Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Νοεμβρίου 2011

Τάι Λόουσον: Τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε

Μπορεί να μην έχει πολύ καιρό στην Ευρώπη όμως ο Τάι Λόουσον, το νέο αστέρι της Ζαλγκίρις ξέρει καλά ποιος είναι το αφεντικό της Ευρώπης στο μπάσκετ.

Ο πρώην παίχτης των Ντένβερ Νάγκετς αγωνίζεται στη Ζαλγκίρις για όσο διαρκέσει το lock out και την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Τι σε έκανε να πάρει την απόφαση και να έρθεις στην Ευρώπη να αγωνιστείς για όσο διαρκέσει το lockout και τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση της Ζαλγκίρις Κάουνας;

«Όταν άρχισε το lockout, σκέφτηκα πως θα μπορούσα να μην χάσω όλη τη σεζόν. Έτσι πήρα την απόφαση να πάω κάπου εκτός Ηνωμένων Πολιτειών για να παίξω μπάσκετ. Θεώρησα πως ήταν μια σωστή επιλογή να πάω στο Κάουνας και να δω έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Και αποδέχτηκε πως έκανα καλά που ήρθα στη Ζαλγκίρις. Ο φίλος μου Σόνι Ουίμς είχε ήδη υπογράψει, οπότε σκέφτηκα πως θα έχω και έναν φίλο στην ομάδα, κάτι που θα έκανε πιο εύκολη την προσαρμογή μου στα νέα δεδομένα. Επίσης είδα πως η ομάδα τα πήγε αρκετά καλά πέρσι, πήραν το πρωτάθλημα και έπαιξαν στην Ευρωλίγκα φτάνοντας ως το TOP-16. Οι Λιθουανοί ζούνε για να παίζουν μπάσκετ και αυτός ήταν ένας παράγοντας που με βοήθησε αρκετά. Τελικά μετά από αρκετές εβδομάδες παραμονής στο Κάουνας, θεωρώ πως πήρα την σωστή απόφαση».

-Πλέον η ομάδα έχει νέο προπονητή. Ο Αλεξάντρ Τριφούνοβιτς ανέβαλε την τεχνική ηγεσία και είναι ο αντικαταστάτης του Ηλία Ζούρου. Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Έλληνα τεχνικό;

«Ο κ.Ζούρος είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει το μπάσκετ και ασχολείται πολύ με τη δουλειά του. Δεν ξεκινήσαμε, όμως, καλά τη σεζόν, και για να είμαι πιο σωστός, αρχίσαμε πολύ άσχημα και έτσι ο κόουτς απολύθηκε, αλλά για όσο τον έζησα είχαμε μια καλή συνεργασία. Είναι καλός άνθρωπος και του εύχομαι καλή τύχη σε όποια ομάδα και αν συνεχίσει να δουλεύει στο μέλλον».

-Την Παρασκευή θα αντιμετωπίσετε τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό στην έδρα του. Τι θεωρείς πως πρέπει να κάνει η Ζαλγκίρις για να έχει ελπίδες να πάρει το ματς;

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε στο γήπεδο και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο να δώσουμε μια πραγματική μάχη. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα λιγότερο όταν αντιμετωπίζεις τον πρωταθλητή Ευρώπης στην έδρα του. Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά στην Ευρωλίγκα και κάθε παιχνίδι πλέον έχει ιδιαίτερη σημασία. Αλλά επαναλαμβάνω, το ότι αντιμετωπίζουμε τον πρωταθλητή Ευρώπης στην έδρα του, τα λέει όλα. Έστω και ένα δευτερόλεπτο να χαλαρώσουμε, τότε θα μας "σκοτώσουν", ο Παναθηναϊκός είναι τέτοια ομάδα και έτσι δεν θα πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να το κάνουν αυτό. Διαφορετικά δεν θα έχουμε καμία τύχη».

-Γνωρίζεις τι ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσετε την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ;

«Μου έχουν πει πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κάνουν φοβερή φασαρία και δημιουργούν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα για μπάσκετ. Τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε. Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη».

-Για το ελληνικό μπάσκετ τι ξέρεις;

«Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω πολλά. Το μόνο που ξέρω είναι τις δύο ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα. Τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Κάτι άλλο δεν ξέρω».

Επιμέλεια: Newspao.gr team