Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

16 Ιανουαρίου 2012

"Επίθεση" Βασιλάκη σε Σπάθα!

Ο Περικλής Βασιλάκης μίλησε στον Sentra 103,3 για την απόφαση του διαιτητή να ξεκινήσει τον αγώνα και τόνισε πως η απόφασή του ήταν απαράδεκτη, ενώ αναφέρθηκε και στη γενικότερη παρουσία του στη διάρκεια του αγώνα.

«Πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το αν ένας αγωνιστικός χώρος είναι απόλυτα ασφαλής. Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος σε τέτοια θέματα για το πότε πρέπει ένας διαιτητής να αρχίζει ή να μην συνεχίζει το παιχνίδι», σχολίασε αρχικά ο Περικλής Βασιλάκης.

«Ένας διεθνής διαιτητής δεν είναι ανάγκη να βγει στις 7:30μ.μ., την ώρα του αγώνα, και να ψάχνει με το παπούτσι του αν έχει πάγο το γήπεδο. Έπρεπε μισή ώρα οπωσδήποτε να βγει και να δει κατά πόσο μπορούν να βελτιωθούν οι συνθήκες του χώρου. Αυτό το οποίο γινόταν το θεωρώ αστείο. Εγώ ξέρω ότι ο διαιτητής βγαίνει βλέπει και αποφασίζει. Ο κανονισμός του δίνει την δυνατότητα», συνέχισε....

«Μου είπαν ότι από την πλευρά της σκεπαστής εξέδρας υπήρχε πρόβλημα. Ο βοηθός προσπαθούσε να στηριχτεί στα πόδια του. Μου θυμίζει τις σκούπες στο «Γ. Καραϊσκάκης. Τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας διαιτητής; Πρώτα πρέπει να κοιτάει την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Οι παίκτες σεβάστηκαν αλλήλους. Όταν φύγεις στον πάγο μπορείς να παρασύρεις τον άλλο και να τον τελειώσεις. Δεν πρέπει να τον ενδιαφέρει αν το παιχνίδι είναι ή όχι τηλεοπτικό.

Πρέπει να τον ενδιαφέρει οι παίκτες να βγουν χωρίς τραυματισμούς με δική του υπαιτιότητα», πρόσθεσε αναφερόμενος στις συνθήκες του αγώνα, αλλά και το τι είναι υποχρεωμένος να προσέχει ένας διαιτητής, για να συμπληρώσει, «οι διαιτητές πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί και ευαισθητοποιημένοι με τον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής πρέπει να βλέπει αυτός και όχι να του λένε οι άλλοι. Αν το γήπεδο αυτό είχε χόρτο κανονικό όπως στο ΟΑΚΑ θα είχε φύγει σε δευτερόλεπτα. Το ξέρανε από το μεσημέρι ότι υπήρχε πάγος. Δεν μπορείς έναν παίκτη που τον αγοράζεις εκατομμύρια και μία ομάδα που παίζει την κατηγορία της ν' αγωνιστεί σ' ένα ακατάλληλο γήπεδο. Άρα μην κοιτάζεις μόνο την μία πλευρά.

Τέλος ο Περικλής Βασιλάκης αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου: «Πρώτα απ' όλα δεν επιτρέπεται σε κανένα να σου λέει τι και πως θα κάνεις. Αυτά δεν γίνονται. Αλλά ως παίκτης όταν βλέπεις ο οποίος παλινδρομεί και δεν έχει την έντονη προσωπικότητα και τον σεβασμό τότε κάνεις αυτά που κάνεις. Κάθεσαι και κουβεντιάζεις με τους παράγοντες ενώ έχεις αποφασίσει».

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.