Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Αυγούστου 2011

Πρεμιέρα με το… δεξί η Εθνική

Παρά τις απουσίες και τα προβλήματα η Εθνική ομάδα μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στις «φιλικές» της αγωνιστικές υποχρεώσεις ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, νικώντας την Ιταλία με 76-70 στην πρώτη μέρα του τουρνουά της Κύπρου, «EuropeanBasketball Tour 2011».


Με τον Νικ Καλάθη να μένει εκτός αγώνα καθώς βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας, ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ξανθόπουλο, Ζήση, Φώτση, Παπανικολάου και Μπουρούση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε πολύ δυνατά ειδικά στην επίθεση με τις καλές συνεργασίες να τις αποφέρουν εύκολα καλάθια που τις έδωσαν από νωρίς ένα σημαντικό προβάδισμα. 
Στο 4ο λεπτό πήγε σε νταμπλ σκορ(8-4), στο 9’ προηγήθηκε με +9(20-11) ενώ λίγο αργότερα ο Ίαν Βουγιούκας έστειλε την διαφορά σε διψήφιο νούμερο με το 26-16. Παρά τα αμυντικά προβλήματα η Εθνική έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 26-18 και τον Αντώνη Φώτση να είναι ο βασικός της «εκτελεστής».
Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και συγκεκριμένα στο 12’ ο Κώστας Χαραλαμπίδης μπαίνει στον αγώνα και κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική στα 35 του χρόνια ! Η Εθνική θα εξακολουθήσει να έχει το προβάδισμα φτάνοντας δια χειρός Καϊμακόγλου και στο +12(32-20) ενώ οι Ιταλοί παρέμενε χωρίς πόντο για τρία λεπτά.
Παρά το +14 (36-22) της Ελλάδας στο 17ο λεπτό, οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο και με τον Μπαρνιάνι να είναι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για την Εθνική ομάδα μείωσαν στους 6(36-30) στο 18’ για να πάνε τελικά οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την «επίσημη αγαπημένη» να διατηρεί τα ηνία με το 38-33.
«Ίδρωσε» αλλά άντεξε
Η Εθνική δεν μπήκε καλά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με αποτέλεσμα, η Ιταλία να μειώσει στον πόντο με το 38-37 όμως χάρη στους Ζήση και Φώτση, η Ελλάδα ξέφυγε και πάλι με 7 πόντους(46-39). Όμως οι Ιταλοί με τους Μπελινέλι και Ντάτομε μείωσαν και πάλι με το 43-46 ενώ δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο «πάγκος» τους δέχθηκε τεχνική ποινή γιατί ο Πιανιτζιάνι ήταν ιδιαίτερα… λαλίστατος. Τελικά, τα τριαντάλεπτο έκλεισε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προηγείται με 4 πόντους(50-46).
Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο καθώς η Εθνική δεν κατάφερνε να κρατήσει την διαφορά με αποτέλεσμα η ομάδα του Πιανιτζιάνι να μειώνει συνεχώς με το σκορ στο 33ο λεπτό να είναι στο 56-54 ενώ λίγο αργότερα ήρθε για πρώτη φορά η ισοφάριση. Η ελληνική ομάδα επανέκτησε για λίγο τις δυνάμεις της, παίρνοντας και πάλι ένα μικρό προβάδισμα όμως το ντέρμπι συνεχιζόταν. Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του αγώνα το σκορ ήταν στο 68-67 αλλά με πρωταγωνιστή των τελευταίων λεπτών τον Μπράμο, η Εθνική βρέθηκε στο +4(72-68) στα 33’’ για να ξεκινήσει τελικά με το δεξί στα φιλικά παίρνοντας τη νίκη με 76-70.
Τα δεκάλεπτα: 26-18, 38-33, 50-46, 76-70
Ελλάδα (Η.Ζούρος): Ξανθόπουλος, Ζήσης 9, Φώτσης 11, Π. Καλάθης, Καϊμακόγλου 3, Βουγιούκας 3, Χαραλαμπίδης 3, Σλούκας 4, Μπράμος 12, Κούφος 7, Παπανικολάου 11, Μπουρούσης 13.
Iταλία (Σ.Πιανιτζιάνι): Mπελινέλι 21, Ματσινέλι 10, Μπαρνιάνι 14, Τσιτσιαρίνι, Καραρέτο 3, Μαεστράτζι 3, Μέλι 2, Ντάτομε 11, Κάζιν 2, Ποέτα 4, Χάκετ.  
* Εκτός αποστολής έμεινε ο Νικ Καλάθης που βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο. Επίσης το τεχνικό τιμ της Εθνικής επέλεξε να προφυλάξει τον προσφάτως τραυματία Κώστα Βασιλειάδη ενώ εκτός δωδεκάδας έμειναν και οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Δημήτρης Μαυροειδής.
* Περίπου 500 ήταν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό της Λεμεσσού για να στηρίξουν την Εθνική ομάδα στον πρώτο της έστω και ανεπίσημο αγώνα φέτος.
* Το απόγευμα του Σαββάτου στις 7.30 η Εθνική αντιμετωπίζει το Ισραήλ.
Περίπατο η Ρωσία, δύσκολα το Ισραήλ
Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια του European Basketball Tour 2011 της Λεμεσσού, το Ισραήλ νίκησε δύσκολα με 65-58 στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά με πρωταγωνιστή τον Ελιάχου που σταμάτησε στους 19 ενώ η Ρωσία έκανε περίπατο με την Βουλγαρία, νικώντας με 88-51 και τον Φριτζόν να είναι ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους.
ΕπιμέλειαΜίρκα Μπούρα
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!