Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

31 Αυγούστου 2011

«Χλιαρή» αλλά νικηφόρα πρεμιέρα


Μετά το άσχημο ξεκίνημα της, η Εθνική ομάδα με αντεπίθεση διαρκείας στο τρίτο δεκάλεπτο, νίκησε την Βοσνία με 76-67 και «μπήκε» με το δεξί στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Το απόγευμα της Πέμπτης η «επίσημη αγαπημένη» αντιμετωπίζει στις 6 το απόγευμα την Φινλανδία.
Μετά το «αμήχανο» αρχικά ξεκίνημα των δύο ομάδων, η Εθνική δεν «μπήκε» καλά στα παιχνίδι έχοντας τόσο αμυντικό όσο και επιθετικό πρόβλημα. Αντίθετα, οι Βόσνιοι ξεκίνησαν πιο δυνατά με αποτέλεσμα να πάρουν από την αρχή ένα μικρό προβάδισμα και να διατηρούσαν σε όλο το δεκάλεπτο. Από το 4-8 στο 5’, η Εθνική παρά το γεγονός ότι λανθασμένα επέμενε να σουτάρει περισσότερο από την περιφέρεια, μείωσε στο καλάθι με το 13-15 που σημείωσε με τρίποντο ο Αντώνης Φώτσης για να διαμορφώσει το πρώτο δεκάλεπτο, ο Βασίλης Ξανθόπουλος με το 15-17.
Οι επιβεβλημένες αλλαγές από τον Ηλία Ζούρο έγιναν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως η Βοσνία εξακολουθούσε να κρατάει μια διαφορά 5 πόντων. Ωστόσο, με τους Έλληνες διεθνείς να «ανεβάζουν» σιγά σιγά στροφές και την είσοδο των Μπράμου και Κουφού να αποδεικνύεται «σωτήρια», η Εθνική κατάφερε να μειώσει στον πόντο(19-20) στο 13ο λεπτό ενώ στο 15’ το σκορ ήταν στο 25-26. Ο αγώνας που είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι πήγαινε πόντο ενώ με την λήξη του ημιχρόνου, η Βοσνία προηγήθηκε με 31-34.
Αντεπίθεση με… άμυνα
Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η Εθνική μπήκε αποφασισμένη να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάστασης και τα κατάφερε. Με τον Αντώνη Φώτση να είναι ο καλύτερος παίκτης της «επίσημης αγαπημένης» ήρθε η ισοφάριση με το 41-41 ενώ δια χειρός Νικ Καλάθη, η Ελλάδα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με το 43-41. Μάλιστα οι Έλληνες διεθνείς άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά, φτάνοντας στο +7 με το 49-42 στο 27ο λεπτό. Με το βασικό τους «όπλο», τον Τελέτοβιτς να παραμένει πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, έχοντας 0/8 τρίποντα, οι Βόσνιοι άρχισαν να στερεύουν από δυνάμεις, σε αντίθεση με την Εθνική που είχε βρει το ρυθμό της και διατηρούσε πλέον τα ηνία. Τελικά η ελληνική ομάδα έκλεισε το τριαντάλεπτο προηγούμενη με 55-49, βάζοντας πλέον τη βάση για τη νίκη.
Με τον Κικάνοβιτς και όχι τον Τελέτοβιτς όπως αναμενόταν, η Βοσνία κατάφερε να μειώσει στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, φτάνοντας στον πόντο με το 57-56. Η Εθνική απαντά άμεσα και με τρίποντο του Νίκου Ζήση στέλνει και πάλι την διαφορά στο +7(63-56). Όμως οι Έλληνες διεθνείς δεν έμειναν εκεί… Με τους Καλάθη και Κουφό έφτασαν στο +12(70-58) στο 37ο λεπτό και πλέον η νίκη ήταν όλο και πιο κοντά.
Τα δεκάλεπτα: 15-17, 31-34, 55-49,
Ελλάδα(Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 12, Ζήσης 13, Βασιλειάδης, Καλάθης 13, Φώτσης 9, Παπανικολάου 5, Μαυροειδής, Μπράμος 10, Κουφός 10, Σλούκας, Καϊμακόγλου 2.
Βοσνία(Σαμπίτ Χάτζιτς): Γκόρντιτς 12, Ίκονιτς, Μπάβτσιτς 1, Βασίλιεβιτς 9, Κικάνοβιτς 15, Τελέτοβιτς 6, Ντόμερκαντ 7, Ντέντοβιτς 8, Μπαϊράμοβιτς 9.
* Οι Σκοπιανοί φίλαθλοι φρόντισαν να μην περάσουν απαρατήρητη την πρώτη μέρα του 37ου Ευρωμπάσκετ καθώς κατά την διάρκεια της προθέρμανσης της ελληνικής ομάδας, την αποδοκίμασαν.
* Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης, η Φινλανδία, την οποία αντιμετωπίζει στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.
 
Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!