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θεωρεί ότι η μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να δημιουργεί επιθετικά είναι πολύ σημαντική. Γι' αυτό το λόγο, ο Νίκος Νταμπίζας ''σαρώνει'' αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να βρει τον κατάλληλο για τον ρόλο αυτό. Επίσης, να προσθέσουμε ότι ο Αναστασίου προτιμά έναν παίκτη που θα μπορεί να αγωνίζεται αποτελεσματικά και ως δεκάρι, πίσω από τον επιθετικό. Δεν αποκλείεται αυτός να είναι και ο Γιώργος Καραγκούνης.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Μεχντί Αμπεΐντ από τον Παναθηναϊκό, τότε θα πραγματοποιηθεί κι άλλη μεταγραφή για την αντικατάστασή του.