Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Σεπτεμβρίου 2011

Κάθε φέτος και χειρότερα…

Καλοκαίρι του 2008. Ερχόταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Κι όλοι φώναζαν επειδή δεν πήρες καλό επιθετικό. Καλοκαίρι του 2009. Ερχόταν ο Σισέ, ο Κατσουράνης, ο Λέτο. Και όλοι φώναζαν επειδή δεν πήρες καλό αμυντικό. 


Καλοκαίρι 2010. Ερχόταν ο Γκοβού και ο Μπουμσόνγκ (ανεξάρτητα απ’ το πώς βγήκαν στην πορεία). Και όλοι φώναζαν επειδή δεν πήρες επιθετικό για αναπληρωματικό του Σισέ και καλύτερο στόπερ απ’ τον «Μπουμ». Με λίγα λόγια, πάντα υπήρχαν παράπονα… Και φτάνουμε στο φέτος. Ήρθαν παίκτες που κανείς δεν ήξερε (πλην Βιτόλο), έφυγαν Ζιλμπέρτο και Σισέ, έφτυσες… αίμα για να πάρεις αυτούς που πήρες. Με λίγα λόγια, στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού ισχύει ξεκάθαρα το «κάθε φέτος και χειρότερα».

Και η μεγάλη ανησυχία, είναι το αν έχουμε δει τα χειρότερα. Τοτσέ, Κουίνσι, Ζέκα, Βιτόλο, Γκέργκελιλοιπόν… Αυτά τα παιδιά καλούνται να πάρουν στους ώμους τους ένα τεράστιο βάρος, «χτίζοντας» έναν νέο Παναθηναϊκό, με τις σκιές των ηγετών και παικταράδων που αποχώρησαν, να είναι μονίμως γύρω και πάνω από τα κεφάλια τους… Παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) και δυστυχώς, δεν θα έχουν τον χρόνο και την στήριξη που είχαν άλλοι προκάτοχοί τους. Με λίγα λόγια, άστα να πάνε και να μην ξανάρθουν. Επιπρόσθετα, επειδή δεν είμαστε ούτε λογιστές της ΠΑΕ, ούτε κάποιου μετόχου, η ομάδα έχει αρκετές ακόμη αδυναμίες, που δεν γινόταν να καλυφθούν. Π.χ. έφυγε ο Τζόρβας, δεν πήρες τέρμα. Ήθελες έναν αμυντικό ακόμη, ήθελες αριστερό μπακ, ήθελες κεντρικό χαφ, ήθελες και εξτρέμ για μπακ απ των Λέτο και Κουίνσι. Δεν πήρες κανέναν όμως. Έχοντας λοιπόν «κοντό» και κυρίως, συγκεκριμένων δυνατοτήτων ρόστερ (κυρίως επειδή σου λείπουν οι λύσεις), καλείσαι να… πέσεις στα βαθιά. Οι αδυναμίες έχουν φανεί και είναι σημαντικές. Τα όποια πλεονεκτήματα το ίδιο, αν και αυτά ακόμη τα κρατούν… κρυμμένα οι «πράσινοι». Όπλο γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό, θα είναι το σύνολο. Δεν μπορεί να σταθεί σε κάποιον παίκτη για να… βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Αν το κάνει στις ελάχιστες περιπτώσεις που μπορεί (π.χ. Λέτο στην Κέρκυρα) μάλλον θα είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Με τις μεταγραφές να ολοκληρώθηκαν λοιπόν (εκτός κι αν γίνει κάποια μεγάλη έκπληξη με ελεύθερο παίκτη) ένα πρώτο γενικό συμπέρασμα μπορεί να βγει. Ο Παναθηναϊκός είναι αποδυναμωμένος, έχει χάσει την αγωνιστική δυναμική που είχε, π.χ. επειδή έχασε τον Σισέ και καλείται να ξεπεράσει σκοπέλους που θα βρει μπροστά του, που αυτή τη στιγμή δείχνουν να μπορούν να τον συντρίψουν. Όλα αυτά φυσικά, στην θεωρία. Και την πολύ πρόωρη θεωρία μάλιστα. Μόλις μπήκε ο Σεπτέμβρης. Από μέρα σε μέρα, όλα αλλάζουν. Το θέμα είναι που είναι το ταβάνι σου ως ομάδα. Αν είναι ψηλότερα απ’ ότι περιμένουμε και φανταζόμαστε (σκεπτόμενοι πεσιμιστικά είναι η αλήθεια λόγω των όσων γίνονται) τότε μπορεί να γίνει αυτό που τώρα φαντάζει ως μεγάλη έκπληξη… Ίδωμεν στην πορεία…

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!