Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Ιουνίου 2011

Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικός μας θα ‘ναι

Βουίζουν τα Τουρκικά ΜΜΕ για την μεγάλη μεταγραφή της Γαλατά – Τρέμουν στην Αθήνα πως φεύγει η σημαία.

«Ο Σισέ το αστέρι του Παναθηναϊκού, έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταγράφεται στην Γαλατά Σαράι!».

Ας σκεφτούμε λίγο την είδηση, και να δούμε αν πρέπει οι βάζελοι, να πανικοβληθούν ή όχι.

Η είδηση αληθεύει, γιατί:

α. Μέχρι τώρα απ’ τις προσφορές ομάδων που έχουν γραφτεί από δω κι από κει, αυτή είναι σίγουρα η μεγαλύτερη. Αναλογιζόμενοι λοιπόν, πως ο Παναθηναϊκός, ενδιαφέρεται για τα χρήματα που θα του αποφέρει ο Σισέ μπας και ξεχρεώσει καναν άνθρωπο, προφανώς θα προσπαθήσει να τον πουλήσει όσο πιο ακριβά μπορεί. Δε μπα να τον δώσει και σε καταριανό πριγκιπόπουλο που τον θέλει για να τον βάζει να παίζει 5x5 με τους φίλους του. Who cares?

Και κάπου εδώ τελειώνουν τα λογικά επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν μια τέτοια μετακίνηση. Ένα και μοναδικό επιχείρημα λοιπόν, αλλά πανίσχυρο: Τα μπικικίνια. Άλλωστε γι αυτό δεν του βάλανε το πωλητήριο;

Η είδηση είναι μούφα, γιατί:

α. Το είπε η Τζουντ Σισέ στο Twitter! Πιστεύει λέει πως ο σύζυγος θα παίζει και του χρόνου στην Ελλάδα. Το twitter είναι ένα πολύ αξιόλογο διαδικτυακό μέσο, αλλά έχω την υποψία πως σαν χώρα δεν είμαστε ακόμα εκπαιδευμένοι να το αξιοποιήσουμε «δημοσιογραφικά».

β. Το πάθος, οι δηλώσεις και το προφίλ που μας έχει δείξει δύο χρόνια ο Σισέ, λένε πως αν θα φύγει απ’ τον Παναθηναϊκό, θα πάει μονάχα σε κάποιο καλύτερο, ανταγωνιστικότερο και σοβαρότερο πρωτάθλημα απ’ το δικό μας. Και είναι λογικό άλλωστε καθώς αμείβεσαι πλουσιοπάροχα, ζεις σε μια απ’ τις ομορφότερες χώρες της Ευρώπης, σε έχουν σαν θεό και κάθε χρόνο (θεωρητικά, γιατί με τις περικοπές του βάζελου, και τα λεφτά που ρίχνει ο Μαρινάκης χλωμό το βλέπω για 4-5 χρόνια) διεκδικείς πρωτάθλημα και ομίλους Champions League.

γ. Σαν συνέχεια του (β): Γιατί να ρισκάρεις να πας σε μια ομάδα που δεν ξέρεις αν θα σου ταιριάξει σαν παίκτης, η οποία δεν έχει υψηλότερους στόχους απ’ την τωρινή σου; Σε ένα πρωτάθλημα μάλιστα, που έχει τα ίδια χάλια με το δικό μας, αν όχι χειρότερα. Για να μην συνυπολογίσουμε την πιθανότητα να χαλάσεις την σχέση σου με του φίλους του Παναθηναϊκού την οποία δείχνεις να εκτιμάς και να απολαμβάνεις (ποιος παναθηναϊκός άλλωστε θα «έλεγε κάτι» όταν θα τον έβαζε στο αεροπλάνο για την Αγγλία ή την Ισπανία); Και όλα αυτά για λίγα παραπάνω χρήματα που στην τελική, δεν τα έχεις και μεγάλη ανάγκη.

Όπως και να χει, ο Σισέ δεν είναι κανένας ατάλαντος γυρολόγος που στην ευκαιρία του εύκολου χρήματος θα παράταγε καριέρα και φιλοδοξίες. Οπότε θα έλεγα να μην φοβάστε την Γαλατά και τους Τούρκους.

Ο κίνδυνος όμως βρίσκεται προς Δυσμάς. Και παραμονεύει υπομονετικά…

Η γκρίνια σας εδώ:
e-mail: Kaffir.blog@gmail.com
Facebook: http://www.facebook.com/kaffir.eirwn
Twitter: http://twitter.com/Eirwn

http://www.theplayer.gr/index.php?ID=kaffir&Rec_ID=63335