Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Ιουνίου 2011

Πάμε Στοίχημα;

Πέραν όλων των άλλων, οι σαρωτικές εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου γεννούν νέο λαμπρό πεδίο στοιχηματισμού. 

Το «Πάμε Στοίχημα» μπορεί να φτιάξει το κουπόνι του αιώνα: Πόσες από τις εμπλεκόμενες ομάδες θα πληρώσουν το μάρμαρο με υποβιβασμό; Ποιοι παράγοντες θα πάνε Κορυδαλλό; Θα τους επιτρέψουν να φορούν τις αγαπημένες τους ερυθρόλευκες ριγέ εμφανίσεις ή θα τους ντύσουν με στολές στα χρώματα των Ντάλτον; Αν μπαγλαρώσουν διαιτητές και τους αφήσουν να βολτάρουν στο προαύλιο, θα τους καλύπτουν λιγότεροι ή περισσότεροι κρατούμενοι απ’ όσους κάλυπταν τον Κατσουράνη; Έτσι μπόλικοι που έχουν μαζευτεί, τους χωράνε τα δικαστήρια της Ευελπίδων ή μήπως θα χρειαστεί να γίνει η δίκη στο κλειστό του ΣΕΦ, να νιώθουν ότι παίζουν εντός έδρας; Και πότε θα γίνουν όλα αυτά; Πριν από τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου ή αφού πρώτα οδηγηθεί η Ελλάς σε πτώχευση;

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι όλα αυτά δεν αγγίζουν με τίποτα μία ομάδα. Αυτή την ομάδα που χρόνια τώρα διδάσκει ήθος και αρχές. Που δύο φορές είδε προέδρους της στη φυλακή και δεν της αξίζει να δει και τρίτο. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για πόλεμο λάσπης από τα ίδια επικοινωνιακά κέντρα που ξεκίνησαν τον πόλεμο τον Φλεβάρη. Μια δολοπλοκία που συνιστά έγκλημα κατά της Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των συνδικάτων. Ένα ξεκάθαρο κτύπημα κατά της παγκοσμιοποίησης. Δάκτυλος του Γκουαρδιόλα και του Μουρίνιο, που τα έκαναν πάνω τους όταν έμαθαν πως οι Φέισα, Μαρκάνο και Κοστάντσο ακονίζουν τα νύχια τους για να ξεσκίσουν ολάκερο το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αλίμονο τώρα. Υπάρχει λόγος να μπλεχτεί ο Ολυμπιακός στα γρανάζια αυτής της θλιβερής ιστορίας; Ακούστηκε κάτι μεμπτό εις βάρος του στις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ; Αστεία πράγματα. Τίποτα σοβαρό δεν βγαίνει από το πόρισμα. Μοναχά ότι ο πρόεδρος του κεντρικού καταστήματος μιλούσε με τον πρόεδρο του βασικού υποκαταστήματος και πάλευαν να βρουν ποιον διαιτητή θα βάλουν για να φέρουν... τούμπα έναν ενοχλητικό αντίπαλο. Ότι πρέπει οπωσδήποτε να προστατεύσουν δύο συγκεκριμένους διαιτητές γιατί «γιατί δεν μπορείς, κύριε, να παίρνεις κάποιον να σε βοηθήσει, και μετά να τον στέλνεις... Δεν θα σε βοηθήσει κανένας μετά ξανά. Κατάλαβες;». Ότι ο πρόεδρος της μαμάς εταιρίας ορίζει τη σειρά σωτηρίας μερικών εκ των θυγατρικών και διαλέγει ποια ομάδα από τις ανυπότακτες είναι εύκαιρη για να πληρώσει τη νύφη. Ότι γίνεται, κύριε, να στήσει ένα ματς με τον πρόεδρο ή τον προπονητή μιας ομάδας (αυτό ξεχάστε το) αλλά μπορεί άνετα να κάνει τη δουλειά του πιάνοντας μερικούς παίκτες.

Είναι όλα αυτά σοβαρός λόγος να ασχολούμαστε; Σε καμία περίπτωση. Φούσκα είναι και θα σκάσει. Πόλεμος λάσπης, προϊόν μοντάζ και συρραφής, όπως και στην παλιά αξέχαστη λαϊκή επιτυχία «Βαγγέλη ψάξου». Κοριός να σου πετύχει και αυτός. Γεμάτος παράσιτα είναι. Αν καθαρίσει ο ήχος, θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκατασταθεί το όνομα της ομάδας που διδάσκει ήθος και πολιτισμό. Μόνο εμείς θα ζοριζόμαστε λιγάκι παραπάνω, γιατί όλα αυτά μπερδεύουν τη ζωή μας. Εκεί που καθαρίζαμε λέγοντας «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να παν να γαμ...», πρέπει να το προσαρμόσουμε στη σύγχρονη εποχή και να το κάνουμε «ο Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης και η Κέρκυρα να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμ...». Εύκολο το έχεις να το πεις μονορούφι όλο αυτό; Και καλά προπονημένος να είσαι, εύκολα, πολύ εύκολα, μπορεί να γλωσσέψεις την μπέρδα σου, να εκτεθεί και να μείνεις ακάλυπτος. Ακριβώς όπως ο Κατσουράνης.

Πηγή: leoforos.gr