Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Ιουνίου 2011

Ένας ουρανός με... Αστέρια


Το ένατο σερί μετράει πλέον ο Παναθηναϊκός στο Μπάσκετ και ο Ολυμπιακός ψάχνεται. Αλλάζουν οι προπονητές, αλλάζουν οι παίκτες και το τελικό αποτέλεσμα μένει ίδιο. Να έχεις Σπανούλη και Παπαλουκά και στα δύσκολα να σου δίνει ανάσα ζωής ο Μαυροκεφαλίδης; 
Δεν τρώγεται με τίποτε. Εάν ο Παπαλουκάς είχε βάλει τις βολές του οι πράσινοι θα ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Δεν τις έβαλε και πήγε παράταση επειδή έχασε και τη μία ο ψηλός του Ολυμπιακού.
Ο Σπανούλης στα δύσκολα πάλι άφαντος. Δηλώσεις πολλές, λεφτά ακόμα περισσότερα, αποτέλεσμα ίδιο και χειρότερο από πέρυσι. Τουλάχιστον πέρυσι οι ερυθρόλευκοι έκαναν το μαγικό και πήγαν στο Final Four. Φέτος ούτε αυτό. Πήραν το κύπελλο αλλά ως εκεί. Είναι πολλά τα λεφτά και τελειώνουν οι δικαιολογίες έχω την αίσθηση. Δεν το λες καλό όλο αυτό ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΠΑΟ φέτος είναι μία νέα ομάδα σε πολλά πρόσωπα.
Έφυγε ο Σπανούλης, ο Πέκοβιτς και ο Σάρας που όσο να έχει μιλάμε και πρώτα ονόματα. Ήρθαν πολλοί νέοι και άλλαξε και αρκετά το στυλ της ομάδας. Σάτο, Μάριτς, Βουγιούκας και Καϊμακόγλου. Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι δε, οι πρωταθλητές έπαιζαν χωρίς τον καλύτερό τους παίκτη. Αναρωτιέμαι πως θα ήταν ο Ολυμπιακός εάν σε μία χρονιά έχανε τον Παπαλουκά, τον Τεόντοσιτς και τον Μπουρούση και να μην είχε τον Σπανούλη στο τελευταίο παιχνίδι. Κρύος ιδρώτας θα έπιανε όλη την ομάδα.
Στον ΠΑΟ όμως δεν άλλαξε τίποτε. Ίσα ίσα που πήραν άλλη μία κούπα, ευρωπαϊκή, την έκτη που είναι και η καλύτερη από όλες. Οι πράσινοι ακόμα και αν δεν ενισχυθούν για την επόμενη χρονιά πάλι καλύτεροι θα είναι από φέτος αφού θα έχουν δέσει και άλλο. Το ίδιοι παρακαλάει και ο Ολυμπιακός. Να δέσει καμία φορά και να αποκτήσει χαρακτήρα. Δύσκολο το τελευταίο και φάνηκε στον τέταρτο τελικό. Η μπάλα ήταν βαριά και δεν την σήκωνε ούτε ο Παπαλουκάς. Άμα δε μπορεί στα δύσκολα ο καλύτερος και πιο έμπειρος παίκτης σου, τότε δεν έχεις και σε πολλά να ελπίζεις.
Πλέον έρχεται το καλοκαίρι και η ώρα των αποφάσεων στο λιμάνι. Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και πάει λέγοντας. Θα έρθουν πιθανόν κάποιοι σούπερ σταρ με εκατομμύρια και όλοι θα φοβούνται ότι τα λεφτά θα πάνε πάλι στον κουβά όπως τις άλλες χρονιές. Θα μείνει ο Ίβκοβιτς και εδώ που τα λέμε, όλες οι ελπίδες τους θα είναι στο ότι Διαμαντίδης, Μπατίτς, Φώτσης και Τσαρτσαρής απλά θα είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Κατά τα άλλα, δε βλέπω τι μπορούν να κάνουν πραγματικά…
Sportaction.gr