Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Απριλίου 2014

Ο Βαζέχα "παγώνει" το Άμστερνταμ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο σπουδαίες ευρωπαϊκές στιγμές για τον Παναθηναϊκό έχουμε σαν σήμερα. To Newspao.gr θυμάται...


Στις 3 Απριλίου του 1996 ο Παναθηναϊκός έγραψε στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ μία από τις σημαντικότερες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας του.


Ο «Αίας» υποδεχόταν στο «Ντε Μέερ» (στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε εκεί πριν μετακομίσει στο «Άμστερνταμ Αρίνα») τον Παναθηναϊκό για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι μνήμες όλων γύρισαν στον τελικό του 1971 και οι παίκτες του Χουάν Ραμόν Ρότσα μπήκαν στο γήπεδο ως αουτσάιντερ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άγιαξ είχε την υπεροχή και μάλιστα έκανε και δύο καλές ευκαιρίες με τους Ντάβιντς και Κανού, από την άλλη η ελληνική ομάδα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Φαν ντερ Σαάρ.
Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» ανέβηκαν πολύ και μάλιστα έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρουν με τους των Βαζέχα και Γ. Χ. Γεωργιάδη.

Ο Παναθηναϊκός λίγα λεπτά πριν το τέλος και ενώ όλοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως το ματς θα έληγε 0-0, ωστόσο... στο 87 ’ Γιώργος Δώνης πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και ξεκίνησε μία τρελή κούρσα διέσχισε μία απόσταση περίπου 50 μέτρων και πάσαρε στον Βαζέχα. Ο Πολωνός με εκπληκτικό πλασέ από το ύψος του πέναλτι, πρόλαβε την έξοδο του Φαν ντερ Σαρ κι έστειλε την μπάλα στο απέναντι "Γ" της εστίας κάνοντας το τελικό 0-1!

Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76' Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84' Μάρκος), Μαραγκός (62' Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90' Νιόπλιας)




Ταπείνωσε την Μπάρτσα!

Οι «πράσινοι» έγραψαν ακόμα μία «χρυσή» σελίδα στην ευρωπαϊκή τους ιστορία και μάλιστα κόντρα σε έναν ισχυρότατο αντίπαλο. Η ελληνική ομάδα υποδέχθηκε στη Λεωφόρο τους «μπλαουγκράνα» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπασινά στο 79` έβαλε την ομάδα του Μαρκαριάν σε θέση οδηγού, αν και όλοι γνώριζαν πως ο επαναληπτικός στο «Καμπ Νοου» ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

ΠΑΟ (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Βλάοβιτς (75` Ολισαντέμπε), Γκούμας, Κόλκα Σάριτς, Κυργιάκος, Κωνσταντίνου (89` Βώκολος), Μπασινάς, Λυμπερόπουλος (59` Μπόατεγκ) Φύσσας.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρέσακ):): Μπονάνο, Φ. Ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκου (55` Τσάβι), Κλάιφερτ, Οφερμαρς, Ροσένμπακ (70` Ριβάλντο) Γκάμπρι, Κόκο (67` Ράιζεγκερ), Πουγιόλ, Μότα.


Panathinaikos-Barcelona 1-0 από sakaflias13