Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Μαΐου 2013

Σας γαμ... μεσ' το Παλέ! (vids-pics)

Σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια ο Παναθηναϊκός άλωνε το ΣΕΦ με 62-53 και κατακτούσε το πρωτάθλημα Ελλάδας με 4.500 φίλους του στο εξοχικό.

Στις 20 Μαϊου του 1999, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο γλυκιά αφού το τρόπαιο ήρθε με νίκη στο ΣΕΦ.

Η σειρά ύστερα από τέσσερα παιχνίδια είναι ισόπαλη στο 2-2, με τον Αυτοκράτορα να καλείται να κάνει το μπρέικ στον Πειραιά. Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς ήταν αποφασισμένη να κάνει κατάθεση ψυχής στο παρκέ και μαζί με τη βοήθεια 5.000 οπαδών της που έκαναν απόβαση στο Φάληρο τα κατάφερε.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 26-14, με τον Αυτοκράτορα να κάνει το comeback και να φέρνει το ματς στα ίσια (σ.σ. 29-29) με φοβερό τρίποντο του Ντίνο Ράτζα.

Στην επανάληψη το αφεντικό του αγώνα ήταν ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Μποντιρόγκα, Μπερκ, Ράτζα και Τζεντίλε, το πάρτι έγινε στο εξοχικό. Στην κερκίδα οι οπαδοί του τριφυλλιού έστησαν το δικό τους πάρτι με παραλήρημα στις εξέδρες φωνάζοντας: «Οέ, οέ, οέ, οέ, Πρωτάθλημα μες στο Παλέ» και το... διαχρονικό πλέον «Ποτέ ξανά Πρωτάθλημα στον Πειραιά».!

Διπλό που άρχισε την πελατειακή σχέση με τον Ολυμπιακό και δείχνει τον δρόμο για φέτος. Έκτοτε κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός σημείωνε τουλάχιστον μία νίκη στο εξοχικό κόντρα στην ομάδα του Nothing.

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός 53-62

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Κόμαζετς 9 (1), Γκολντγουάιρ 11 (1), Βούκσεβιτς 2, Παπανικολάου 6, Σούλης 1, Φασούλας, Τόμιτς 10 (1), Τάρλατς 10, Ρότζερς 4

Παναθηναϊκός(Σούμποτιτς): Αλβέρτης 3 (1), Κοχ, Παταβούκας, Οικονόμου 6 (1), Τζεντίλε 10 (1), Μποντίρογκα 19, Μπουντούρης 3 (1), Μπερκ 9, Ράτζα 12 (1).