Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Ιανουαρίου 2012

Ανεπίτρεπτη Γκέλα‏

Καλησπέρα σε όλους! Το χθεσινό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού μας δεν ήτανε αυτό που περιμέναμε όλοι. Συμφωνώ ότι είχαμε απουσίες αλλά προσωπικά δεν θα σταθώ σε αυτό.

Αρχίζοντας να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε όπως έπρεπε στο γήπεδο και πίεζε από το πρώτο λεπτό. Φυσικά αυτή η πίεση ήτανε φλύαρη γιατί απέφερε ελάχιστες ευκαιρίες και προσωπικά θυμάμαι 1-2 σουτ καλά του Κλέιτον και 1 του Καραγκούνη που απείλησαν τον Μπλάζιτς. Ο Παναιτωλικός από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό έπαιζε αμυντικά χωρίς να δημιουργεί φάσεις και ίσως αυτό να δημιούργησε την φλύαρη πίεση της ομάδας μας. Δεν είναι και εύκολο όταν 10 παίκτες είναι πίσω από την σέντρα να δημιουργείς ευκαιρίες. Φυσικά η έλλειψη κλασικού σέντερ φορ σε σύστημα 4-6-0 κάνει πιο δύσκολη ακόμη την δουλεία για την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου που είναι το γκολ ειδικά με αντίπαλο τις μικρές ομάδες που υποτίθεται ότι πρέπει να "καθαρίσεις" το ματσάκι από την αρχή.

Φυσικά το θέμα δεν ήταν στο γκολ μόνο ήταν στην συνολική παρουσία της ομάδας. Προπονητής δεν είμαι και ούτε θέλω να κρίνω τον κύριο Φερέιρα που τον θεωρώ όπως έχω γράψει και άλλες φορές τον κορυφαίο προπονητή του Παναθηναϊκού των τελευταίων 6 χρόνων όμως κάποιες επιλογές του δεν μου άρεσαν χθες. Η χρησιμοποίηση του Λουκά Βύντρα στο αρχικό σχήμα ήταν λάθος για μένα όπως και η αλλαγή του Ζεκά με τον Μαρίνο. Ο Λουκάς μπορεί να είναι ένας φιλότιμος παίκτης που προσπαθεί πάντα για το καλό της ομάδας και στο ένας με έναν να είναι ανίκητος όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι το μπακ που θα σε βοηθήσει επιθετικά. Σε αυτό το κομμάτι υστέρει και του λείπει και η τεχνική. Καλύτερα για μένα να έπαιζε ο Μαρίνος από την αρχή που σαν δεξί μπακ βγάζει μάτια φέτος και είναι και γρήγορος( βγάζει καμία σέντρα της προκοπής κιόλας) πάρα ο Βύντρα και να πάει ο Μαρίνος σαν αλλαγή μετά ως δεξί χαφ στην θέση του Ζέκα που είναι πολύ καλός εκεί. Όσο για τις άλλες επιλογές θεωρώ σωστή την ευκαιρία που έδωσε στον Μαυρία ο Κύριος Φερέιρα, το παιδί ήταν πολύ καλός έκανε πολύ ωραίες ενέργειες, ήτανε ταχύτατος, τριπλαδόρος αρκετά καλός και δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην περιοχή του Παναιτωλικού. Έχει μέλλον και πιστεύω ότι θα πάρει και άλλες ευκαιρίες.Κορυφαίοι ήτανε χθες για μένα ο Μαυρίας. ο Κλέιτον και ο Τοτσέ. Για τον τελευταίο θα πούμε στο τέλος. Και μεγάλος άτυχος ο Μπουμ που μας μένει 1,5 μήνα εκτός δύστυχος.

Τωρά να πάμε στο θέμα μας για την μέτρια εικόνα πάλι. Ο Παναθηναϊκός χθες μου θύμιζε μπορώ να πω τον Παναθηναϊκό που πάτησε στο Βικελίδης αλλά σε πιο ήπιο βαθμό αν θέλετε. Είναι ανεπίτρεπτο για τον Παναθηναϊκό και για την ιστορία του να μην παίρνει το διπλό απέναντι σε μια ομάδα τέτοιας δυναμικότητας όπως ο Παναιτωλικός. Το ότι είχαμε απουσίες για μένα δεν είναι λόγος όταν κάποιοι φοράνε το Τριφύλλι στο στήθος. Οι απουσίες μετράνε μόνο στις μικρές ομάδες όχι στις μεγάλες. Εκτός βέβαια από την μέτρια εικόνα των παικτών ρόλο έπαιξε και η απόφαση να μην δει καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Βύντρα ο Βοσκάκης μέσα στην περιοχή. Επαφή υπάρχει αλλά τι να λέμε τώρα....τα κλάματα των λιμανίσιων έπιασαν τόπο και ο Παναθηναικός θα κάνει να δει πέναλτι μετά απο 4 χρόνια πάλι. Ίσως αν δινόταν να ήτανε αλλιώτικο το αποτέλεσμα.

Κλείνοντας θα αναφερθώ στον Τοτσέ. Είχα πει την προηγούμενη φορά ότι δεν είχα ολοκληρωμένη εικόνα για τον Ισπανό, τον είχα δει μόνο σε κάποια παιχνίδια με τον ΠΑΣ(που σκόραρε κιόλας) και σε κάποια άλλα που έπαιρνε κάποια λεπτά συμμετοχής. Χθες προσωπικά με έπεισε ότι μπορεί να βοηθήσει και έχει και την αίσθηση του γκολ. Δεν είναι Σισέ και ούτε θα γίνει αλλά είναι επιθετικός που 3-4 καλές κινήσεις θα στις κάνει μέσα στην αντίπαλη περιοχή θα ξεμαρκαριστεί και θα σκοράρει.Για μένα πρέπει να πάρει και άλλες ευκαιρίες, κοιτώντας μάλιστα τα στατιστικά του φέτος έχει πετύχει σε 8 εμφανίσεις 4 γκολ. Δηλαδή έχει σκοράρει στα μισά παιχνίδια από όσα έχει αγωνιστεί που προσωπικά το θεωρώ καλή αναλογία αν αναλογιστούμε τα ελάχιστα λεπτά που αγωνίζεται σε κάθε παιχνίδι τελευταία. Είναι ένα καλό φορ περιοχής και αρκετά παρεξηγημένος για μένα.

ΥΓ1: Το +6 ας πει κάποιος στις κόκκινες φυλλάδες ότι δεν ισχύει γιατί έχουμε 2 αγώνες μείον που αν κερδηθούν πάμε στο +1
ΥΓ2: Κυρ Σάββα μας έχεις κουράσει.
ΥΓ3: Κάτι που βρήκα στο ίντερνετ και είναι άξιο προσοχής.......Ποια εφημερίδα που πάει για φούντο ίσως γίνει κόκκινο μέσο; http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_3695.html?spref=fb πατήστε στο Λινκ και βρείτε την λύση στο Κουίζ

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.