Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Απριλίου 2012

Κάνει... κίνηση ο Αλαφούζος

Η περίοδος αναμονής που είχε επιλέξει να κρατήσει η «ομάδα Αλαφούζου» περιμένοντας το αποτέλεσμα της προχθεσινής γενικής συνέλευσης καταπώς φαίνεται ολοκληρώθηκε, με τον Ελληνα επιχειρηματία και τους συνεργάτες του να ετοιμάζουν πλέον (μετά τη νέα άκαρπη ΓΣ) την επίσημοποίηση της πρωτοβουλίας του, κάνοντας κίνηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να πάρουν στα χέρια τους τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Αδαμάντιος Πολέμης, ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ο Τίτος Βασιλόπουλος κι ακόμη ένας επιχειρηματίας (το όνομα του οποίου προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει) είχαν συνεχείς επαφές τα τελευταία δύο 24ωρα, μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης, η οποία δεν έδωσε λύση και παρέτεινε το αδιέξοδο, τουλάχιστον μέχρι την 8η Μαΐου και την επαναληπτική συνέλευση. Απαντες συμφώνησαν ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε οριακό επίπεδο κι αποφάσισαν να κάνουν την κίνησή τους.

Ο Αλαφούζος θα έχει έναν τελευταίο κύκλο επαφών την προσεχή Δευτέρα, αναζητώντας μέχρι την τελευταία στιγμή επιπλέον «συμπαίκτες» και -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- την Τρίτη ή την Τετάρτη μαζί με τον σύνδεσμο παλαιμάχων θα προσεγγίσουν την πλευρά Βαρδινογιάννη ζητώντας να τους παραδώσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ.

Στις προθέσεις της «ομάδας Αλαφούζου» είναι να κινηθούν τάχιστα και σε συνεργασία με τους παλαιμάχους να σχηματίσουν νέο διοικητικό συμβούλιο στην επαναληπτική ΓΣ της 8ης Μαΐου. Οπως έχουμε αναφέρει και τις προηγούμενες μέρες, το ποσό που έχουν συγκεντρώσει -σε πρώτη φάση- είναι περίπου 4 με 4,5 εκατ. ευρώ. Αυτά τα λεφτά θα μπουν άμεσα στην ΠΑΕ για να αρχίσουν να τακτοποιούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Παναθηναϊκού, προκειμένου έστω και την ύστατη ώρα να γίνει προσπάθεια για να διασωθεί η συμμετοχή του «τριφυλλιού» στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου.


Από εκεί και πέρα ο Αλαφούζος και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες γνωρίζουν πως μέχρι τα τέλη Μαΐου θα μπουν στους λογαριασμούς της ΠΑΕ άλλα 2 με 2,5 εκατ. ευρώ από χορηγίες (ΟΠΑΠ, τηλεοπτικό, Adidas, λοιποί χορηγοί), τα οποία -εφόσον αναλάβουν τη διοίκηση της ομάδας- θα είναι σε θέση να διαχειριστούν για να κλείσουν βασικές «τρύπες».

Και βεβαίως το μεγάλο «στοίχημά» τους θα είναι το πλάνο της «λαϊκής βάσης», το οποίο σκοπεύουν να παρουσιάσουν επισήμως την 1η Μαΐου, εκτιμώντας ότι θα μπορέσουν να αντλήσουν άλλα 5 εκατ. ευρώ από τον κόσμο. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, σκοπεύουν να κάνουν μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, ζητώντας από τους φίλους του «τριφυλλιού» να πάρουν μετοχές και να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια σωτηρίας του Παναθηναϊκού.

goal


Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.