Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Ιουνίου 2012

Οι στόχοι, οι φευγάτοι και ο Διαμαντίδης!

Ο σχεδιασμός της νέας σεζόν έχει αρχίσει για τον μπασκετικό ΠΑΟ και το newspao.gr σας παραθέτει τον "φάκελο" με τις παραμονές παικτών,τα αντίο και τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας.


Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που λογικά θα ανανεώσει τις επόμενες μέρες (ακόμα και αν υπήρχε ένα μικρό αγκάθι στο θέμα του μπάτζετ)  θέλει κάποιες εγγυήσεις και πρώτο μέλημα της ΚΑΕ ΠΑΟ θα είναι η παραμονή του Δημήτρη Διαμαντίδη που έχει ακόμα μονοετές συμβόλαιο σε διάρκεια και για την αγωνιστική περίοδο 2012-13, αξίας €2.000.000 τον χρόνο , που θα πρέπει να περιμένει να τον καλέσουν για αναπροσαρμογή, τόσο σε αξία όσο και σε διάρκεια. Πρόθεση του αρχήγου είναι να παραμείνει στην ομάδα αφού προχθές δήλωσε «εχω συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο, οπότε μάλλον εδώ θα είμαι και πάλι. Δεν μπορώ να φανταστώ τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Ομπράντοβιτς και τον Ιτούδη», ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν και ακόμη μερικοί τους οποίους θα ήθελε να συνεχίσει να έχει δίπλα του.


Ο Μάικ Μπατίστ συμπλήρωσε 9 χρόνια στην ομάδα ωστόσο η ηλικία του (35 χρόνων) αλλά και το υψηλό συμβόλαιο που έχει, γύρω στο  1.400.000 ευρώ καθιστά δύσκολη την ανανέωση του όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες παραμονής του εφόσον ο Ζέλικο Ομπράνοβιτς επιθυμεί να τον έχει στο ρόστερ και της επόμενης χρονιάς, τα ίδια δεδομένα υπάρχουν και για τον Σαρούνας Γιασκεβίτσιους. Οι μόλις €350.000, που  λαμβάνει, μόνο απαγορευτική δεν καθιστούν την ανανέωσή του.


Καϊμακόγλου (€500.000), Περπέρογλου (€500.000) και Βουγιούκας (€500.000) επίσης πρέπει να θεωρούνται σίγουροι αφού το τεχνικό τιμ και ο ίδιος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τους έχει μεγάλη εμπιστοσύνη και έχουν προσφέρει αρκετά στον ΠΑΟ.


Μετέωρη είναι η κατάσταση με τον Νικ Καλάθη και τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ο Καλάθης δε συνέχισε στο ελάχιστον στην ταχύτητα, που ο ίδιος φρόντισε να τρέξει έπειτα τα playoffs της Ευρωλίγκας του 2011 με τη Μπαρτσελόνα. Η τελευταία εμφάνισή του στο Σ.Ε.Φ. δεν αρκούσε, θύμησε σε πολλούς τι μπορεί να κάνει, αλλά έχει πάντα και την επιλογή του υπερατλαντικού ταξιδιού (Νο.45 το 2009), αν οι Μάβερικς (σ.σ. σε ανταλλαγή με τους Τίμπεργουλβς) να τον καλέσουν. Ενώ ο Τσαρτσαρής στα 32 του πλέον έχει πτωτική πορεία μετά και τους τραυματισμούς που είχε και δεν παίρνει τον κατάλληλο χρόνο συμμετοχής.

Οι σίγουροι προς την έξοδο είναι οι Άλεξ Μάριτς, Ντέιβιντ Λόγκαν, Ρομέιν Σάτο, Κυρίτσης και Πατ Καλάθης. 

Οι μεταγραφικοί στόχοι

Παναθηναϊκός αναμένεται να κινηθεί, πέραν της αντικατάστασης των αλλοδαπών του, για την απόκτηση 2-3 Ελλήνων με παρόν και μέλλον.

Το όνομα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στη λίστα, ενώ ο ίδιος ο παίκτης, που δε θα βρίσκεται τη νέα χρονιά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, επιθυμεί διακαώς να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Eπόμενη επιλογή μπορεί να αποτελέσει ο Λίνος Χρυσικόπουλος, που ολοκλήρωσε τη χρονιά στη Μπιέλα. Ο 20χρονος πρώην φόργουορντ του Άρη έχει υπόλοιπο συμβολαίου μέχρι το 2014, αλλά σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος η ιταλική ομάδα δύσκολα θα μπει εμπόδιο στις φιλοδοξίες του.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.