Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Ιουνίου 2011

Παναθηναϊκός = Ομαδικότητα

Παναθηναϊκός = Ομαδικότητα Παναθηναϊκός και ομαδικότητα είναι δύο έννοιες ταυτόσημες στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ και το απέδειξαν περίτρανα οι «πράσινοι» το βράδυ της Κυριακής. 
Τα παλικάρια του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με την νίκη τους επί του Ολυμπιακού στον τέταρτο τελικό του ΟΑΚΑ και την κατάκτηση του 32ου Πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου απέδειξαν πως αυτή η ομάδα είναι πάνω από προσωπικότητες.
Όταν στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς χάνεις τον ηγέτη σου από τον πρώτο, κιόλας, λεπτό τότε σίγουρα τα πράγματα δυσκολεύουν. Και ειδικά όταν μιλάμε για έναν Παναθηναϊκό όπου όλο τον χρόνο οιμουρμούρες σχετικά με τον αντικαταστάτη του «3D», όταν έπρεπε να παίρνει ανάσες ο αρχηγός του «τριφυλλιού», ήταν πολλές μετά και την φυγή των Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους το περασμένο καλοκαίρι.
Όμως ο κρυφός «άσος» του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς λεγόταν και πάλι Νικ Καλάθης. ΟΑμερικανοθρεμμένος άσος του Παναθηναϊκού απέδειξε και κόντρα στον Ολυμπιακό πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και πως τον επόμενο χρόνο θα αποτελέσει ένα από τα «βαρόμετρα» αυτή της ομάδας. 
Ο νεαρός πλέι μέικερ πήρε την ομάδα του στις πλάτες του στο οργανωτικό κομμάτι και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο προπονητής του τον παρομοίασε με τον Διαμαντίδη μετά το τέλος του ματς.
Εκτός όμως από την παρουσία του Νικ Καλάθη, αξιοσημείωτη ήταν και εκείνη των δύο «γερόλυκων».Του Αντώνη Φώτση και του Μάικλ Μπατίστ. Αρχικά αυτό που κάνει ο «Μπάτμαν» απλά δεν υπάρχει.Έξι στα έξι τρίποντα από έναν φόργουορντ των 2.00 μέτρων μόνο απαρατήρητο δεν περνά ενώ όσον αναφορά τον Αμερικανό σέντερ τα λόγια είναι περιττά. Σίγουρα όμως «πονοκεφαλιάζει» τα γεγονός πως την επόμενη περίοδο θα έχουν έναν επιπλέον χρόνο στην… «πλάτη τους».
Για το τέλος άφησα τον ηττημένο της σειράς,  Ολυμπιακό. Έχει καταντήσει βαρετό το να κλαίγονται κάθε φορά για την διαιτησία και διάφορα τέτοια. Και προς Θεού δεν αναφέρουμε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και στους παίκτες του αλλά στους φίλους των «ερυθρολεύκων» που από το βράδυ της Κυριακής βγαίνουν σε ραδιόφωνα και φόρουμ και κάνουν λόγο για διαιτητική σφαγή. 
Καλό θα είναι να κοιτάξει ο καθένας τα λάθη του και να καταλάβουν τι έφταιξε που και φέτος ο Ολυμπιακός έχασε έναν τίτλο, στον οποίο είχε το πάνω χέρι με το πλεονέκτημα της έδρας.
Όταν σε 26 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια είσαι αήττητος και σε άλλα πέντε στα play off το ίδιο, τότε δεν χωρούν δικαιολογίες. Δηλαδή στην Ευρώπη oπου οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν από την Σιένα μεπλεονέκτημα έδρας τους έφταιγαν πάλι οι διαιτητές; 
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και πρέπει να δουν τι δεν πήγε καλά και η ομάδα και φέτος δεν κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ.
Παναγιώτης Παπανικολάου από Sportaction.gr