Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Αυγούστου 2011

Νίκη βάλσαμο αλλά θέλει επιθετικό

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στην Κέρκυρα ήταν η νίκη και οι βαθμοί που θα έφτιαχναν τη ψυχολογία της ομάδας, μετά τα απανωτά «χαστούκια» στην Ευρώπη και ο στόχος επετεύχθη. Ταυτόχρονα το μηδέν στην άμυνα αποτελεί είδηση, μετά από τέσσερα παιχνίδια που η ομάδα του Φερέιρα είχε δεχθεί εννέα γκολ…

Τι είδαμε όμως στην Κέρκυρα; Έναν Παναθηναϊκό χλωμό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά παθιασμένο και πεισμωμένο στο δεύτερο, που με τη βοήθεια του Λέτο μπήκε για να νικήσει και έπαιξε –περίπου- σαν μεγάλη ομάδα. Συνυπολογίζοντας την άθλια οικονομική κατάσταση του συλλόγου, από τις «τρύπες» που υπάρχουν στο ρόστερ η πιο μεγάλη μοιάζει να είναι στην επίθεση. Για να το πούμε με απλά ελληνικά, ο Τοτσέ είναι προς το παρόν «η χαρά του στόπερ…».

Ο Ισπανός έχει τα στοιχεία του σέντερ φορ και τις καλές τοποθετήσεις αλλά από κει και πέρα τίποτα. Δεν κοντρολάρει σωστά, δεν τελειώνει καλά τις φάσεις και στις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του είναι μία ταχύτητα πίσω, από βαρύς μέχρι ασήκωτος... Σε συνδυασμό με όσα είδαμε από τον Πετρόπουλο κόντρα στα ματς με την Οντένσε, το τριφύλλι θέλει ΑΜΕΣΑ επιθετικό. Όχι πως δεν χρειάζεται ενίσχυση σε άλλες θέσεις, αλλά πλέον μιλάμε για προτεραιότητες έχοντας στο μυαλό μας ότι το ταμείο είναι άδειο. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για τον Παναθηναϊκό και όχι για καμία ομαδούλα, πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να εξοικονομηθούν λίγα χρήματα και να αποκτηθεί ένας επιθετικός, όχι αύριο, αν γίνεται και σήμερα! Στις άλλες θέσεις όλο και κάτι γίνεται, καθώς υπάρχουν παίκτες να βγει η χρονιά.

Στα ευχάριστα συγκαταλέγεται η απόδοση του Ζέκα που έτρεξε πολύ και δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της Κέρκυρας. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός ξέρει ποδόσφαιρο και έχει όρεξη να γίνει καλύτερος. Επίσης, η εμφάνιση του Βιτόλο κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα με πολλές σωστές μεταβιβάσεις. Ο Ισπανός χαφ έδειξε να ξεπερνά σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στο γόνατο, αν και στο τελευταίο δεκάλεπτο φάνηκε να μένει από δυνάμεις. Είχε 27 σωστές πάσες στις 30 που επιχείρησε, για να μιλήσουμε με αριθμούς. Όσον αφορά τον Λέτο, σήμερα ήταν πραγματικός ηγέτης, καθώς έπαιξε για την ομάδα και όχι στα προηγούμενα ματς που έδινε την μπάλα μόνο από το αριστερό στο δεξί του πόδι…Το τριφύλλι έχει ανάγκη τον Λέτο που είδαμε στην Κέρκυρα.

Με λίγα λόγια η κατάσταση δεν είναι ούτε για να πετάει κανείς στα σύννεφα, ούτε να απογοητεύεται, απλά η συγκεκριμένη νίκη ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη στην παρούσα φάση…Ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα ωστόσο, θα πρέπει να επανεξετάσει την εμμονή στο 4-3-3, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και πλέον δεν υπάρχει ο Σισέ. 

sday.gr
Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!