Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Σεπτεμβρίου 2011

Θετικές εντυπώσεις για τον Εξάστερο


Οι μέρες πέρασαν και έφτασε πλέον και το σημαντικότερο κομμάτι της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, τα δυνατά φιλικά δηλαδή, με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι κάτι παραπάνω από θετικές.

Είναι αλήθεια πως τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο Εξάστερος κατά την παραμονή του στη Σερβία δεν είναι άξια ανάλυσης λόγω της δεδομένης διαφοράς δυναμικότητας με τις αντίπαλες ομάδες. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για τα δύο παιχνίδια που έδωσαν οι πρωταθλητές στη Μόσχα για το «Γκομέλκι Καπ» με αντιπάλους πιο δύσκολες και υπολογίσιμες ομάδες.

Σαφώς υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος για να πούμε πως οι πράσινοι είναι πανέτοιμοι, άλλωστε ακόμα δεν έχουν μπει στην προετοιμασία οι Καλάθης, Καϊμακόγλου και… Γιασικεβίτσιους. Ωστόσο οι εντυπώσεις από τις πρώτες αγωνιστικές εικόνες είναι θετικές.

Μπορεί κάποιοι να πουν πως βιάζομαι πιστεύω όμως πως οι περισσότεροι θα συμφωνήσετε μαζί μου γιατί πολύ απλά, αυτά που είδαμε από τον Εξάστερο στα δύο παιχνίδια στη Ρωσία είναι άκρως ενθαρρυντικά. Με τις τρεις απουσίες και με τον Μπατίστ να τραυματίζεται, η εικόνα που παρουσίασαν οι πράσινοι είναι άκρως ικανοποιητικής τη δεδομένη στιγμή.

Τι είδαμε λοιπόν ; Είδαμε, μαχητικότητα παρόλο που μιλάμε για τα πρώτα φιλικά και είναι λογικό το σώμα και το μυαλό να μην έχουν ακόμη μπει στους κανονικούς ρυθμούς. Μια μαχητικότητα από παλιούς και νέους. Το πιο ενθαρρυντικό όμως πιστεύω πως είναι το γεγονός ότι οι καινούργιοι μοιάζουν ήδη σαν να είναι… παλιοί. Τόσο ο Λόγκαν όσο και ο Σμιθ έδειξαν πως έχουν προσαρμοστεί άψογα ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Πατ Καλάθη, παρόλο που ο διεθνής φόργουορντ είναι ένα αγωνιστικό «κλικ» πιο κάτω από τα δύο άλλα μεταγραφικά αποκτήματα του Τριφυλλιού.

Δικαιολογημένα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε σε δηλώσεις του πως περιμένει περισσότερα από τους παίκτες του αλλά δεν μπορούμε να μην χαρούμε γιατί η πρώτη εικόνα του Εξάστερου είναι πολύ θετική παρά και την ήττα από την Φενέρ.

Σκεφτείτε λοιπόν αν ήδη, οι νέοι δείχνουν… παλιοί, ο Λόγκαν με την αγωνιστική του παρουσία δικαιώνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που περίμεναν τόσο καιρό για να απεγκλωβιστεί από την πρώην ομάδα του, οι Σμιθ και Καλάθης είναι σε καλό δρόμο, τι έχει να γίνει όταν πια δεν θα υπάρχουν απόντες και η ομάδα θα έχει δέσει για τα καλά.

Με την επιστροφή λοιπόν, των Καϊμακόγλου και Καλάθη και με την προσθήκη του πολυαγαπημένου σε πολλούς Γιασικεβίτσιους και με πολύ σκληρή δουλειά, ο Παναθηναϊκός αναμένεται πως σε είκοσι μέρες περίπου που θα ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα και κατόπιν η Ευρωλίγκα, ότι θα είναι πανέτοιμος για ακόμη μια «μεγάλη χρονιά».

Μπορεί λοιπόν το φετινό καλοκαίρι να ήταν ιδιαίτερο και δύσκολο, όμως πλέον με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κάνει πάλι τα «μαγικά» του, άπαντες έχουν το δικαίωμα να νιώθουν όχι απλά αισιόδοξοι αλλά και ασφαλείς για το ρόστερ των πρωταθλητών.


Μίρκα Μπούρα

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!