Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Ιουνίου 2011

Τζιμπρίλ, εσύ θα μιλήσεις για την ταμπακέρα;

• Να μιλήσει ο εν Ελλάδι εκπρόσωπός του, Παύλος Τοπίδης (όπως το έκανε άπαξ), το καταλαβαίνω. Να μιλήσει και ο Γάλλος μάνατζέρ του (που δεν το έχει κάνει), επίσης το καταλαβαίνω. 

Να μιλάει, όμως, η… Τζουντ μέσω twitter εξ ονόματος του Σισέ, τη στιγμή που ο ίδιος αποθεώνει (σε συνέντευξη που έχει δώσει προ καιρού στο “Men’s Health”) αυτούς που αδημονούν για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, ε, αυτό πάει πολύ!

• Στην αρχή το αστείο με το twitter της Τζουντ ήταν... αστείο. Mαθαίναμε σε πιο καφέ του Λονδίνου βρισκόταν, τι ώρα πήγαινε για ψώνια, πόσο της έλειπε ο Τζιμπρίλ, αν κόπηκε το ρεύμα στο σπίτι της, ωραία πράγματα, κουτσομπολίστικα, χαβαλεδιάρικα. Αλλά τις τελευταίες ημέρες το θέμα έλαβε άλλες διαστάσεις. Η Τζουντ Σισέ έγινε ο… Ηλίας Μόσιαλος του Γάλλου και έχει αναλάβει εργολαβικά να ενημερώνει με… τιτιβίσματα για την καθημερινή επικαιρότητα των θεμάτων που αφορούν στα μεταγραφικά του συζύγου της. Πάλι καλά που ο Σισέ δεν μας ενημερώνει από το facebook του ράφτη του, Γιώργου Παπαδόγαμβρου…

• Επειδή, λοιπόν, αυτός δεν είναι σοβαρός χειρισμός του θέματος, ορθό θα ήταν για τον Σισέ να… κόψει το twitter της Τζουντ ως δική του «φωνή» για κάθε δημοσίευμα περί Λάτσιο ή Γαλατά, για κάθε πάρτι και για κάθε ταξίδι. Δικαίωμά του να αποφεύγει τις δικές του επίσημες τοποθετήσεις για το θέμα της πώλησής του. Ισως, μάλιστα, αυτό να ήταν το καλύτερο.

• Από τη στιγμή, όμως, που… «τρώγεται» με τα ΜΜΕ, από τη στιγμή που καθημερινά ενημερώνεται τουλάχιστον για τα βασικά που γράφουν οι ελληνικές εφημερίδες για το μέλλον του, το ωραίο και το σωστό δεν είναι να παίρνει θέση μέσω της Τζουντ. Αλλά να βγει και να μιλήσει ο ίδιος. Όπως είχε κάνει δυο – τρεις φορές με μεστό τρόπο, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

• Προς το παρόν δε, αυτή η κατάσταση βολεύει σε μεγάλο βαθμό και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και ίσως ο Τζιμπρίλ να επαναλαμβάνεται στις συνεντεύξεις του και να μιλάει μόνο περί ανέμων και υδάτων (πόσο τον βοήθησε ο Παναθηναϊκός, πόσο ταίριαξε με τους φίλους του, πόσο δέθηκε με την Ελλάδα και την κερκίδα, τι συνέβη στο «Γ. Καραϊσκάκης» κ.ο.κ.) σεβόμενος και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται μια ΠΑΕ η οποία αν δεν πουλήσει τον κορυφαίο παίκτης της, δεν θα έχει χρήματα να πληρώσει και τον ίδιο και τους συμπαίκτες του τον Σεπτέμβριο! Διότι, ας μην το ξεχνάμε: όσοι θα βρεθούν στον Παναθηναϊκό την επόμενη σεζόν, θα οφείλουν μέρος των χρημάτων τους στον Σισέ: και λόγω της παρουσίας του στα πλέι οφ (ειδικά στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ) και λόγω της πώλησής του!

• Δεν ξέρω, ίσως στο μεθαυριανό πάρτι της Χαλκίδας, ο Τζιμπρίλ αποφασίσει όχι μόνο να διασκεδάσει με τις επιλογές του τους θαμώνες, αλλά και να πάρει θέση για το status της υπόθεσής του με τον Παναθηναϊκό και το μέλλον του στην ομάδα, κάτι που δεν έχει κάνει επισήμως ο ίδιος ως τώρα. Μα, σε κάθε περίπτωση, τα «τιτιβίσματα» της Τζουντ για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να κοπούν. Διότι στην πραγματικότητα υποτιμούν το μέγεθος του ζητήματος, τουλάχιστον όπως το έχουν στο μυαλό τους όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι – λανθασμένα κατά τη γνώμη μου – λένε «θα φύγει και ο Τζιμπρίλ, διαλυόμαστε».

Υ.Γ. Ψιλοάσχετο, αλλά… σχετικό: ο Βίλας Μπόας «πωλήθηκε» από την Πόρτο στην Τσέλσι 15 εκατ. Ευρώ. Είχε την ίδια ρήτρα με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια για τον οποίο πρόσφατα ο Ζαγοράκης είπε στην συνέντευξη Τύπου: «Έχει ρήτρα 15 εκατομμύρια, με 12-13 εκατομμύρια το συζητάμε». Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να καταλαβαίνουμε την έννοια της… σχετικότητας στο ποδόσφαιρο. Οσο για τον Βιεϊρίνια; Τη στιγμή που ο Σκόκο πωλείται 2,5 εκατ. Ευρώ (στα ΗΑΕ!!!!) και ο Σισέ κοστολογείται από την ευρωπαϊκή αγορά στα 5-7 εκατ. Ευρώ, αν ο Ζαγοράκης βρει (εφέτος!) 6 εκατ. Ευρώ για τον Πορτογάλο, θα πρέπει να πανηγυρίζει όπως στο τελευταίο σφύριγμα του Μερκ στο «Ντα Λουζ». Α! Η ρήτρα του Νίνη είναι (πλέον) μετά την αλλαγή της 15 εκατ. Ευρώ για ξένη και 10 εκατ. Ευρώ για ελληνική ομάδα!!!
leoforos.gr