Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουνίου 2011

Ποιος την έχει πιο μεγάλη

Πραγματικά εκεί που βλέπεις ότι κάτι να πάει να αλλάξει σε αυτή τη ριμάδα την κατάσταση που βιώνουμε όλοι στον Παναθηναϊκό αυτή την εποχή, τσουπ, σκάει μύτη νέο πρόβλημα. 

Εκεί που πήγε να επικρατήσει μια στοιχειώδης ηρεμία και όλα έδειχναν να παίρνουν το δρόμο τους, σχετικά, με ορθά βήματα, όπως η ανανέωση (γρήγορα μάλιστα) του Φερέιρα και με ομοφωνία κιόλας αλλά και την οριοθέτηση κάποιοων μεταγραφικών στόχων, νέο πρόβλημα μπλόκαρε όλες τις εξελίξεις στην ομάδα.

Ένα γεγονός με ξεκατινιάσματα και καταστάσεις reality. Αναφέρομαι βέβαια στη χθεσινή κωμωδία με το όνομα Δ.Σ. Μόνο αποφάσεις δεν πάρθηκαν χθες στα γραφεία. Ο λόγος που πραγματοποιήθηκε, όπως είπαν, ήταν για να βρεθεί μια άκρη με τον τεχνικό διευθυντή μετά το «άκυρο» του Ζ. Βρύζα. Πραγματικά μόνο αυτό δεν κάναν χθες στο συμβούλιο. Χοντρό επεισόδιο Δομάζου - Μήτσου.

Άντε, πες ότι καταλαβαίνεις πως οι (α)μέτοχοι είναι πλακωμένοι μεταξύ τους και έχουν αφήσει τον Παναθηναϊκό στο έλεος του Θεού. Κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις ότι εδώ που έφτασε η κατάσταση ο Δημήτρης Γόντικας είναι «πολυτέλεια»  και πως πρέπει να είμαστε και ευτυχισμένοι που δύο μικρομέτοχοι όπως ο Πολέμης και ο Νίκας ασχολούνται με την ομάδα. Στα κομμάτια να πάει και πες ότι καταλαβαίνεις πως 20 μέρες πριν την προετοιμασία δεν υπάρχει πλάνο, στόχοι, μεταγραφικός σχεδιασμός και τεχνικός διευθυντής.

Μια στιγμή όμως ρε παιδιά, έτσι όπως το πάτε θα το κλείσουμε το μαγαζί. Όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια κάθε τρεις και λίγο στα διοικητικά συμβούλια γιατί ακριβώς γίνονται; Ποιος ο λόγος να γίνει το Δ.Σ. την Τετάρτη από τη στιγμή που δεν υπήρχε καμία απόφαση για να ψηφιστεί από τα μέλη του συμβουλίου; Για να τσακωθείτε και να δείξετε ποιος την έχει πιο μεγάλη....(;) την Παναθηναικοφροσύνη; Αν είναι αυτός ο λόγος μαζευτείτε κάπου, πάρτε τη βοήθεια του κοινού, κάντε δημοψήφισμα ή στο κάτω-κάτω πηγαίνετε στους «Αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα να βριστείτε ελεύθερα.

Και τι δεν ακούσαμε χθες. Για τον Μήτσου να ανεβαίνει στα τραπέζια λες και είναι έτοιμος να χορέψει τσιφτεντέλι, τον Δομάζο να του απαντάει θα μου κλάσεις τα....καρύδια. Τον Μαυροκουκουλάκη να βρίζει τον Γόντικα και να αναπολεί μέρες «Καπετάνιου». Ο κακός χαμός μιλάμε. Έχουν κάποια σχέση με τον Παναθηναϊκό όλα αυτά; Πιστέψτε με, δεν με νοιάζει ποιος είχε δίκιο στον τσαμπουκά του Δομάζου με τον Μήτσου. Το αποτέλεσμα και την εικόνα σχολιάζω και το κάνω με Παναθηναϊκή απέχθεια. Ασυλία δεν έχει κανείς, ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από όλους και από όλα.

Στην ομάδα, σε όλους τους τομείς, δείχνει οτι η αρρώστια είναι αυτή που βασιλεύει για τα καλά. Οι καυγάδες και οι ταλιμπάν λίγο-πολύ είναι συνηθισμένα γεγονότα στον Παναθηναικό. Προσωπικά εγώ «καίγομαι» για το αύριο της ομάδας. Τι παίζεται απο πίσω και πώς σκέφτονται το μέλλον της ομάδας οι ιδιοκτήτες και οι (α)μέτοχοι της και όχι αυτοί που μαζεύονται για να τη μετρήσουν....την Παναθηναικοφροσύνη τους. Έχει χαθεί αδικαιολόγητα πολύς χρόνος και οι καταστάσεις πλέον γίνονται πολύ πιεστικές. 

Θέλω να μάθω πού το πάει ο Τζίγκερ και πόσο ακόμα θα πουλάει τρέλα με τη γνωστή ατάκα «δεν ασχολούμαι, δεν έχω βάλει ούτε σεντ αλλά παραμένω μεγαλομέτοχος, οι άλλοι έφυγαν και είμαι ο εγγυητής της ομάδας, έχω 54% αλλά λειτουργώ σαν 30%». Που όταν βγήκε απο το ραντεβού για τη δωρεά της ΠΑΕ στη πράσινη φόδρα, εκείνο πού έβγαζε μάτια ,πιό πολύ από το σήμα της ομάδας ,ήταν το " C O S M O T E ". Θέλω να μάθω τι σκέφτεται ο Βγενόπουλος και ποιο γεωμετρικό σχήμα (κύκλος, τετράγωνο, τρίγωνο) βγάζει τις φήμες για «δυνατό μπάσιμο την 1η Ιουλίου» την ώρα που ο ίδιος δεν βγάζει λέξη. Θέλω να μάθω γιατί ο Πατέρας δεν μιλάει και κάθεται σαν παρθένα και ακούει όλα αυτά που του «σέρνει» ο κάθε τυχάρπαστος.

Πρόεδρο θα έχουμε ή θα μείνουμε με προ εδρεύον αντιπρόεδρο με κλειστό διετές συμβόλαιο; Στο παρασκήνιο θα μείνουμε κομπάρσοι πάλι και θα μας βλέπουν οι άλλοι και θα γελάνε; Λες και παίζουμε στο «πλάκα κάνεις». Μέχρι να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα πιο πάνω πιστέψτε με τα πράγματα θα είναι έτσι και χειρότερα.

Σε 20 μέρες αρχίζει προετοιμασία η ομάδα και όλοι είναι σε ένα δικό τους κόσμο. Είναι μια ευκαιρία να τρέξει λίγο ρευστό στην ομάδα αν μπεί στους ομίλους και αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να την μετρούν ποιος τη έχει πιο μεγάλη....την Παναθηναικοφροσύνη....

Υ.Σ 1 Πάει και Βρύζας, δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, δεν το έκανα ποτέ. Εγώ θεωρώ πως ήταν η πιο ιδανική λύση. Θέλω να θέσω ένα ερώτημα που έφτασε στα αυτιά μου από έναν πολύ καλό μου φίλο που ασχολείται με αυτά. Μήπως πίσω από την πίεση στο Βρύζα υπάρχει θέμα Περπινιάδη - Ζαγοράκη; Συναιτεράκια είναι έτσι και αλλιώς και στη Λίγκα, σας φαίνεται περίεργο ο Περπινιάδης να ζήτησε να κάνει μπάσιμο ο ΠΑΟΚ;