Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Σεπτεμβρίου 2011

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακή!

Η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (54,7%) που ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη φαίνεται πως δεν είναι η μοναδική επιχειρηματική κίνηση που ετοιμάζει ο πρίγκιπας Σουλτάν Μπιν Νάσερ Α. Μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ στην Ελλάδα.

Καλά πληροφορημένες πηγές από επιχειρηματικούς κύκλους αναφέρουν ότι ο Σαουδάραβας, εκτός από το «τριφύλλι», έχει ήδη κάνει μία πρώτη διερευνητική κίνηση για την αγορά και της Ολυμπιακής Αεροπορίας, θέλοντας να διευρύνει τον κύκλο των επενδύσεών του στην Ελλάδα.

Οπως αποκάλυψε το χθεσινό «Goal» (στο κείμενο «τα 4 ?κλειδιά? για να προχωρήσει το deal»), ο πρίγκιπας Σουλτάν εκπροσωπεί ένα πολύ μεγάλο οικογενειακό fund, που αποτελείται από 5-6 πριγκιπικά μέλη, τα οποία έχουν κατασκευαστικές (κι άλλες) εταιρείες που διαχειρίζονται από κοινού.

Κι αυτό ακριβώς το «γκρουπ» έχει αποφασίσει να κάνει δυναμικό μπάσιμο στη χώρα μας, σε μία περίοδο όπου έχουν παρουσιαστεί πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες ελέω της τεράστιας κρίσης που βιώνει ο τόπος μας... Κάτι που ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο (μετά και την αποκάλυψη του πριγκιπικού διαβατηρίου) την αίσθηση ότι μιλάμε πλέον για υπαρκτά πρόσωπα και με ξεκάθαρη διάθεση να μπουν στον Παναθηναϊκό, αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οπως τονίσαμε και χθες, ο πρίγκιπας Σουλτάν λέγεται ότι είναι ο νεαρότερος απ' το συγκεκριμένο οικογενειακό fund κι επειδή έχει αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό αποφασίστηκε να μπει «μπροστά» στο θέμα Παναθηναϊκός, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι η γενικότερη κατεύθυνση των Σαουδαράβων έχει να κάνει με επενδύσεις στην Ελλάδα.

Είτε αυτό λέγεται «Παναθηναϊκός» είτε «Ολυμπιακή Αεροπορία», είτε πιθανώς αν στην πορεία προκύψουν και κάποια λιμάνια... Αυτές άλλωστε είναι σκέψεις των Σαουδαράβων, που θα αποκαλυφθούν σε απόλυτο βαθμό και θα πάρουν το δρόμο τους εν καιρώ.

Ανακοίνωση και πληρεξούσιο

Πάμε τώρα να καταγράψουμε τις χθεσινές εξελίξεις γύρω από το θέμα του πρίγκιπα Σουλτάν, αλλά κι αυτές που θα ακολουθήσουν μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα. Τα οποία αναμένεται να είναι πολύ κρίσιμα όσον αφορά την κορύφωση των επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Βλάσσης Τσάκας (που βρίσκεται από προχθές στην οικογένειά του στην Καβάλα) είχε χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρίγκιπα Σουλτάν, ο οποίος τον ενημέρωσε πως σήμερα Κυριακή, μέσω της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, ο ίδιος θα επιβεβαιώσει με τον πιο επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό.

Με απλά λόγια θα στείλει ένα ακόμη προσωπικό μήνυμα, το οποίο θα «μοιραστεί» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της σαουδαραβικής πρεσβείας, αφενός για να πείσει όσους αμφισβητούν τον ίδιο και τις προθέσεις του κι αφετέρου για να κάνει το τελικό κάλεσμά του προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη, λέγοντας ορθά-κοφτά: «Ελάτε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι μέσω των νομικών μας για να τελειώνουμε την υπόθεση μεταβίβασης των μετοχών...».

Την ίδια ώρα, προχωράει με σταθερούς ρυθμούς και το θέμα του πληρεξουσίου, που είχε ζητήσει η πλευρά των δικηγόρων της οικογένειας Βαρδινογιάννη να παραδοθεί στον Ελληνα δικηγόρο του πρίγκιπα Σουλτάν, τον Πάνο Πετρόπουλο, προκειμένου να ξεκινήσουν επίσημα οι συζητήσεις.

Οι νομικοί του Σαουδάραβα επενδυτή «χτενίζουν» το τελευταίο διήμερο την εξουσιοδότηση, η οποία θα είναι τετρασέλιδη και θα σταλεί αύριο προς τον Πάνο Πετρόπουλο μεταφρασμένη από τα αραβικά στα ελληνικά, ούτως ώστε να καλέσει εκ νέου τους συναδέρφους του (μολονότι η σχετική διορία που είχε δοθεί έληξε), για να ανοίξει ο κύκλος επαφών με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Πετρόπουλος επιβεβαίωνε χθες ότι είχε νεότερη επικοινωνία με τον Βλάσση Τσάκα, ο οποίος του εγγυήθηκε πως μέχρι αύριο το μεσημέρι ο ίδιος θα έχει το πληρεξούσιο στα χέρια του για να πιάσει δουλειά...

Δεν έχει «σχέση» με τον Βγενόπουλο

Στο άκουσμα της πληροφορίας για το ενδιαφέρον του σαουδαραβικού fund για την Ολυμπιακή Αεροπορία σίγουρα πολλοί θα τρέξουν να «συνδυάσουν» το όνομα του πρίγκιπα Σουλτάν με αυτό του Ανδρέα Βγενόπουλου, αφού η «MIG» είναι αυτή που ελέγχει την ελληνική αεροπορική εταιρεία.

Η ουσία, ωστόσο, είναι ότι ο Σαουδάραβας επενδυτής δεν έχει «σχέση» με τον «Βγενό» ούτε ετοιμάζεται να μπει μέσω αυτού στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας Σουλτάν και η οικογένειά του ούτως ή άλλως σκόπευαν να κινηθούν για την Ολυμπιακή Αεροπορία, χωρίς να τους απασχολεί ποιός την ελέγχει.

Ακόμη κι αν αυτός είναι Νο 2 τη τάξει μέτοχος του Παναθηναϊκού! Αυτό δείχνει πως είναι καθαρά συγκυριακό και όπως λένε επιχειρηματικοί κύκλοι θα φανεί και στην πορεία, όταν θα αρχίσουν να διευρύνονται οι επενδύσεις των Σαουδαράβων στην Ελλάδα.
goal



Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!