Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Ιουνίου 2011

Της αγάπης... μαχαιριά


Δεν έχει προηγούμενο ο έρωτας ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και στον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός, ως γνωστόν, βρίσκεται στις καρδιές κάθε οπαδού του «τριφυλλιού» και εκείνοι με κάθε ευκαιρία δείχνουν την αγάπη τους αλλά και την επιθυμία τους να μείνει για ΠΑΝΤΑ ο Σισέ στους «πράσινους». 
Αυτό που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, στο κλαμπ «Gaz» της Χαλκίδας, πραγματικά δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ομολογώ πως είναι η πρώτη φορά που είδα μέσα σε έναν τέτοιο χώροαναμμένα καπνογόνα και χιλιάδες φίλους του «τριφυλλιού» να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα τουΓάλλου επιθετικού.
Μάλιστα ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής για ακόμα μια φορά φάνηκε πως επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στην προκειμένη περίπτωση, η αποχώρηση του Γάλλου είναι απαραίτητη για την… επόμενη μέρα του συλλόγου. Σίγουρα όπως ακούγεται μπορεί να είναι λίγο περίεργο αυτό όμως έτσι είναι η αλήθεια. Από την στιγμή που δεν υπάρχει πρόταση για κάποιον άλλον παίκτη ώστε να μπουν λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ, η αποχώρηση του Σισέ αποτελεί μονόδρομο. Δεδομένα οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» θα προτιμούσαν να υπάρχει κάποια κρούση για άλλους ποδοσφαιριστές όπως πχ. οι Χριστοδουλόπουλος, Νίνης ή Τζόρβας όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει διαφορετική λύση. 
Σίγουρα η απώλεια του Γάλλου αστέρα θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ για τον Παναθηναϊκού αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο όμως ,όπως είχα ξαναπεί σε παλαιότερη τοποθέτησή μου, ο Παναθηναϊκός υπήρχε και πριν τον Σισέ όπως θα υπάρχει και μετά. Όμως, βλέποντας έναν κόσμο να παραληρεί κάθε φορά που αντικρίζει το μεγάλο τους είδωλο και τον ίδιον τον Γάλλο να… δακρύζει από συγκίνηση, διαπιστώνω πως πραγματικά είναι ΚΡΙΜΑ οι δύο πλευρές να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους από την νέα αγωνιστική περίοδο.
Όσον για τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Τζιμπρίλ Σισέ, πρώτο φαβορί φαίνεται να είναι οΝούνο Γκόμες. Μπορεί ο Πορτογάλος φορ να προέρχεται από δύο άσχημες σεζόν με την Μπενφίκακαι να διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο πιστεύω πως για έναν χρόνο στο γελοίο ελληνικό Πρωτάθλημα μπορεί να κάνει την διαφορά. Όπως την έκανε και στον Ολυμπιακό ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος ήρθε στην χώρα μας σε παρόμοια ηλικία, με τα παραδείγματα μάλιστα να μην περιορίζονται μόνο στην περίπτωση του Σέρβου.
Y.Γ.: Όσον αναφορά όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχω να σχολιάσω κάτι, περιμένοντας να δω αν… μπορούμε να πάμε το ποδόσφαιρό μας ένα βήμα πιο μπροστά. Τώρα είναι η ευκαιρία.


Παναγιώτης Παπανικολάου από Sportaction