Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Σεπτεμβρίου 2011

Μονόζυγα, όλα δικά τους!

«Δεσμεύτηκα ότι θα προσπαθήσω και σε όποιον αρέσει»: αυτή ήταν η ατάκα του Ανδρέα Βγενόπουλου στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στο «Πεντελικόν», όταν ρωτήθηκε για τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τα χρήματα που θα καταβάλει ο ίδιος στην Α.Μ.Κ.. Ε, λοιπόν, μετά τις σημερινές εξελίξεις δεν μπορεί να πείσει πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού ότι.. δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα και τον καλύτερο εαυτό του με στόχο να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Είτε κάποιος δει το νόμισμα με τη ΓΗΠΕΛ και τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ για το γήπεδο «κορώνα», είτε το δει «γράμματα». Διότι όντως, όπως ανέφερε ανεπίσημα η πλευρά Βαρδινογιάννη, οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί με την ΠΑΕ και όχι με την ΓΗΠΕΛ.

Τι ζητά λοιπόν, τώρα ο Βγενόπουλος; Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο; Και να αναλάβει ο Τζίγκερ τις υποχρεώσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν προς τρίτους (όπως δεσμεύτηκε μέσω της σημερινής ανακοίνωσής του) και να δώσει πίσω η ΓΗΠΕΛ τα χρήματα που «πήρε» από την ΠΑΕ, τα οποία ο Βγενόπουλος θυμήθηκε τώρα γιατί ασφαλώς δεν πάτησε ποτέ το πόδι του σε Δ.Σ. της ΠΑΕ και προφανώς τόσο καιρό οι εκπρόσωποί του δεν ασχολούνταν με το θέμα. Και όχι μόνο αυτό! Ο Τζίγκερ του λέει «αν πάρουμε χρήματα ως αποζημίωση από τον Δήμο, θα τα πάρει η ΠΑΕ, όχι εγώ»! Για να μην πιάσουμε το άλλο θέμα: μέχρι τώρα ο Βγενόπουλος άφηνε να αιωρείται ο «φόβος» για υποχρεώσεις της ΠΑΕ που ενδέχεται να προκύψουν προς τρίτους από το θέμα του γηπέδου και τώρα «κόβεται» για το ποιος θα πάρει αποζημίωση, η ΠΑΕ ή ο Τζίγκερ;

Θυμίζω τι είχα γράψει πριν από λίγες ημέρες από αυτή τη γωνιά με τίτλο «Η αρχή μιας μαραθώνιας μάχης»: «Έτσι και τώρα, λοιπόν, μετά τη σημερινή ανακοίνωσή του, θα κρατήσω μικρό καλάθι. Δεν πιστεύω ότι αποσύρεται ο Bγενόπουλος. Νομίζω ότι είμαστε ακόμη στις πρώτες μάχες ενός ανελέητου πολέμου. Διότι θέλει να πάρει την ΠΑΕ όπως θέλει εκείνος και όχι όπως θέλει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Και αυτό εκτιμώ ότι θα το παλέψει, γιατί πλέον έχει εκτεθεί πολλάκις στα μάτια της πλειονότητας των φίλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν ξεγράψει τον Τζίγκερ από το μυαλό τους για το μέλλον».

Μ΄ αυτά και μ’ αυτά, ο Βγενόπουλος δεν δείχνει ότι αληθινά «προσπαθεί» να πάρει την ΠΑΕ, όπως είχε πει στη συνέντευξη Τύπου. Παρά μόνο αυτό που είχαμε γράψει: ότι θέλει να την πάρει όπως γουστάρει εκείνος, έχοντας ως ατού και το χαρτί της «προτίμησης στους παλαιούς μετόχους». Ακόμη δεν έχει βγει να πει ότι εκείνος και οι «συμπαίκτες» του (αν έχει βρει) έχουν ήδη διασφαλίσει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ της Α.Μ.Κ., ενώ η πλευρά Τζίγκερ όχι μόνο όρισε άμεσα την συνεδρίασης της 4ης Οκτωβρίου και μάλιστα με την τιμή της μετοχής στο ύψος που «πρότεινε» ο «Βγενό» (0,33 ευρώ), όχι μόνο απέσυρε τα μέλη της από το Δ.Σ., αλλά τελικά, έστω και με καθυστέρηση, απάντησε σήμερα στο θέμα της ΓΗΠΕΛ, αφού πρώτα περίμενε την προαναγγελθείσα από κύκλους του «Βγενό» τοποθέτηση του «Mr. ΜIG».

Ισχυε και πριν από τις σημερινές εξελίξεις, αλλά πλέον δείχνει επιτακτική ανάγκη για τον Βγενόπουλο: αν θέλει να πείσει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού οι οποίοι πλέον δυσπιστούν απέναντί του ακόμη περισσότερο (πάντα στην άκρη του μυαλού όλων υπάρχει και το κόστος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ξεχωριστό από το κόστος της «Καραϊσκάκης ΑΕ»…), καλείται ΑΜΕΣΑ να μιλήσει δημοσίως για τα χρήματα που προτίθεται να βάλει μαζί με τους αόρατους προς το παρόν συνοδοιπόρους του για τη νέα σελίδα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές (ακόμη δεν το πιστεύουν ορισμένοι... (αμετ)ανόητοι άπιστοι) ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όχι μόνο έχει πάρει απόφαση να αποχωρήσει, αλλά παράλληλα παίζει το δικό του «μονά – ζυγά». Μονά: «έχεις κύριε Βγενόπουλε φράγκα; Ορίστε, κάνω αποδεκτό και τον μοναδικό όρο σου, έλα και… τα σκυλιά δεμένα». Ζυγά: «δεν έχεις; Κάνε στην άκρη και άσε μπας και βρούμε κάποιον άλλο».

Θα περίμενα κάποια επίσημη τοποθέτηση από την ίδια πλευρά και για το θέμα του Πρίγκηπα γιατί δεν έχουμε δει ακόμα έγγραφο, ανακοίνωση Πρεσβείας, ανακοίνωση του ίδιου και πολλά ακόμα. Θα περίμενα και μια ξεκάθαρη τοποθέτηση – απάντηση προς όλους (και δεν είναι λίγοι πλέον…) όσοι εκτιμούν ότι αυτή η ιστορία με τον Τσάκα ήταν προγραμματισμένη, προδιαγεγραμμένη, προμελετημένη, τονίζοντας μάλιστα ότι δύο πρόσωπα (ένα εντός διοικητικού συμβουλίου και ένα στον… περιβάλλοντα πράσινο χώρο) ήταν απολύτως ενήμεροι για το θέμα πολύ προτού εμφανιστεί ο αυτοαποκαλούμενος ως εκπρόσωπος του άφαντου Πρίγκηπα. Όμως ο Τζίγκερ παίζει «άμυνα» σ’ αυτό το θέμα, είναι ήδη εκτεθειμένος με το θέμα του… τελεσίγραφου που έχει… λήξει από την προηγούμενη Πέμπτη και δίνει τροφή σε εκείνους που εστιάζουν σε πολλές περίεργες ενδείξεις και πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση, ο μαραθώνιος συνεχίζεται και η υπόθεση έχει πολλές ανατροπές, κλειστά χαρτιά, σκοτεινά σημεία (ειδικά η ιστορία του Πρίγκηπα). Το μόνο που δεν θέλω να πιστέψω είναι ότι όλοι, παράλληλα με την στρατηγική και την τακτική τους, θέλουν να κερδίσουν χρόνο, προκειμένου να «βγει» η εφετινή χρονιά και από του χρόνου με την εφαρμογή του Financial Fair Play να έχουν ένα «εύηχο» και στα μάτια του κόσμου «σταράτο» επιχείρημα για να δίνουν όσο το δυνατόν λιγότερα. Είτε αυτός λέγεται Βγενόπουλος, είτε… Sultan bin Nasser bin Abdul Rahman Al-Saud, είτε κάποιος «μπροστινός» κάποιου εκ των δύο «παρατάξεων»…

Υ.Γ 1: Δεν είναι αναγκαίο να γραφτεί πόσο αηδιάζει ο «κανονικός», δηλαδή ο μη «ταγμένος» και χωρίς παρωπίδες και «γραμμές» φίλος του Παναθηναϊκού με αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις. Παραμένω υπέρμαχος της άποψης ότι όποιος κι αν αναλάβει, η πολυμετοχικότητα με τους συγκεκριμένους συμπαίκτες (Βαρδινογιάννης – Γιαννακόπουλοι – Βγενόπουλος – Πατέρας) και την προοπτική συμμετοχής ακόμη περισσότερων, ήταν η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού. Αν ήταν ενωμένοι από την αρχή, μέχρι και ο… Βοτανικός θα ήταν έτοιμος τώρα!

Νέα τεράστια ατάκα Τσάκα σήμερα στην Ερα – Σπορ: « Έχει αμφισβητηθεί το θέμα του Πρίγκιπα, εγώ αύριο πάω κάτω. Αύριο φεύγω. Τετάρτη θα κοιτάξω να τον βγάλω, να κάνει δήλωση σε κανάλι. Θα δω τι θα κάνω. Δεν το ξέρω ακόμη. Όταν έρθει δεν θα φέρει τα 20 εκατ. αλλά θα δώσει εγγυητικές επιστολές για τα υπόλοιπα 200. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ». Ε, ρε γλέντια (κυριολεκτικά και μεταφορικά)… Και… τεράστιος επίλογος: «Θέλω να πω στον Ανδρέα Βγενόπουλο πως τα παραμύθια, δυστυχώς, για αυτόν έχουν happy end»! Αλλά κάπου… ενδιάμεσα, να και το δικό του «μονά – ζυγά»: «Εγώ δεν υπόσχομαι ότι το deal θα γίνει. Ποτέ δεν το είπα. Υπόσχομαι ότι η πλευρά μας είναι 100% αληθινή. Μπορεί η δουλειά να χαλάσει από ασήμαντα πράγματα».

Γιάννης Σερέτης

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!