Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Μαρτίου 2012

"H Λεωφόρος ανήκει στον ΠΑΟ"

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα με την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με το θέμα που δημιούργησαν ΥΠΕΚΑ και Δήμος Αθηναίων σχετικά με το γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Δήμος Αθηναίων εδώ και καιρό πιέζει για υπογραφή νέας σύμβασης σε ό,τι αφορά στη Διπλή Ανάπλαση. Βλέποντας ότι η ΠΑΕ δεν παίρνει θέση, εξαιτίας της κόντρας των μετόχων κι επειδή ο Ερασιτέχνης διαθέτει προσωρινή διοίκηση, αμφισβήτησε ανοιχτά την ιδιοκτησία του «Απόστολος Νικολαΐδης»!

Το θέμα αποκάλυψε η «Καθημερινή». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΟΡΣΑ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας) ζήτησε από τον Δήμο να καταθέσει δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα στους ιδιοκτήτες της γης. Ο Ερασιτέχνης δεν υπέγραψε το ιδιωτικό συμφωνητικό που του δόθηκε από τον Δήμο, αφού έχει διοίκηση Πρωτοδικείου. Ετσι, ο Δήμος με την εταιρεία «Μπάμπης Βωβός», υπέγραψαν διμερές συμφωνητικό και το κατέθεσαν στον ΟΡΣΑ, υποστηρίζοντας ότι ο Ερασιτέχνης δεν είναι ιδιοκτήτης της Λεωφόρου. Ο ΟΡΣΑ έστειλε στις 24/2 το θέμα στο ΥΠΕΚΑ για αποσαφήνιση και στις 28/2 η απάντηση του Υπουργείου σόκαρε (το έγγραφο το έχει και ο Ερασιτέχνης):

«Ο ΠΑΟ δεν είναι εμπλεκόμενος ιδιοκτήτης (δεν θα ηδύνατο, άλλωστε, αφού δεν είναι κύριος της έκτασης στις περιοχές της διπλής ανάπλασης). Το ότι έχει συμφωνηθεί να είναι ο τελικός χρήστης των εγκαταστάσεων στον Βοτανικό (πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου) δεν τον καθιστά "φορέα εκτέλεσης" του προγράμματος. Συνεπώς δεν απαιτείται η συνυπογραφή του».

Στον Ερασιτέχνη φυσικά θα κινηθούν νομικά και τόνιζαν: «Ο Ερασιτέχνης εξασφάλισε την αναγνώριση της Πολιτείας για τη Λεωφόρο οριστικά κι αμετάκλητα. Το ΣτΕ έκρινε συνταγματική τη μεταφορά των εγκαταστάσεών μας στον Βοτανικό. Αρα, δέχεται ότι η Λεωφόρος ανήκει στον ΠΑΟ γι' αυτό παίρνει αντάλλαγμα στον Βοτανικό». Πρόσφατα άλλωστε ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ζήτησε από τον Ερασιτέχνη να συμφωνήσει... Ουσιαστικά στον Ερασιτέχνη υποστηρίζουν ότι ο Δήμος ανησυχεί για την καταβολή αποζημιώσεων (ήδη η ΠΑΕ έχει καταγγείλει τη σύμβαση), αν δεν γίνει οριστικά το έργο, γι' αυτό προκάλεσε θέμα ιδιοκτησίας.

«Μπερδεμένο»

Συνεργάτες του Βγενόπουλου πάντως με αφορμή το θέμα, έλεγαν και πάλι ότι είναι πολύ μπερδεμένη ιστορία το γήπεδο γι' αυτό και ο «Mr Mig» ζητάει έγγραφες εγγυήσεις από τον Βαρδινογιάννη. Ο τελευταίος πάντως έχει ξεκαθαρίσει ότι πρόβλημα με τον Δήμο η ΠΑΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει.

Αισιόδοξος

Στη Γ.Σ. της Παρασκευής θα φανεί αν θα περάσει η τιμή μετοχής 0,33 ευρώ για την ΑΜΚ και κυρίως ποιοι και με πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα το «τριφύλλι» με την ΟΥΕΦΑ. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους ότι θα μπει ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο για να δοθεί έστω μία προσωρινή λύση. Μέχρι στιγμής έχουμε δεδομένη την παρουσία των Βγενόπουλου, Πολέμη, Θανάση Γιαννακόπουλου στη Γ.Σ., ενώ πιθανή είναι και η συμμετοχή των Ζολώτα, Δάβαρη.

Ο Πατέρας αντίθετα, όπως αναφέραμε και χθες, δεν θα είναι, αλλά δεν αποκλείει τη συνδρομή του για το μέλλον. Τις προσεχείς μέρες επίσης θα ενταθούν από τον Πολέμη οι προσπάθειες να είναι ο Βαρδινογιάννης στη Γ.Σ. ή έστω να στείλει εκπρόσωπο για να ψηφίσει τα θέματα που θα συζητηθούν, αλλά και οι επαφές με επιφανείς Παναθηναϊκούς που θέλουν να βοηθήσουν. Εχουν γραφτεί για παράδειγμα τα ονόματα των Αλαφούζου, Βασιλόπουλου, χωρίς να επιβεβαιώνουν όμως οι ίδιοι.


Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.