Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Ιουνίου 2011

Κάνει θαύματα ο Ζέλικο"

Άλλη μία τιμητική για τον Ομπράντοβιτς από τους Ισπανούς που ακόμα δεν έχουν ξεχάσει το χουνέρι που τους έκανε φέτος.

Ο πολυνίκης προπονητής του Παναθηναϊκού και πρωτομάστορας της «πράσινης» αυτοκρατορίας, έτυχε εκ νέου ενός αφιερώματος από το ισπανικό αθλητικό portal.

Στο εν λόγω άρθρο γίνεται ανάλυση του τρόπου που ο «άρχοντας των δακτυλιδιών» διαχειρίζεται τους εκάστοτε παίκτες του καθώς και στο μπασκετικό του σκεπτικό.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το δημοσίευμα:

«Για μένα, το κλειδί για την επιτυχία του Παναθηναϊκού είναι ο  Σέρβος προπονητής   και ο ρόλος του ως διαχειριστή του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό κάνει τη διαφορά με τους άλλους κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές ότι ο Ομπράντοβιτς χειρίζεται άψογα τους παίκτες του. 

Σε επίπεδο διαχείρισης παικτών ο Ζέλικο δεν έχει ηττηθεί! Δεδομένο  το δίδυμο Ντανίλοβιτς- Τζόρτζεβιτς  της Παρτιζάν και τους Μποντιρόγκα,  Σπανούλη,  Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ στον Παναθηναϊκό... μπορεί να επιβληθεί και να πάρει από αυτούς το καλύτερο δυνατό».

Πέραν των ευσήμων για τον τρόπο που χρησιμοποίει τις μπασκετικές μονάδες του Παναθηναϊκού, το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας:

«Ο Ομπράντοβιτς πήρε έναν παίκτη σαν τον Μάικ Μπατίστ, ο οποίος βαρέθηκε να…  βλέπει ΤΟ πάγκο στο Μέμφις Γκρίζλις στη δεύτερη  σεζόν του Πάου Γκαζσόλ στο ΝΒΑ  και τον έκανε το πιο κυρίαρχο παίκτη σε όλη την Ευρώπη τουλάχιστον σε επιδόσεις. Άλλοι παίκτες, όπως ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος αγωνιζόταν στο Περιστέρι,  κατέκτησε υπό την καθοδήγηση του Ζέλικο, φορές τίτλο. Ο Ντρου Νίκολας, πήγε στην ομάδα ως εκτελεστής και έμαθε να παίζει άμυνα.

Οι 8 ευρωπαϊκοί του τίτλοι τα λένε όλα και είναι ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί για πολλά χρόνια. Για μένα το κλειδί της επιτυχίας του Σέρβου είναι ο ρόλος του ως μάνατζερ ανθρώπινων πηγών. Αυτό κάνει τη διαφορά με τους άλλους ευρωπαίους προπονητές.

Ο  Ομπράντοβιτς, χρόνο με το χρόνο έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να αντλήσει το καλύτερο για τους παίκτες και  να τους υποδείξει ακριβώς πως να εκτελέσουν τις εντολές του, στο μέγιστο βαθμό»

Σε σχεδόν δύο δεκαετίες, ως κορυφαίος προπονητής , ο είχε επίσης κάποιες περιστασιακές αποτυχίες, αυτό είναι αλήθεια. Είναι καταστάσεις όπως και πέρυσι, όταν ο Παναθηναϊκός είχε πέσει σε λήθαργο, πριν φτάσει  στο φάιναλ φορ. Τότε ο  Ομπράντοβιτς  σκεφτόταν ακόμα και παραίτηση.  Πάνω από 800 οπαδοί τον αποθέωσαν δείχνοντας του το σεβασμό τους.

Παραφράζοντας λοιπόν τα λόγια του πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, Γκάρι Λίνεκερ, θα μπορούσαμε να πούμε πως το μπάσκετ είναι ένα άθλημα 2 ομάδων των 5 παικτών, στο οποίο στο τέλος επικρατεί η ομάδα που έχει στον πάγκο της τον Ομπράντοβιτς.»