- Είναι απολύτως κατανοητή η σύγκριση του Σισέ με τον Τοτσέ. Ισως η μοναδική ομοιότητά τους να είναι ότι… έχουν δισύλλαβα ονόματα που τονίζονται στη λήγουσα (άντε, το πολύ πολύ και ότι φορούν αμφότεροι το «9»). Και να… προσπαθεί ο φίλος του Παναθηναϊκού να αποφύγει τις συγκρίσεις, δεν του είναι εύκολο.
- Γιατί, τα είχαμε πει: Σισέ μπορεί να βρει ο Παναθηναϊκός, Τζιμπρίλ όχι! Διότι ο Γάλλος δεν ήταν για τους φίλους της ομάδας απλώς έναν σκόρερ των 20 – 25 γκολ τη σεζόν, δεν ήταν μόνο ο παίκτης – σύμβολο του νταμπλ και (μαζί με τον Ζιλμπέρτο, τον Λέτο και τον Κατσουράνη) της πολυμετοχικότητας σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ηταν και διαφήμιση της ομάδας παγκοσμίως, ήταν και leader και winner, ήταν και πάθος και τρέλα και σταρ. Μετέδιδε την πώρωση για το γκολ («από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μετρούσα τα γκολ που έβαζα, είναι ένα συναίσθημα που το συγκρίνω μόνο με το να κάνω έρωτα» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του»), δέθηκε με την κερκίδα, ταυτιζόταν με τον οπαδό ακόμη και εκτός γηπέδου.
- Κάθε σύγκριση, όμως, του Τοτσέ με τον Τζιμπρίλ, είναι άδικη. Ναι, ξέρω, αν η ΑΕΚ πάρει τον Γκούντγιονσεν (τον γουστάρω με χίλια), θα γίνει αναπόφευκτα και άμεσα (παίζει ρόλο και το timing των μεταγραφών) και δεύτερη σύγκριση, η οποία ασφαλώς θα είναι εις βάρος του Παναθηναϊκού και του πρώην σέντερ φορ της Καρταχένα.
- Για να τον θέλουν, όμως, και ο Κούπερ και ο Ζεσουάλδο, κάτι παραπάνω θα ξέρουν…Τι στο διάολο, τόσοι φορ των 500.000 ευρώ κυκλοφορούν εκεί έξω, και οι δύο στον ίδιο παίκτη «κόλλησαν»;
- Μιλώντας, μάλιστα, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο της Θέλτα και έναν συνάδελφο ο οποίος (λόγω στοιχήματος…) ειδικεύεται (και) στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, πήρα την ίδια άποψη. Ότι είναι ένας επιθετικός στο στυλ του Μιχάλη Κωνσταντίνου, πιο τεχνίτης, με καλύτερη ντρίμπλα και πάσα από τον επιθετικό της Ομόνοιας, ίσως όχι τόσο δυνατός, αλλά ικανότατος στον αέρα, με δυνατό σουτ εντός και εκτός περιοχής, καλή αίσθηση του γκολ και πάνω – κάτω την ίδια ταχύτητα.
- Δεν είναι σωστό κριτήριο ότι προέρχεται από την δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, υπάρχουν εκεί πολύ καλύτερες ομάδες από την Σούπερ Λίγκα, Ούτε, βέβαια, από την άλλη πλευρά, μπορεί να θεωρηθεί παικταράς επειδή τα δύο τελευταία χρόνια είχε μέσο όρο 1 γκολ/2 ματς (35 συμμετοχές/16 γκολ εφέτος, 42 ματς/22 γκολ πέρυσι).
- Αλλά, βάσει των οικονομικών δεδομένων του Παναθηναϊκού, δεν μου φαίνεται άστοχη, αλλά μια καλή κίνηση. Ειδικά αν πλαισιωθεί από έναν περιφερειακό επιθετικό (ΔΕΝ έγινε πέρυσι), μετά και τον τραυματισμό του άτυχου Λάζαρου.
Y.Γ.: Η χθεσινή εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν απογοητευτική στον χώρο της μεσαίας γραμμής κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου (βασικοί) και βελτιώθηκε στο β΄ μέρος, όταν βοήθησαν πολύ ο Καραγκούνης και ο Κλέιτον. Μόνο και μόνο ότι καλύτεροι ήταν οι δυο γκολκίπερς Τζόρβας και Κοτσόλης, τα λέει όλα. Μετά τον τραυματισμό του Λάζαρου, η λογική υπαγορεύει ότι στα δύο ματς με την Οντένσε ο Καραγκούνης θα πάρει θέση εσωτερικού μέσου και ο Νίνης θα μετατοπιστεί στο δεξί άκρο, στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, διότι ο Κουίνσι δεν θα έχει προλάβει να προσαρμοστεί, ενώ ουδείς γνωρίζει και το επίπεδο φυσικής κατάστασης στο οποίο βρίσκεται ο Γκανέζος. Αξιοπρόσεκτες εναλλακτικές (σ΄ αυτή τη φάση και ενόψει των δύο αγώνων με τους Δανούς) είναι ο Κλέιτον και ο Μαρίνος για τον κεντρικό άξονα και το δεξί άκρο αντίστοιχα, ενώ κατά τη γνώμη μου από το υπάρχουν ρόστερ βοήθειες και λύσεις μπορεί να προσφέρει σ΄ αυτό το επίπεδο (γ΄ προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ) και ο Ελίνι Δημούτσος, ο οποίος έκανε καλό δεύτερο μισό πρωταθλήματος με την Μλάντα Μπόλεσλαβ στην Τσεχία (κυπελλούχος).
Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο Παναθηναϊκός, που ακόμη δεν έχει πάρει σέντερ φορ, έχασε τον Λάζαρο και θα έχει τον Βιτόλο με ένα και μοναδικό φιλικό ματς (εναντίον του Ατρόμητου στο Περιστέρι), θα πρέπει να παλέψει πολύ για να αποκλείσει την Οντένσε, η οποία σήμερα δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο στοιχείο… αισιοδοξίας, αυτό δεν είναι ούτε η πληρότητά του (πολλά κενά και ερωτηματικά ακόμα, διαβάστε και το σχετικό κείμενο του Γιάννη Σκόκα), ούτε η ετοιμότητά του. Αλλά η προσωπικότητα ορισμένων παικτών του για ματς εναντίον ομάδων τέτοιας δυναμικότητας και «ευρωπαϊκής» απειρίας.
Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Βύντρα, Καραγκούνης, Λέτο, αλλά ακόμη ακόμη και οι Νίνης, Σπυρόπουλος, Σιμάο έχουν παίξει δεκάδες φορές στην Ευρώπη, εναντίον πολύ ανώτερων της Οντένσε αντιπάλων. Αλλά όλοι θα πρέπει να μπουν στα δύο ματς για να χύσουν αίμα και όχι με την αυτοπεποίθηση του ακλόνητου φαβορί, αν θέλουν να αποφύγουν το πατατράκ και απώλεια 5 εκατ. ευρώ που διασφαλίζονται από τη συμμετοχή σε ομίλους του Europa League. Την Οντένσε ο Παναθηναϊκός «την έχει» μόνο αν «σκυλιάσει».
Κι αν τα καταφέρει, ας πάει μετά με καινούριο φορ, Κουίνσι, πανέτοιμο Βιτόλο, ίσως και καινούριο στόπερ (αν έχει πουληθεί ο Μπουμσόνγκ) να τα δώσει όλα για 15 εκατ. ευρώ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ως αουτσάιντερ βεβαίως, όπως ήταν και πριν από δύο χρόνια στον ίδιο γύρο των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης, με Σισέ και με Ζιλμπέρτο…
Πηγή: leoforos.gr
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!
Πηγή: leoforos.gr
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!