Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

16 Ιανουαρίου 2012

Πλέον δεν είναι αστείο μάγκες…

Ξεκάθαρα πλέον, είπαν στους «πράσινους» ότι αυτό τον τίτλο δεν θα τον πάρουν. Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους, πως διεξήχθη ποδοσφαιρικό παιχνίδι σε… πάγο!

Είναι εύκολο να καθίσουμε τώρα και να λέμε για το πόσο μάγκες είναι οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Είναι εύκολο να αποθεώσουμε το γκολ του Κλέιτον. Είναι εύκολο να μιλήσουμε για μια ομάδα που δεν θέλει, όσο κι αν προσπαθούν όλοι τους, να αφήσει αυτό το πρωτάθλημα να της φύγει από τα χέρια. Είναι εύκολο να αποθεώσουμε τον Καρνέζη για τις επεμβάσεις του. Εκ των προτέρων ζητάμε συγγνώμη από τα παιδιά του «τριφυλλιού», επειδή δεν θα ασχοληθούμε πολύ μαζί τους και με την προσπάθειά τους. Δεν χρειαζόμαστε εμείς όμως, για να καταλάβουν και οι πλέον άσχετοι με το άθλημα, πόση μαγκιά χρειαζόταν για να πάρει ο Παναθηναϊκός αυτή τη νίκη. Μπράβο σε όλους λοιπόν, αν και η λέξη δεν αρκεί για να περιγράψει την πραγματικότητα του επιτεύγματος.

Πάμε στα πιο σοβαρά. Επειδή η κατάντια του ίδιου του αθλήματος, είναι πιο σοβαρή από την νίκη του Παναθηναϊκού. Ξεκάθαρα πλέον, είπαν στους «πράσινους» ότι αυτό τον τίτλο δεν θα τον πάρουν. Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους, πως διεξήχθη ποδοσφαιρικό παιχνίδι σε… πάγο! Συνθήκες δηλαδή που δεν προσφέρονται ούτε για προσεκτικό περπάτημα. Ο Σπάθας όμως, όπως είπε και ο Φερέιρα, ήθελε να γίνει το ματς. Γιατί άραγε; Και συνεχίζουμε. Σε ποια σοβαρή χώρα του πλανήτη, οπαδοί με εισιτήρια στα χέρια τους, απαγορεύεται να μπουν στο γήπεδο; Και όλα αυτά, μετά από την απαίτηση ουσιαστικά της ομάδας που τους πούλησε τα εισιτήρια αυτά; Κοινώς, της ομάδας που τους έκλεψε τα λεφτά! Για όσους δεν το κατάλαβαν, οι φίλοι του «τριφυλλιού» μπήκαν στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος. Επειδή νωρίτερα δεν τους άφηνε ο ΠΑΣ! Ένας Θεός ξέρει το γιατί. Μετά απ’ όλα αυτά, έχεις και τους… κύκλους του Ολυμπιακού, να σε χαρακτηρίζουν γελοίο. Όχι τον σύλλογο, αλλά τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Επειδή είπε την αλήθεια.

Πραγματικά, και το λέμε τώρα που η ομάδα πήρε τεράστια και αντρίκεια νίκη, δεν βλέπουμε τον τρόπο πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει τον τίτλο. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε όχι απ’ το «τριφύλλι», αλλά και από την Μπαρτσελόνα ακόμη, να ανταπεξέλθει όταν σε κάθε ματς βρίσκουν και κάτι επιπλέον για να εμποδίσουν την προσπάθειά σου. Το θέμα έχει γίνει και ανθρώπινο πλέον. Επειδή μιλάμε για ανθρώπους, που χρειάζεται να έχουν την υγεία τους για να βγάλουν λεφτά και να ζήσουν. Δεν είμαστε μελοδραματικοί, αλλά πραγματικά περιμένουμε απ’ όσους αποφασίζουν να διεξάγονται ματς υπό τέτοιες συνθήκες, να βρουν την στοιχειώδη ανθρωπιά έστω. Οκ, το ποδόσφαιρο δεν τους ενδιαφέρει. Ή αν θέλετε, τους ενδιαφέρει το καλό συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού τμήματος. Αλλά το να παίζεις με την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων, είναι απλά αλητεία!

Υ.Γ. Όποιος χρησιμοποιεί την δικαιολογία πως το γήπεδο επηρέασε και τις δύο ομάδες, άρα δεν μπορεί να φωνάζει ο Παναθηναϊκός, είναι απλά είτε άμπαλος, είτε στημένος. Και οι… πέτρες γνωρίζουν, πως όταν τα ματς διεξάγονται υπό τέτοιες συνθήκες, ΠΑΝΤΑ ευνοείται ο πιο αδύνατος!

Υ.Γ.2: Μάγκας και ο Ζαραδούκας! Τσαμπουκά στον Καπίνο πήγε να πουλήσει μετά το ματς. Σε 17χρονο δηλαδή. Κι εκεί βέβαια, έπεσε σε τοίχο…

Υ.Γ.3: Κ. Σπάθα, πιστεύουμε ότι το θράσος του Λέτο να τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός πως παίχτηκε ποδόσφαιρο στον πάγο, δεν ήταν κίτρινη αλλά κόκκινη. Θα έπαιρνες και καλύτερο βαθμό απ’ τον παρατηρητή αν το έκανες… Δεν πειράζει, προφανώς δεν το σκέφτηκες εκείνη τη στιγμή…

Λευτέρης Μπακολιάς-sportaction

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.