Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πρίγκιπας το ξέρει;

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει στο gazzetta.gr για τον... Πρίγκιπα και τον Τσάκα και αναφέρει τις απορίες που προκαλεί η άρνηση του Τζίγκερ να πάρει θέση για την ΓΗΠΕΛ.

Οι μέρες περνούν και στον Παναθηναϊκό εξακολουθούν να ασχολούνται με τον Τσάκα και τον Πρίγκιπα. Σιγά μην ασχοληθούν με την ΓΗΠΕΛ που καίει και την πρόταση του Βγενόπουλου…


Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης υποτίθεται πως έδωσε μια διορία στον Τσάκα αλλά επί της ουσίας μιλάμε για τελεσίγραφο του αέρα. Και το λέμε αυτό διότι παρότι έληξε φαίνεται να περιμένει με… αγωνία την Δευτέρα για να του στείλει τα καθέκαστα ο Τσάκας. Αν τα στείλει θα προχωρήσει κανονικά, οπότε δεν υπάρχει κανένα dead line. Δεν είναι κακό αυτό, απλά να ξέρουμε και τι λέμε…

Από εκεί και πέρα η υπόθεση εξακολουθεί να καλύπτεται από μυστήριο και δεν λέει να ξεδιαλύνει. Προσωπικά δεν έχω αλλάξει κάτι στον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος και εκεί με οδήγησε... με το σπαθί του ο Τσάκας! Όχι, τόσο για το αντιτουριστικό λουκ που διαθέτει, αλλά βασικά με τις ανακρίβειες και τα σότα που μας γέμισε. Θέλω να τον πιστέψω, απλά ο ίδιος μου το χαλάει με τον τρόπο που τα πλασάρει.

Τις τελευταίες ώρες επικρατεί συναγερμός επειδή ΒΡΕΘΗΚΕ ο Πρίγκιπας και φέρεται να είναι υπαρκτό πρόσωπο. Μα δεν το αμφισβήτησε κανείς αυτό. Το θέμα είναι αν ο ίδιος ξέρει ότι… θα επενδύσει στον Παναθηναϊκό ή δεν τον έχει ενημερώσει ακόμη ο Τσάκας. Νομίζω είναι κατανοητή η διαφορά και η απορία.

Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω ότι αν και εφόσον ισχύει αυτό που για την ώρα εξακολουθεί να μοιάζει με παραμύθι της χαλιμάς κανείς ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν θα χαλαστεί. Ίσα – ίσα που η ομάδα θα βρει και πάλι το δρόμο της και θα ολοκληρωθεί αυτό που κάποιοι γκρέμισαν διαλύοντας την πολυμετοχικότητα. Απλά είθισται αυτές οι δουλειές να γίνονται με πιο σοβαρό τρόπο. Λάθος;

Εκείνο βέβαια που εξακολουθεί να προκαλεί απορίες είναι η άρνηση του Τζίγκερ να πάρει θέση για την ΓΗΠΕΛ, επιβεβαιώνοντας στην ουσία αυτό που έχω γράψει καιρό τώρα. Μοιάζει να προτιμά δηλαδή να πουλήσει τον Παναθηναϊκό στον Κόκκαλη ή τον Μαρινάκη, ακόμη και στον… Τσάκα άμα λάχει, παρά στον Βγενόπουλο. Δικαίωμά του, αρκεί να πουλήσει.

Με την τακτική του να μην δίνει εξηγήσεις είναι προφανές ότι πάει να οδηγήσει τον Βγενόπουλο σε νέα αποχώρηση στις 4 Οκτώβρη, να ακολουθήσει το κλασικό ξέσκισμα από τα γνωστά και «αντικειμενικά» κανάλια και να διαιωνιστεί η κατάσταση ως το Πρωτοδικείο. Η δικαιολογία που προβάλλεται μέσω των αμέτρητων «φωνών» που έχει στα ΜΜΕ είναι ότι ο Βγενόπουλος ξέρει τα πάντα για την ΓΗΠΕΛ και ότι την σύμβαση με τον ΑΚΤΩΡΑ την υπέγραψε ο Πατέρας στο ξεκίνημα της θητείας του στον προεδρικό θώκο. Αρα δεν χρειάζονται και διευκρινίσεις.

Και οι πέτρες βέβαια γνωρίζουν ότι το θέμα του γηπέδου το είχε αναλάβει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο Τζίγκερ γι’ αυτό και κανείς δεν του στάθηκε εμπόδιο στο «έργο» του. Γραμμένα είναι όλα αυτά και μάλιστα... καμάρωνε κιόλας ο Βαρδινογιάννης για την επιτυχία του. Στην τελευταία συνέντευξη έδωσε συγχαρητήρια στους συντελεστές του έργου, ενώ στην ανακοίνωσή του ο ΑΚΤΩΡΑΣ λέει ότι έχει αναλάβει την... φύλαξη του έργου. Τώρα τι ακριβώς φυλάνε θα σας γελάσω, αλλά πραγματικά δεν μου είναι ευχάριστο να αναφέρομαι σε αυτό το φιάσκο. Για όσους πάντως νομίζουν ότι ο Βγενόπουλος θυμήθηκε έτσι ξαφνικά και από το πουθενά την ΓΗΠΕΛ ψάχνοντας πρόφαση για να την «κάνει» αξίζει να θυμηθούμε τις περσινές του δηλώσεις στον ΣΠΟΡΦΜ.

«Το γήπεδο για εμάς αποτελεί έναν "σκοτεινό θάλαμο". Δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Το χειρίζεται τα δυο τελευταία χρόνια αποκλειστικά ο κ. Βαρδινογιάννης και ακόμα και ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας, δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση. Δεν έχει παρουσιαστεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο, που θα λέει ότι θα κοστίσει τόσο το γήπεδο και θα έχουμε τόσα μελλοντικά έσοδα από αυτό. Να ξέρουμε τι θα πληρώνουμε για να λέμε ότι έχουμε γήπεδο, ή πόσα χρήματα θα μας αποφέρει αυτό. Σε αυτή τη φάση που είμαστε, ακούσαμε από την Deloitte ότι το γήπεδο θα κοστίζει 145 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που εμείς ξέραμε ότι θα κοστίσει μεταξύ 90 και 100. Επίσης, δεν γνωρίζουμε από την Κυβέρνηση τους όρους που θα πρέπει να υφίστανται για να κάνουμε το γήπεδο. Κανένας από εμάς, εγώ, τα μέλη της ΓΗΠΕΛ δεν είχαμε ενημέρωση. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αν συμφωνήσει ή όχι ο Παναθηναϊκός, τι κυρώσεις θα έχει ή τι προτάσεις έχει κάνει ο κατασκευαστής. Δεν υπάρχει καμία βάση για να μας δώσει νούμερα».

Για να μην μακρηγορούμε και να μην κάνουμε και τους ξύπνιους: Προσωπικά δεν ξέρω αν έχει γίνει «λαδιά» στο θέμα του γηπέδου άσχετα αν και η πρόσφατη ανακοίνωση (μνημείο ανακρίβειας) της κατασκευάστριας έδειξε ότι θα ακολουθήσει «μπουγιουρντί». Αν πάντως είναι όλα καλώς καμωμένα και δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος δεν βλέπω τον λόγο να μην δεσμευτεί ο Τζίγκερ ώστε να προχωρήσει η συμφωνία με τον Βγενόπουλο και να αποχωρήσει από την ΠΑΕ όπως ισχυρίζεται ότι θέλει. Ετσι δεν είναι;

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!