Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Μαρτίου 2014

Θα ασχοληθεί κάποιος στην Ευρωλίγκα με αυτή τη... βόμβα; (ΦΩΤΟ)

Σε καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας του, πριν από τελικό στον οποίο είχε οριστεί να σφυρίξει, προχώρησε ο Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα.


Ο Ισπανός διεθνής διαιτητής, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Marca», αποκάλυψε πως δέχθηκε στο παρελθόν απόπειρα δωροδοκίας, την οποία όμως αρνήθηκε. «Κάποιος προσπάθησε να με δωροδοκήσει πριν από έναν ευρωπαϊκό τελικό. Αρνήθηκα. Αλλά είναι βέβαιο ότι δεν αρνούνται όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα.

Για την ιστορία, τρεις τελικούς έχει διευθύνει στην καριέρα του o 50άχρονος ρέφερι, δύο για την Ευρωλίγκα και τα Final Four του 2002 και του 2009 (Κίντερ Μπολόνια - Παναθηναϊκός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός, αντίστοιχα), καθώς και τον τελικό του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Σλοβενίας, ανάμεσα στη Λιθουανία και τη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός είχε φρικτά παράπονα από τη διαιτησία του Αρτεάγκα στον τελικό του 2009 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον οποίο οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 48-28 στο ημίχρονο και στη συνέχεια, με τη βοήθεια της διαιτησίας, οι Ρώσοι έφεραν το ματς στον πόντο (70-69) και ο τίτλος κρίθηκε στο τελευταίο άστοχο σουτ του Σισκάουσκας για την ΤΣΣΚΑ (73-71 ο Παναθηναϊκός).

Χαρακτηριστική η φάση που ο Ισπανός, στο τελευταίο λεπτό (συγκεκριμένα 31,9" πριν το τέλος) και με το σκορ στο 70-66, σφύριξε παράβαση 8 δευτερολέπτων στον Δημήτρη Διαμαντίδη (για να περάσει με τη μπάλα το κέντρο του γηπέδου), όταν στο χρονόμετρο μόλις είχαν συμπληρωθεί 7 δευτερόλεπτα!

Μετά το τέλος εκείνου του τελικού, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε πάει μπροστά στον Ισπανό διαιτητή και του είχε πετάξει χρήματα στο πρόσωπο, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία!