Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Ιουλίου 2012

Η νέα εποχή, το όνειρο και ο... εφιάλτης


Νέα αρχή από σήμερα στον Παναθηναϊκό μας, μια άλλη εποχή είναι προ των πυλών, ένα νέο ξεκίνημα που είναι άκρως καινούριο σε όλους μας. 

Ένα εγχείρημα που κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί αλλά σίγουρα όλοι μας θέλουμε να έχει την καλύτερη εξέλιξη. Αυτή τη φορά μεγάλο ρόλο στην επιτυχία ή και στην αποτυχία αυτής της νέας προσπάθειας θα παίξει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Πρώτη φορά ο απλός και αγνός φίλαθλος του Τριφυλλιού έχει την ευκαιρία να έχει λόγο, άποψη και φυσικά την ευκαιρία να βοηθήσει χρηματικά όσο μπορεί.

Πριν από μήνες, όταν και βγήκε και στην επιφάνεια το εγχείρημα του Αλαφούζου, είχα γράψει από δω πως το πιστεύω και πως τελικά αυτό θα είναι που θα επικρατήσει. Δυστυχώς ή ευτυχώς τα παραμύθια με πρίγκιπες και σουλτάνους ήταν μια απάτη, οι (α)μέτοχοι ήταν στα «μαχαίρια» και ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει σε σημείο να κινδυνεύει με απαγόρευση συμμετοχής στην Ευρώπη, απαγόρευση μεταγραφών και προσφυγές παικτών. Με λίγα λόγια η κατάρρευση της μεγαλύτερης ομάδας αυτής της χώρας πλησίαζε.

Προσωπικά θα ήθελα ευχηθώ ότι το καλύτερο στον Γιάννη Αλαφούζο και σε όλο το team του, σε αυτό το πολύ δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει. Ας μην ξεχνάμε πως εκεί που η ομάδα ήταν στο χείλος του γκρεμού, όλοι οι «Παναθηναϊκάρες» σφύριζαν αδιάφορα και είχαν αφήσει την ομάδα στο έλεος της. Σίγουρα ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά πλέον υπάρχει μια βάση, ένα πλάνο και κάποιοι άνθρωποι επιφανείς. Φυσικά ο κόσμος της ομάδας, έστω και σε αυτούς τους άσχημους καιρούς, μπορεί να βοηθήσει και αυτός.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει πως εκτός από το ποδοσφαιρικό και οικονομικό πλάνο, έχει σχέδιο και για το παρασκήνιο. Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Ούτε δηλώσεις από τους γνωστούς «κύκλους», ούτε την κόκκινη προπαγάνδα από όλα τα μέσα άλλα ούτε και πρώην τυπάκια τύπου Κόκκαλη. Έτοιμος για όλα φαίνεται και το δείχνει με την κάθε ευκαιρία. Ειλικρινά, από πότε έχουμε να δούμε τέτοια γεγονότα στον Παναθηναϊκό; Τον τελευταίο «εφιάλτη» για τους απέναντι που θυμάμαι εγώ, είχε το όνομα Νικόλας Πατέρας.

Ας μη βιαζόμαστε όμως να βγάλουμε συμπεράσματα, τα πάντα θα κριθούν στην πορεία. Με τα μέχρι στιγμής γεγονότα που έχουμε, αποδεικνύουν πως ο Παναθηναϊκός δεν γίνει παιχνιδάκι για κανέναν Μαρινάκη, θα ζοριστεί πολύ απέναντι στο Αλαφούζου, αυτό να το θυμάστε. Επίσης η κίνηση με τον Νικόλα Βασιλαρά είναι ένα ακόμη μήνυμα προς κάθε Καραπαπά και Πίκουλες. Ο αγώνας μόλις άρχισε και ο δρόμος θα είναι μακρύς.


Κλείνοντας το σημερινό μου άρθρο θα ήθελα να εκφράσω την ευτυχία μου που έμεινε ο Φερέιρα στην ομάδα. Δε χρειάζεται να πούμε πιο πολλά πάνω σε αυτό. Ένας κόουτς που αν δουλέψει υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κάνει θαύματα. Δείγματα έχουμε! Ο νέος Παναθηναϊκός θα έχει τη σφραγίδα του και αυτό είναι όχι μόνο απλά καλό αλλά ονειρικό...


Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.