Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουλίου 2013

Της σημαίας το... κάγκελο!

Έπειτα από... «μαραθώνιες» διαπραγματεύσεις με τους αδερφούς Αγγελόπουλους ο Βασίλης Σπανούλης ανανέωσε τελικά με την ομάδα του Πειραιά και για επόμενα δύο χρόνια θα παραμείνει ντυμένος στα κόκκινα.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επέκταση της συμφωνίας με τον Λαρισαίο άπαντες άρχισαν να αποθεώνουν τον ίδιο τον παίκτη αλλά και τους αδερφούς για την... τεράστια αυτή επιτυχία. Ο Σπανούλης πήρε προαγωγή, από ηγέτης έγινε... «σημαία» και ποιος ξέρει τι άλλο θα διαβάσουμε από 'δω και εις το εξής.

Έπειτα από όλα αυτά που έχουν δει και έχουν διαβάσει τα μάτια μας, θα ήθελα να αναρωτηθώ κάποια πράγματα, τα οποία βέβαια δεν πρόκειται να απαντηθούν ποτέ από τους δημοσιογράφους-νονούς που μετονόμασαν τον... Βασιλάκη σε... «σημαία».

Με τον χαρακτηρισμό «σημαία», λοιπόν, ο Σπανούλης μπαίνει αυτόματα στην ίδια κατηγορία με τον Διαμαντίδη. «Σημαία» ο ένας, «σημαία» (;;;) και ο άλλος. Ένας παίκτης λοιπόν που θα κλείσει 12 χρόνια στον Εξάστερο μόλις λήξει το νέο του συμβόλαιο είναι το ίδιο πράγμα με τον Σπανούλη που φέτος το καλοκαίρι «έκλεισε» 3 χρόνια στην ομάδα του Πειραιά. Και συνεχίζω... Ένας παίκτης που δεν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από την ομάδα που τον ανέδειξε, ακόμα κι όταν «έπεφταν» εκατομμύρια στα πόδια του, ακόμα και όταν υπήρχαν προτάσεις από το ΝΒΑ («δεν μπορώ να αγωνιστώ εκεί», δήλωσε πρόσφατα ο Μήτσος, δείχνοντας για ακόμη μία φορά πόσο τεράστια προσωπικότητα είναι) είναι αυτή τη στιγμή στο ίδιο... «τσουβάλι» με έναν παίκτη που μόλις του παρουσιάστηκε η πρώτη ευκαιρία έφυγε από τον Παναθηναϊκό, παρακαλώντας ουσιαστικά το επόμενο καλοκαίρι τους Γιαννακόπουλους να τον φέρουν πίσω.

Η συνέχεια γνωστή... Ο Σπανούλης επέστρεψε, κατέκτησε τίτλους και Ευρωλίγκες και με αφορμή το «μου έλειπε το κίνητρο» αποφάσισε να πάει στον Ολυμπιακό με 2,5 εκατομμύρια το χρόνο (αν μη τι άλλο, μεγάλο κίνητρο το συγκεκριμένο ποσό!). Αλήθεια Βασίλη, τώρα που έχεις κατακτήσει δύο σερί Ευρωλίγκες όντας ηγέτης της ομάδας, πήρες κι ένα πρωτάθλημα, ποιο είναι το κίνητρο σου; Να κατακτήσεις 3η σερί ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό; Δηλαδή αυτό είναι κίνητρο, ενώ το να ξεπεράσεις την Ρεάλ και γίνεις η κορυφαία ομάδα (και) σε τίτλους στην Ευρώπη δεν είναι; Μάλιστα...

Τέλος, ακόμα και μέχρι να ανανεώσει ο... «Kill Bill» ψαχνόταν να την «κάνει» για άλλες πολιτείες. Τελικά οι αδερφοί μετά από 4 ώρες συζητήσεων και αφού το θέμα της παραμονής του μας είχε παρουσιαστεί σαν θρίλερ μεγαλύτερο και από την «Λάμψη» τον έπεισαν και παρέμεινε. Ο Μήτσος από την άλλη ουδέποτε μπήκε σε αυτή τη διαδικασία και όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω είχε δώσει εντολή στον ατζέντη του να μην συζητήσει με καμία ομάδα.

Αυτές λοιπόν είναι κάποιες από τις διαφορές των δύο... «σημαίων». Ακόμα και αυτό το μικρό δείγμα δείχνει τη διαφορά μεταξύ τους. Τελικά μάλλον Διαμαντίδης και Σπανούλης δεν μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο «τσουβάλι». Γιατί ο ένας είναι ΣΗΜΑΙΑ και ο άλλος γιαλαντζί...