Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Μαρτίου 2012

Ωρα για ποδοσφαιρικές απαντήσεις

Kαθένα από τα τέσσερα «κολλητά» δύσκολα παιχνίδια που έρχονται για τον Παναθηναϊκό (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ) έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες στο πρώτο είναι γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός, αλλά θα παίξει χωρίς κόσμο, στο δεύτερο θα παίξει στο γνώριμο ΟΑΚΑ, αλλά με οπαδούς μόνο της ΑΕΚ, το τρίτο είναι το ντέρμπι με τον βασικό του ανταγωνιστή για το πρωτάθλημα και το τέταρτο είναι σε μία δυνατή έδρα, κόντρα στην ομάδα-ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. 

Και παράλληλα με όλα αυτά, μέσα σ' αυτή την τετράδα παιχνιδιών θα λείψουν εναλλάξ Σιμάο και Βιτόλο, θα πρέπει να δούμε αν θα πάρουν κάρτα παίκτες που είναι στο όριο και επίσης ποιους και πόσους ακόμα θα χτυπήσει η γρίπη, που τις τελευταίες μέρες κάνει πάρτι στην Παιανία.



Στο αντιστοιχο διάστημα του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός έπαιζε ωραία μπάλα, πέρασε εντυπωσιακά από την Τούμπα, νίκησε την ΑΕΚ ευκολότερα απ' ό,τι έδειχνε το τελικό 3-2 και ήταν κατώτερος του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά έφυγε με τον έναν βαθμό, κυρίως χάρη σε μερικές εντυπωσιακές αποκρούσεις του Καπίνο. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός άρχισε να έχει μία κάμψη στην απόδοσή του, ένα ντεφορμάρισμα ή «κοιλιά», κέρδισε αρκετά παιχνίδια με 1-0, πέτυχε γκολ στα τελευταία λεπτά μερικών αγώνων, αγχώθηκε και άγχωσε τον κόσμο του, αλλά παρέμεινε στην κορυφή.

Και τωρα, μπροστά στα τέσσερα αυτά παιχνίδια που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα, αναρωτιέμαι αν ο Παναθηναϊκός θα έχει τη δύναμη, τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα κι αν ο Φερέιρα θα κρύβει κανέναν άσο στο μανίκι του ώστε να πιάσει η ομάδα τα στάνταρντς απόδοσης εκείνης της φάσης του πρώτου γύρου. Το στοιχείο της έκπληξης πλέον δεν υπάρχει –το παιχνίδι του «αποκωδικοποιήθηκε» από τους αντίπαλους προπονητές. Ο Λέτο, ο παίκτης δηλαδή που έκανε τη διαφορά τότε, είναι καιρό εκτός αγώνων κι ακόμα κι αν παίξει με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι έπειτα από τόσο μεγάλη απουσία. Η άμυνά του έχει την ίδια φιλοσοφία με τότε –αν και δείχνει πλέον πιο στιβαρή, το κέντρο είτε με δύο «κόφτες» είτε με έναν κάνει περίπου τα ίδια πράγματα, άρα τη διαφορά τελικά μπορούν να κάνουν μόνο οι μπροστινοί.

Αν ολα πάνε καλά από θέματα υγείας και τραυματισμών, ο Φερέιρα θα έχει μεσοεπιθετικές λύσεις στα χέρια του, τόσο για την 11άδα όσο και για τον πάγκο, αν θελήσει να αλλάξει κάτι. Λύσεις που δεν θα περιορίζονται μόνο στον Καραγκούνη και στον Μαυρία, αλλά θα περιλαμβάνουν τον Λάζαρο και τον Νίνη, παίκτες χαρισματικούς που μπορούν με μια έμπνευση της στιγμής να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Θυμηθείτε πέρυσι στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ πόσο καθοριστική ήταν η συμβολή του Λάζαρου στη νίκη με 2-1. Ενας Λάζαρος που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε την αντίπαλη άμυνα άνω-κάτω.

Εκει μπροστά θα κριθούν όλα για τον Παναθηναϊκό και το παιχνίδι του, αν φυσικά η άμυνα και το κέντρο κάνουν το «χρέος» τους. Αλλα τρικ δεν υπάρχουν διαθέσιμα νομίζω, πολύ απλά διότι ο Φερέιρα δεν είναι ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ...

Κώστας Βαϊμάκης-sday

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.