Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Στράτος Περπέρογλου αποκλειστικά στο Newspao.gr


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την προετοιμασία του για μια χρονιά που σύμφωνα με πολλούς αναμένεται να είναι δύσκολη όμως ο Στράτος Περπέρογλου, μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τους πράσινους, μιλώντας αποκλειστικά στο Newspao.gr που τον συνάντησε στο ΟΑΚΑ, δηλώνει αισιόδοξος πως οι τίτλοι θα έρθουν και φέτος.
Ο «Περπέ» που θα εξακολουθήσει να φοράει την πράσινη φανέλα, παρόλο που παραδέχθηκε πως και ο ίδιος ανησύχησε με τις καλοκαιρινές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, μέσω του Νewspao.gr καθησυχάζει τον κόσμο του Τριφυλλιού και τους υπόσχεται πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνει η ομάδα στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.
- Στράτο, «αφετηρία» για μια ακόμη χρονιά που όμως είναι ιδιαίτερη λόγω των πρόσφατων γεγονότων. Εσύ νιώθεις κάποια διαφορά σε σχέση με τις άλλες χρονιές ;
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια διαφορά. Εμείς, όπως και κάθε χρόνο ξεκινάμε με στόχο να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα έχουν ακουστεί πολλά όλο το καλοκαίρι αλλά πιστεύω ότι η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και επίσης θα κάνουμε και φέτος ότι καλύτερο μπορούμε για να παραμείνει η ομάδα στην κορυφή».
- Αν και ακόμα δεν άρχισε η χρονιά, πολλοί λόγω των νέων… ιδιαίτερων συνθηκών, λένε πως ο Παναθηναϊκός πιθανόν φέτος να έχει πρόβλημα στην Ευρώπη… 
«Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Και πέρυσι έφυγαν αρκετοί παίκτες και κάναμε μια πολύ καλή χρονιά. Ελπίζω να έχουμε την υγεία μας όλοι, είναι αρχή ακόμα αλλά ο κορμός είναι ο ίδιος άρα η ομάδα θα εξακολουθήσει να είναι ανταγωνιστική. Μέσα σε μια χρονιά παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Δεν έχει σημασία μόνο να είσαι σε φόρμα».
- Και για σένα, προσωπικά ήταν όμως ένα δύσκολο καλοκαίρι εξαιτίας του τραυματισμού σου. Πως είσαι τώρα ; 
«Η αλήθεια είναι πως είχα ένα δύσκολο καλοκαίρι. Δόξα τον Θεό, το πόδι μου πάει καλύτερα. Έχω ξεκινήσει τρέξιμο από μόνος μου, εδώ και δύο εβδομάδες και οι γιατροί μου έδωσαν το «οκ» να μπω αλλά να ξεκινήσω συντηρητικά στο πρώτο στάδιο. Ελπίζω όμως να πάει καλά το πόδι μου, να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα και να μπω όσο πιο γρήγορα γίνεται σε κανονικούς ρυθμούς».
-  Στράτο, ο κόσμος του Παναθηναϊκού ανησύχησε ιδιαίτερα φέτος το καλοκαίρι. Τι «μήνυμα» θα τους έστελνες ; 
«Είναι η κατανοητή που υπήρξε ή υπάρχει ακόμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ακόμα και εμείς οι παίκτες είχαμε αγωνία. Ειδικά εγώ που είχε τελειώσει και το συμβόλαιό μου. Οι πρόεδροι όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει τα πάντα στην ομάδα για να είναι η πιο επιτυχημένη στην Ευρώπη όμως κάποια στιγμή θα έρθει και αυτή η ώρα που θα αναγκαστούν να δώσουν την ομάδα σε κάποιον άλλον. Τώρα δεν ξέρω αν θα είναι του χρόνου ή σε 5 ή σε 10 χρόνια. Αυτό το ξέρουν οι ίδιοι. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Τουλάχιστον για αυτή την χρονιά που είμαστε όλοι εδώ, μπορώ να πω στους φιλάθλους μας ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να εξακολουθήσει να είναι ψηλά η ομάδα. Εγώ αυτό που μπορώ να τους υποσχεθώ είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα και ξέρουμε ότι και εκείνοι θα είναι δίπλα μας, ειδικά φέτος που είναι μια περίεργη και δύσκολη χρονιά».
- Μπορεί να βρισκόμαστε με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, αυτές τις μέρες «κινούμαστε» σε ρυθμούς Ευρωμπάσκετ. Την είδες την Εθνική στην πρεμιέρα και πως σου φαίνεται γενικότερα ;
«Την είδα την Εθνική και όπως σε κάθε πρεμιέρα η ομάδα έχει άγχος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στις πρεμιέρες το άγχος «πέφτει» στην ομάδα που είναι πιο δυνατή και εμείς είμαστε πιο ισχυρή ομάδα από την Βοσνία. Πιστεύω ότι θα πάνε καλά τα παιδιά. Έχουν δείξει και στα φιλικά, ότι έχουν μαχητικότητα και δίψα για να διακριθούν γιατί για πολλά παιδιά είναι η πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση και επίσης υπάρχει και ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ. Πιστεύω ότι θα πάνε καλά. Τώρα το που θα φτάσουν θα το δείξει η πορεία. Είναι μεγάλο το τουρνουά και θέλει υπομονή και να κοιτάνε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».
- Αυτό το καλοκαίρι έγιναν πολλά σχόλια για τις απουσίες της Εθνικής, μια από τις οποίες αν και άκρως δικαιολογημένη, ήσουν και εσύ. Ποια είναι η γνώμη σου σχετικά με όλα όσα ειπώθηκαν ;
«Η Εθνική είναι τιμή για κάθε αθλητή. Ο καθένας κάνει την επιλογή του και δεν μπορώ να κρίνω κάποιον που δεν πήγε στην Εθνική επειδή ήθελε να ξεκουραστεί. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είναι εύκολο. Οι ρυθμοί στο μπάσκετ έχουν αλλάξει. Δεν είναι όπως πριν πέντε χρόνια. Πλέον για να βγάλεις μια χρονιά υπάρχει μεγάλη καταπόνηση και για αυτό δεν μπορούμε να πούμε κάτι σε κάποιον που θέλει ένα καλοκαίρι να ξεκουραστεί. Όπως είπα, η Εθνική τιμή και απλά εύχομαι να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον και να μπορούμε όσοι καλούνται στην ομάδα να πηγαίνουν με μεγάλη προθυμία».
Συνέντευξη στην Μίρκα Μπούρα


Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!