Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

30 Αυγούστου 2011

Το «ηλεκτροσόκ» και η αφιέρωση

Η απουσία των Λέτο, Νίνη και Κατσουράνη από την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στην προχθεσινή πρεμιέρα των «πράσινων» στην Κέρκυρα σίγουρα αιφνιδίασε πολύ κόσμο. Οχι όμως και τους τρεις παίκτες, που γνώριζαν εκ των προτέρων την πρόθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα να τους αφήσει εκτός, αφενός για να τους δώσει «ανάσες» κι αφετέρου για να προκαλέσει ένα μίνι «ηλεκτροσόκ» στην ομάδα.



Αφουγκραζόμενος την κακή ψυχολογική διάθεση των ποδοσφαιριστών του μετά τον οριστικό αποκλεισμό από την Ευρώπη, ο Πορτογάλος τεχνικός δούλεψε πολύ στο κομμάτι της ψυχολογίας σε αυτές τις δύο -και κάτι- μέρες που μεσολάβησαν από τη ρεβάνς με τη Μακάμπι μέχρι το πρώτο ματς του πρωταθλήματος.
Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είχε συνεχή τετ α τετ με όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού, τόσο στο γραφείο του μετά τις προπονήσεις όσο και στο ξενοδοχείο, σε μια προσπάθεια να τους ανεβάσει το ηθικό, κάνοντάς τους να πιστέψουν ξανά στις δυνατότητές τους. Ειδικά με τον Λέτο ο Φερέιρα μίλησε και την Παρασκευή και το Σάββατο, «φτιάχνοντάς» τον ψυχολογικά με τα λόγια του. Εξ ου και η κίνηση του Αργεντινού να αφιερώσει το γκολ που πέτυχε στον Πορτογάλο τεχνικό (σχημάτισε με τα δάκτυλά του μια καρδιά), θέλοντας να τον ευχαριστήσει για τη στήριξή του και την πίστη που δείχνει στο πρόσωπό του.
Την παραμονή του αγώνα ο Φερέιρα μίλησε και στους Κατσουράνη, Νίνη, ενημερώνοντάς τους πως δεν θα ξεκινούσαν. Εξηγώντας τη σκέψη του, ο 65χρονος τεχνικός τόνισε ότι ήθελε να τους ξεκουράσει έστω και για ένα ημίχρονο (ειδικά ο «Κατσούρ» είχε δείξει σημάδια κόπωσης και θα επιβαρυνθεί κι άλλο με τα ματς της Eθνικής), ενώ επίσης τους ξεκαθάρισε πως με τον τρόπο αυτόν επιθυμούσε να «τσιτώσει» και τους υπόλοιπους παίκτες, περνώντας το «μήνυμα» ότι στο δικό του μυαλό δεν υπάρχουν «βασικοί κι αναντικατάστατοι» και «δευτεράντζες».
«Θέλω να καταλάβουν όλοι ότι δεν είμαστε μία ομάδα 13-14 αλλά 25 παικτών» ήταν τα λόγια του Φερέιρα, τα οποία αποδέχθηκαν όλοι.
«Αέρας» συσπείρωσης και «μπράβο»
Σίγουρα η εμφάνιση των «πρασίνων» στην Κέρκυρα δεν διεκδικεί… δάφνες ποιότητας (ειδικά στο πρώτο μέρος). Εντούτοις, για πρώτη φορά φέτος τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού έβγαλαν σε τέτοιο βαθμό εντός κι εκτός γηπέδου «αέρα» συσπείρωσης. Αφήνοντας στην άκρη το ποδόσφαιρο «μη ευθύνης» που παρουσίασαν στα τρία από τα τέσσερα ματς των ευρωπαϊκών προκριματικών. Ο ένας έπαιζε για τον άλλο και όλοι για την ομάδα. Κι αυτό ακριβώς στο στοιχείο έφερε τη νίκη, η οποία θα λειτουργήσει ευεργετικά στη συνέχεια.
Γι' αυτόν το λόγο ο Φερέιρα ήταν περιχαρής στα αποδυτήρια, δίνοντας το χέρι σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. «Μπράβο σε όλους σας. Αυτό σημαίνει οικογένεια, έτσι πρέπει να απαντάμε στα δύσκολα…» ήταν η ατάκα του Πορτογάλου, με τον Γιώργο Καραγκούνη να συμπληρώνει από την πλευρά του: «Ετσι, ρε παιδιά. Είστε όλοι μάγκες, έτσι να συνεχίσουμε και στα άλλα ματς».
goal

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!