Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουνίου 2011

Τι έχει φέτος το καπέλο του Ζοτς

Τι έχει φέτος το καπέλο του Ζοτς

«Πολλοί δεν μπορούν να δουν αυτά, που βλέπει ο Ομπράντοβιτς» δήλωσε ο Σέρβος προπονητής καθισμένος και φέτος στο θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδος, ύστερα από την επικράτηση του Παναθηναϊκού με 3-1 επί του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών.
Δίχως να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί εγωιστής ή υπερφίαλος θα μπορούσε να το διατυπώσει και αλλιώς. «Όσα ο Ομπράντοβιτς βλέπει σήμερα, οι πολλοί τα διαπιστώνουν ένα χρόνο μετά». Ποιος θα τολμούσε να του αντιμιλήσει, έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά.
Σήμερα κανείς, αλλά το περασμένο καλοκαίρι… ουρά έκαναν οι ειδικοί και οι «ειδικοί» του αθλήματος στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες, για να εκφράσουν σκέψεις, ενστάσεις, μέχρι και κατηγορίες, με αφορμή τις αποφάσεις του Ζοτς για τον Παναθηναϊκό.
Ο ένας «τα έχωνε» επειδή δεν κράτησε τον Σπανούλη, ο άλλος γιατί άφησε τον Γιασικεβίτσιους, ο άλλος επειδή δεν πήρε πλέι-μέικερ, ο παρά άλλος επειδή αγνόησε τον Σχορτσιανίτη και πάει λέγοντας. Όρεξη να έχεις να ακούς και να διαβάζεις…
Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να πουν πως ο Σέρβος κοίταξε την πάρτη του και μόλις εξασφάλισε την ανανέωση του συμβολαίου του, αδιαφόρησε για τους άλλους γύρω του, με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει ορισμένα βασικά της στηρίγματα.
Εντάξει, για τον Πέκοβιτς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα από τη στιγμή, που ο Μαυροβούνιος σέντερ ονειρευόταν να παίξει στο ΝΒΑ και οι Τίμπεργουλβς τού είχαν στρώσει χαλί με δολάρια για να περάσει τον Ατλαντικό.
Για τους υπόλοιπους όμως, ισχυρίζονταν, πως μπορούσε να βάλει ένα χεράκι για να μείνουν. Μήπως, από την τσέπη τους θα τους πλήρωναν; Και σιγά τα λεφτά. Μόνο 3.5 εκ ευρώ θα κόστιζαν ο Σπανούλης και ο Γιασικεβίτσιους για τον επόμενο χρόνο.
Μαζί με το 1.2 εκ ευρώ του Πέκοβιτς, ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι εξοικονόμησε γύρω στα 5 εκ ευρώ και το επόμενο καλοκαίρι τον βρήκε να έχει κερδίσει μια κούπα παραπάνω σε σχέση με τη σεζόν 2009-10. Και τι κούπα. Ευρωπαϊκή.
Γιατί; Επειδή  ο Ομπράντοβιτς βλέπει μακριά. «Μακριά» είναι το να πιστεύεις πως δεν χρειάζεσαι πλέι-μέικερ όταν σου φεύγουν δυο και μάλιστα πρωτοκλασάτοι χειριστές της μπάλας. «Μακριά» είναι το να θεωρείς ότι ο Καλάθης, που μπουσουλούσε μέχρι πέρσι θα σου τρέξει φέτος την ομάδα.
«Μακριά» είναι το να θεωρείς ότι θα στηρίξεις το παιχνίδι σου μέσα στη ρακέτα στον Βουγιούκα, τον οποίο βρήκες στα «σκουπίδια» του ΣΕΦ. «Μακριά» είναι το να εμπλουτίζεις το παιχνίδι σου με νέα στοιχεία, αιφνιδιάζοντας ακόμη και τους… κουμπάρους σου.
Επειδή ακριβώς κανείς δεν μπορεί να δει αυτά, που βλέπει ο Ομπράντοβιτς, ό,τι και να συμβεί, αυτό το καλοκαίρι καλό είναι οι «ειδήμονες» να αποφύγουν τις προβλέψεις για τον Παναθηναϊκό.
Να είναι σίγουροι ότι εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να κρατήσουμε  την περιέργειά μας για το τι λαγούς θα βγάλει φέτος από το καπέλο του ο μάγος Ζοτς.
OnSports.gr