Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Μαΐου 2014

Τέσσερα φιλικά πριν τα προκριματικά


Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού είναι από χθες σε 40ήμερη άδεια, ωστόσο το πλάνο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των "πρασίνων" είναι σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου τα πάντα να είναι ρυθμισμένα έως το Σάββατο 28 Ιουνίου, οπότε κι έχει προγραμματιστεί η επίσημη "πρώτη" του "τριφυλλιού" για τη νέα περίοδο.




Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί -όπως έχουμε επισημάνει- κατά 99,9% στο αθλητικό κέντρο του Γκνιέβινο της Πολωνίας από 3 έως 13 Ιουλίου. Το μόνο που μένει για να φιξαριστεί το μέρος είναι κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες και υπάρχει η εκτίμηση πως μέχρι την Πέμπτη θα έχουν πέσει και οι υπογραφές με τους υπευθύνους του κέντρου.

Στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας θα λείψουν οι μουντιαλικοί Καπίνο, Πράνιτς (και βεβαίως ο Σίλντενφελντ αν παραμείνει), ενώ για κάποιες μέρες θα απουσιάσει και ο Μπεργκ, αφού οι διακοπές του θα αργήσουν λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική Σουηδίας και τα φιλικά με Δανία (28/5) και Βέλγιο (1/6).

Στην Πολωνία ο Παναθηναϊκός θα δώσει δύο φιλικά, έχοντας ορίσει ήδη ημερομηνίες στους υπευθύνους κατόπιν υπόδειξης του Αναστασίου, για 9 και 12 Ιουλίου (πιθανός αντίπαλος η Λέγκια). Από εκεί και πέρα, είναι ανοικτό να γίνει νέο ταξίδι των "πρασίνων" στο εξωτερικό και δη στην Ολλανδία στο διάστημα 19-24 Ιουλίου για ακόμη δύο φιλικά, όμως αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Το δεύτερο σενάριο είναι να γίνει τελικά ένα ταξίδι-αστραπή για ένα φιλικό στην Ολλανδία (19 ή 20 Ιουλίου) και κατόπιν να προγραμματιστεί κι ένα τελευταίο τεστ στο γήπεδο της Λεωφόρου (22 ή 23 Ιουλίου) ως πρόβα τζενεράλε πριν απ' τον πρώτο αγώνα για τον γ' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ (29 ή 30 Ιουλίου) αλλά και για να παρουσιαστεί η ομάδα στον κόσμο της.