Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Οκτωβρίου 2013

Νίκη με πολλαπλά κέρδη

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον αήττητο μέχρι χθες Εργοτέλη. Μια νίκη που απ' όποια οπτική και αν τη δει κανείς είναι... τεράστιας σημασίας και το 3ποντο δεν ήταν το μοναδικό κέρδος. 

- Αρχικά, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου συνήλθε από το σοκ της προηγούμενης Κυριακής και πέτυχε το πρώτο της «διπλό» στο πρωτάθλημα.

- Δεύτερον, κατάφερε να νικήσει χωρίς να δεχθεί γκολ και μάλιστα εκτός έδρας. Σε αυτό βέβαια είχε σημαντική συνεισφορά ο Στέφανος Καπίνο, στον οποίο θα αναφερθώ αργότερα.

- Τρίτον, το «τριφύλλι» επικράτησε με 0-2 χωρίς να σπαταλήσει ευκαιρίες. Η μοναδική σημαντική ευκαιρία πριν το γκολ ήταν το πολύ δυνατό σουτ του Λαγού από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται «χαζή» η παρατήρηση αυτή και σίγουρα όχι κάτι... θετικό για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο φετινός Παναθηναϊκός, που αναμένεται να δυσκολευτεί σε πολλές έδρες, πρέπει τη... μισή ευκαιρία να την κάνει γκολ. Και σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζουν/έπαιξαν τα δύο φορ-πολυτέλεια για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας.

- Τα φορ, λοιπόν, αυτά, ο Λούτσο και ο Μπεργκ, μας έδειξαν χθες, έστω και αργά (στο 83'), για ποιο λόγο τους έβαλε μαζί ο προπονητής τους. Δε χρειάζονται αναλύσεις, η φάση του πρώτου γκολ μιλάει από μόνη της. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λούτσο πέτυχε το 3ο του γκολ σε 180' συμμετοχής. Σπουδαίο στατιστικό από έναν σπουδαίο παίκτη.

- Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού, όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από τις κριτικές μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Αντίθετα, πείσμωσε και χθες μας θύμισε τον παλιό, καλό Καπίνο που όλοι είχαμε συνηθίσει. Κράτησε το μηδέν σε αρκετές περιπτώσεις.

- Προτελευταία παρατήρηση, ο πολύ καλός Ζέκα, που χθες ήταν παντού. Σε άμυνα και επίθεση. Αν μη τι άλλο, ο Πορτογάλος χρειαζόταν ένα τέτοιο ματς για να «ξυπνήσει», έπειτα από την κακή αρχή στο πρωτάθλημα.

- Τέλος, αυτή η νίκη, η τεράστια νίκη, ανέβασε πάλι την ψυχολογία στους παίκτες ενόψει της ρεβάνς του κυπέλλου. Ναι, καλά διαβάσατε. Για τους παίκτες και για όλους μας δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ακόμα το ντέρμπι. Ο μοναδικός τίτλος που διεκδικεί φέτος η ομάδα είναι το κύπελλο και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι μέχρι την Τετάρτη. Νίκη-πρόκριση και την Τετάρτη και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με την ψυχολογία στα ύψη!

Οι παραπάνω παρατηρήσεις εξηγούν το γιατί ήταν τεράστιας σημασίας η χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού. Γιατί η ομάδα δεν «κέρδισε» μόνο το 3ποντο αλλά πολλά περισσότερα. Υπήρχαν και αρνητικά, όπως η κακή επιθετική λειτουργία, αφού έλειπαν οι πλάγιοι στο κέντρο και οι Σπυρόπουλος και Νάνο δε βοήθησαν τα φορ ή ότι ο Αναστασίου ίσως άργησε να κάνει αλλαγές, ωστόσο αν τα «ζυγίσει» κανείς, είναι φανερό ότι η ζυγαριά γέρνει προς τα "+"...