Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Αυγούστου 2011

Τα πράγματα έχουν ως εξής...


Μετά το κάζο από τη Μακάμπι ήμουν σε αρκετά δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Καλά λένε όμως πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Όχι πως άλλαξε κάτι μέσα σε 2-3 μέρες και αφού κερδίσαμε την Κέρκυρα γίναμε ομαδάρα. 


Αυτά τα κάνουν μόνο οι γαύροι που σαν καλά προβατάκια που είναι, μασάνε το σανό τους και μετά τα λένε και τα πιστεύουν. Απλά μετά το ματς με το κόκκινο παράρτημα της Κέρκυρας διαπίστωσα πως έχουν τα πράγματα και πως πρέπει να σκέφτομαι πλέον.
Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής. Είμαστε αποκλεισμένοι από την Ευρώπη, καθώς το ζήσαμε και αυτό, από πολύ νωρίς. Οι παίχτες είναι αυτοί που έχουμε και με αυτό το πακέτο θα πορευτούμε μέχρι το τέλος της σεζόν καλός ή κακός. Έχοντας λοιπόν μόλις ένα παιχνίδι τη βδομάδα και χωρίς το άγχος της Ευρώπης αλλά και την κούραση, δικαιολογίες πλέον δεν χωράνε για ΚΑΝΕΝΑ.
Οι παίχτες πρέπει να τα δώσουν όλα πλέον για τον τίτλο που θα είναι το μεγαλύτερο βάλσαμο για την ίδια την ομάδα αλλά και για τον κόσμο ο οποίος έχει πραγματικά αγανακτήσει. Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα καθώς υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ. Με τα λόγια όμως πρωτάθλημα δεν παίρνεις. Η ομάδα διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους στη ιστορία της σε όλα τα θέματα. Πως έφτασε ως εδώ; Γνωστό σε όλους και χιλιοειπωμένο.
Η αρχή έγινε στο νησί της Κέρκυρας καθώς το Τριφύλλι πέρασε από μια έδρα που είναι πολύ αφιλόξενη. Μπάλα δεν είδαμε σε καμία περίπτωση αλλά σε ένα μαραθώνιο 30 αγώνων στο τέλος μετράει ΜΟΝΟ η ουσία και αυτή είναι οι 3 βαθμοί της νίκης. Μακάρι να βλέπαμε θέαμα και ουσία μαζί αλλά αυτό είναι κάτι που θα περάσουν πολλά χρόνια για να το δούμε στα ελληνικά γήπεδα. Ο άνθρωπος που καθάρισε και πάλι για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο. «Loco» είναι ότι τα καλύτερο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πράσινο ρόστερ.
 Το άκουσμα της ενδεκάδας στην Κέρκυρα έκρυβε τρεις μεγάλες εκπλήξεις. Έξω ο Λέτο, έξω ο Νίνης, έξω και ο Κατσουράνης σε μια προσπάθεια του Φερέιρα να στείλει ένα μήνυμα στους τρεις συγκεκριμένους παίκτες για περισσότερη προσπάθεια. Γα μένα προσωπικά έκανε πολύ καλά γιατί φανέλα βασικού δεν παίρνει κανένας σπίτι του. Στο ημίχρονο όμως «φώναζε» από μόνο του πως έλειπε ένας παίχτης από το γήπεδο, ο Λέτο. Ο Αργεντινός ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μην παίζει σε αυτόν τον Παναθηναϊκό (ακόμη και με πυρετό, όπως χθες), και ο λόγος είναι γιατί είναι  από αυτούς που κάνουν τη διαφορά. Δέχομαι ότι κάποιες φορές δεν δίνει την μπάλα ούτε από το αριστερό στο δεξί, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλος που να του μοιάζει ούτε στο περίπου, πολύ απλά του δίνεις το ελεύθερο.
Τελικά η νίκη ήρθε και μάλιστα σε μια περίοδο όπου δεν τον έπαιρνε τον Παναθηναϊκό για να πάει παρακάτω. Είχε ανάγκη τους τρεις βαθμούς και κυρίως την όποια ηρεμία «αγόρασε», γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα. Ένας από τους λόγους που κάποιοι βιάζονταν να ξεκινήσει αυτό που ονομάζουν Σούπερ Λίγκα ήταν μπας και προλάβουν να εκμεταλλευτούν τα χάλια του Παναθηναϊκού και τη λύσσα του παραρτήματος, μήπως και αρχίσει το «κυνηγητό» από την πρεμιέρα. Δεν τους έκατσε πάντως.
Τώρα υπάρχει διακοπή για εθνικές και μαζί υπάρχει η ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερη δουλειά μπας και στο τέλος κάνουμε αυτό το οποίο είναι αυτονόητο όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός, να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το παρελθόν και να φωνάζουμε ένα χρόνο για την Οντένσε και τη Μακάμπι. Το «πρωτάθλημα» ξεκίνησε και ο πόλεμος θα είναι μεγάλος από τους απέναντι που ήδη έχουν βάλει τις μηχανές του πολέμου να ζεσταίνονται. Το αν θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές κόντρα σε όλους και σε όλα είναι κάτι άγνωστο. Τουλάχιστον ας μην πετάξουμε λευκή πετσέτα από μόνοι μας.   


Επιμέλεια: Νίκος Λιαχούδης (nikliachoudes@hotmail.com)
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!