Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

14 Ιουλίου 2011

Σωστή απόφαση, δικαιολογημένη ανησυχία

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα διότι κοντεύουμε να χάσουμε τη... μπάλα τελείως: Για τον Παναθηναϊκό του μπάσκετ μιλάμε, για τη σύγχρονη αυτοκρατορία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για την ομάδα με τους 51 τίτλους και τα 6 ευρωπαϊκά. Δεν μιλάμε για μιά ομάδα η οποία εμφανίστηκε ως... φωτοβολίδα, έκανε μιά- δυό χρονιές και τέρμα τα δίφραγκα!


Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης



Νοήμονες άνθρωποι είμαστε όλοι (πιστεύω) και μπορούμε να καταλάβουμε για ποιό μέγεθος μιλάμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μιά ομάδα η οποία έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα συζητείται για πολλά χρόνια ως «μύθος» στην Ευρωλίγκα. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό κάθε τι που αφορά στη συγκεκριμένη ομάδα να έχει μεγάλο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι συνήθισε τους πάντες σε «χρυσά χρόνια», σε μεγάλες κι (όπως αποδείχθηκε) όχι ανεπανάληπτες στιγμές. Πάντα υπήρχε ένα νέο ραντεβού με την επιτυχία αμέσως μετά από κάθε  διάκριση. 

Υπάρχει ανησυχία λοιπόν... Λογικό δεν είναι; Έχουμε φτάσει στα μέσα του Ιουλίου, σε μιά ημερομηνία όπου ο Παναθηναϊκός (συνήθως) ήταν έτοιμος. Αυτό που «μετράμε» μέχρι στιγμής είναι απώλειες (Φώτσης και Νίκολας προφανώς) και ρεπορταζιακά δεν... υπάρχει κάποιο νέο. Πέραν της συνάντησης διοίκησης- Ομπράντοβιτς μετά την οποία βγήκε και η ανακοίνωση για περιορισμό του μπάτζετ, δεν υπήρχε κάποιο νεότερο. Πως να μην υπάρχει ανησυχία, λοιπόν, από τη στιγμή κατά την οποία μιλάμε για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και στα μέσα Ιουλίου δεν υπάρχει το παραμικρό νέο; Υπάρχει επίσης η δεδομένη μείωση του μπάτζετ ώστε να προσαρμοστεί η κατάσταση στις συνθήκες που βιώνουμε ως πολίτες της Ελλάδας. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε αρνητικά τη συγκεκριμένη απόφαση, το αντίθετο. Μπορεί να στενοχωρήθηκαν αλλά αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του «σήμερα» να υπάρχει ομάδα μπάσκετ με 50 εκατομμύρια μπάτζετ. Είναι παράλογο... 

Αν θέλετε τη γνώμη μου παράλογο ήταν και πριν αλλά υπό τις υπάρχουσες συνθήκες είναι και προκλητικό...
Καλό θα είναι να μην μπλέκουμε την ανησυχία του κόσμου- που είναι δικαιολογημένη- με τις μειώσεις που εναρμονίζονται στο πνεύμα της εποχής. Καλό είναι να βλέπουμε ρεαλιστικά την κατάσταση και να παρουσιάζουμε στον κόσμο την αλήθεια. 

Από τη στιγμή κατά την οποία ο Παναθηναϊκός θα βαδίσει σε νέους δρόμους θα υπάρχουν και απώλειες. Αυτό δεν το βλέπει (ή δεν το αποδέχεται) μόνο όποιος είναι τυφλός ή όποιος γουστάρει να χαϊδεύει αυτιά. Θα ήταν ποτέ δυνατό να προχωρήσει η διοίκηση σε μείωση του μπάτζετ και να μην υπάρχουν απώλειες; Το θέμα είναι να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί ώστε ο «πόνος» να περιοριστεί. Οι συγκεκριμένοι χειρισμοί- για τους οποίους μιλάμε- είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ θέμα της διοίκησης αλλά και του προπονητή που διαθέτουν την εμπειρία και τη γνώση  για να διαχειριστούν την κατάσταση. 

Όπως επίσης είναι τραγικό να παρουσιάζεται η κατάσταση ως «ιδανική». Τραγικό κι επικίνδυνο ταυτόχρονα... Δεν είναι ιδανική η κατάσταση ρε παιδιά, πως να το κάνουμε; Πως θα μπορούσε να είναι ιδανική; Δεν μπορείς να προσπερνάς κάποια θέματα στο... βρόντο και να μην τα βλέπεις. Επαναλαμβάνω τη θέση μου, όσο ακραία κι αν φαίνεται σε ορισμένους: 

Εκτιμώ ως πέρα για πέρα ΣΩΣΤΗ την κίνηση της διοίκησης να μειώσει το μπάτζετ με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Κι από τη στιγμή κατά την οποία η διοίκηση έλαβε μιά τέτοια απόφαση σίγουρα γνώριζε ότι θα υπάρξουν και απώλειες. Κι από τη στιγμή που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά δήλωσή του είπε ότι «θα στηρίξει τη διοίκηση στις επιλογές της» επίσης γνώριζε το ίδιο πράγμα. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να αποδεχτεί μιά τέτοια κατάσταση, ούτε αυτοί που πληρώνουν ούτε εκείνοι που πληρώνονται. Οπότε ας ξεφύγουμε λίγο  από τη λογική ότι «δεν έγινε και τίποτα»... Φυσικά κι έγινε! 

Είναι λογικό λοιπόν το πως θα εξελιχθεί η διαδικασία: Θα πάνε στον (οποιοδήποτε) παίκτη και θα του πουν: «Από τόσα πας στα τόσα»... Δέχεται και μένει... Δεν δέχεται, άρα φεύγει. Καθαρές δουλειές. Και βέβαια είναι δεδομένο ότι κάθε περίπτωση θα αντιμετωπιστεί ξεχωριστά κι αυτό πιστεύω ότι το καταλαβαίνουμε όλοι...

theplayer.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!