Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

1 Σεπτεμβρίου 2011

«Αφετηρία» για το έβδομο αστέρι


Το ξεκίνημα μιας ακόμα επιτυχημένης σεζόν έγινε σήμερα το πρωί στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν το πρώτο «ραντεβού» της χρονιάς.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, άπαντες έφθασαν στις εγκαταστάσεις του στίβου στο ΟΑΚΑ με διάθεση και όρεξη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Την αρχή των… αφίξεων έκανε ο «αρχιτέκτονας» της πράσινης αυτοκρατορίας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Δημήτρη Ιτούδη, ενώ από την πλευρά των παικτών πρώτος έκανε την εμφάνισή του, ο «παλιός» Κώστας Τσαρτσαρής.

Το «ραντεβού» λοιπόν είχε οριστεί για τις 10.30 το πρωί και όπως είναι λογικό δεν σημειώθηκε απαρτία. Από το ξεκίνημα της φετινής προετοιμασίας έλειπαν οι διεθνείς Καλάθης, Καϊμακόγλου, Μάριτς και Τέπιτς αλλά και ο Ίαν Βουγιούκας στον οποίο έχει δοθεί ολιγοήμερη άδεια προκειμένου να πάρει μια «ανάσα» μετά την συμμετοχή του στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Παρών όμως δεν ήταν και ο Στίβεν Σμιθ με τον οποίο ο Παναθηναϊκός συμφώνησε για μονοετές συμβόλαιο. Ο Αμερικανός φόργουορντ αναμένεται στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας.

Και φέτος στην προετοιμασία θα πάρουν μέρος και οι «μικροί» από την ομάδα των Εφήβων του Τριφυλλιού (Ζούμπος, Καραμαλέγκος, Δημακόπουλος, Γόντικας, Δρακόπουλος, Ηλιόπουλος) ενώ όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο υπήρχαν και οι… καλεσμένοι. Ο Αλέξης Κυρίτσης και ο Δημήτρης Τσαλδάρης θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία των πρωταθλητών ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον νεαρό φόργουορντ του Ηλυσιακού τον Μανώλη Κουκουλά, για τον οποίο, το newspao σας είχε πρόσφατα ενημερώσει πως «παρακολουθείται» από το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά το πρακτικό μέρος της πρώτης προπόνησης, περιλάμβανε τρέξιμο στο γήπεδο του στίβου ενώ αργά το απόγευμα οι πράσινοι θα δουλέψουν πάνω στην τεχνική στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Το πρώτο μέρος της προετοιμασίας θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου καθώς την επόμενη μέρα ο Παναθηναϊκός θα αναχωρήσει για το Ζλάτιμπορ.
Καλάθης: «Ότι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό»

Εν τω μεταξύ, ως είθισται πριν αρχίσει το τρέξιμο για τους πράσινους, έγιναν και οι απαραίτητες δηλώσεις ενόψει του ξεκινήματος της νέας σεζόν. Την αρχή έκανε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Τριφυλλιού, ο Πατ Καλάθης, ο οποίος σχολίασε: «Είναι ένα όνειρο να παίξω στον Παναθηναϊκό υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μπορώ να μάθω πολλά δίπλα του. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για μένα να αγωνιστώ σε μια τόσο μεγάλη ομάδα.
Αρχίζω από σήμερα τη δουλειά και θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον Παναθηναϊκό. Από μικροί θέλαμε να παίξουμε συμπαίκτες με τον αδερφό μου και τώρα θα έχουμε πια την ευκαιρία. Είμαστε και οι δύο πολύ χαρούμενοι για αυτό».

Λόγκαν: «Πολύ μεγάλη κίνηση για μένα ο Παναθηναϊκός»

Στη συνέχεια η «σκυτάλη» πέρασε στο έτερο μεταγραφικό απόκτημα του Εξάστερου, τον Ντέιβιντ Λόγκαν, ο οποίος ανέφερε: «Ήρθα στην Ελλάδα πριν μερικές μέρες και γνωρίζω σιγά σιγά τους ανθρώπους. Ξέρουμε ποιοι είναι οι στόχοι. Θέλω να είμαι καλός και περιμένουμε και η ομάδα να είναι καλή όπως και πέρυσι που κατέκτησε την Ευρωλίγκα.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Έχω παίξει πολλά χρόνια στην Ευρώπη και είναι μια πολύ καλή κίνηση για εμένα να έρθω εδώ. Έχω ακούσει πολλά για τον Ομπράντοβιτς και πιστεύω ότι θα μάθω πολλά από αυτόν».

Ομπράντοβιτς: «Σταματάμε να μιλάμε και τώρα δουλεύουμε»

Τέλος, τον επίλογο «έγραψε» ο μεγάλος «αρχιτέκτονας» της πράσινης αυτοκρατορίας, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Το κίνητρο είναι το ίδιο για τη νέα χρονιά. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι αλλά αν δουλέψουμε όπως πρέπει θα κάνουμε μια ομάδα που θα νικά κάθε αντίπαλο. Από την αρχή είχαμε συζητήσει με όλους την κατάσταση και ξέραμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα με διαφορετικά δεδομένα όλοι, παίκτες και προπονητές. Τώρα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο».
Κατόπιν, όταν ο «Ζοτς» ρωτήθηκε για την ενίσχυση των υπόλοιπών ομάδων, σχολίασε, αποκαλύπτοντας και επίσημα τον ερχομό του Σμιθ: «Δεν θέλω να μιλάω για τις άλλες ομάδες, δεν με ενδιαφέρουν. Εμείς κοιτάμε τη δική μας και πως θα παίξει αυτή. Ο Σμιθ θα έρθει το Σάββατο θα περάσει ιατρικά και θα αποφασίσουμε για την απόκτησή του».

Διαβάστε ακόμη... Η πρώτη του Εξάστερου σε εικόνες
ΕπιμέλειαΜίρκα Μπούρα

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!