Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

17 Ιανουαρίου 2012

Στα Γιάννενα έγινε φαβορί!

Ένα καθοριστικό διπλό πήρε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ, σε ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ξεχαστεί, ειδικά αν εξελιχθεί θετικά για το τριφύλλι η συνέχεια του πρωταθλήματος. Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ, καθώς το 1/4 κατά μήκος του γηπέδου ήταν παγωμένο και επικίνδυνο. Απλά, είναι τυχεροί οι αρμόδιοι της Λίγκας και ο διαιτητής που δεν συνέβη κάτι δυσάρεστο.

Δύο πρόσωπα ξεχώρισαν για τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό ματς, ο Καρνέζης που κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο και ο Κλέιτον για το καθοριστικό γκολ, αλλά και την εικόνα του συνολικά στο παιχνίδι. Ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού ήταν περίπου αλάνθαστος και δημιούργησε ευχάριστο πονοκέφαλο στον Ζεσουάλδο Φερέιρα ενόψει της συνέχειας. Όσο για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, όσο κυλά η σεζόν αποδεικνύεται περίτρανα, ότι είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας. Ας τα βλέπουν αυτοί που δεν τον πίστεψαν ποτέ…

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Παναθηναϊκός μπήκε να παίξει μετά το 30ο λεπτό, όταν οι παίκτες του αντιλήφθηκαν ότι το παιχνίδι δεν πρόκειται να διακοπεί. Σε αυτό το σημείο κράτησε ο Καρνέζης και μπράβο του γιατί έπαιζε υπό πίεση. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι πράσινοι δεν έχουν δεχθεί γκολ στα τρία τελευταία ματς οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην είσοδο του Βιτόλο δίπλα στον Σιμάο, αλλά και την οπισθοχώρηση του Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Έτσι, η ομάδα του Φερέιρα έχει πολλά τρεξίματα στα χαφ, δίνει λιγότερους διαδρόμους στους αντιπάλους, ενώ με τον Κατσούρ στα στόπερ υπάρχει περισσότερη σιγουριά, αλλά τον στερείται δημιουργικά.

Ταυτόχρονα, ο Μπιάρσμιρ απέδειξε ότι δεν είναι τόσο κακός για να μην υπολογίζεται καν…Αλλά αυτή είναι η μαγκιά του Φερέιρα, είναι δίκαιος και δεν έχει κολλήματα με παίκτες, αν κάποιος παίκτης είναι καλός θα πάρει την ευκαιρία και θα παίξει. Μπράβο στον Πορτογάλο τεχνικό, που καταφέρνει να παίρνει από τους παίκτες το καλύτερο δυνατό και βγάζει πρωταγωνιστές από το πουθενά. Με την ευκαιρία, θα το γράψω από τώρα ότι ο Φουρλάνος είναι ο επόμενος και πρόκειται για ένα παιδί(γεννημένος το 1993) που ξέρει καλά τα «μυστικά» της μπάλας.

Για να κατακτήσει μία ομάδα πρωτάθλημα χρειάζεται όλα τα παραπάνω. Πάθος, τσαμπουκά, πείσμα και προπονητή δάσκαλο, έτσι καλύπτεις τις αδυναμίες σου. Λάθη θα γίνουν. Ωστόσο, όπως είναι η διαμορφωμένη η κατάσταση στον Παναθηναϊκό διοικητικά-οικονομικά, η προσπάθεια για την κατάκτηση του φετινού τίτλου είναι συγκλονιστική. Με το πρόγραμμα που έχει το τριφύλλι στη συνέχεια, με εννιά ματς στα δεκατέσσερα εντός και τα ντέρμπι πλην της ΑΕΚ στο «σπίτι» του, η υπόθεση τίτλος είναι στο «χέρι» του. Κοινώς, τώρα έγιναν φαβορί οι απλήρωτοι!

Βαγγέλης Νερατζιάς-sday

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.