Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Ιουνίου 2011

Ώρα για φορμάτ και πάμε απ’ την αρχή!

Ονόματα για μεταγραφές, άγχος για αποχωρήσεις, «βόμβες» που ετοιμάζονται να σκάσουν… 

Όλα αυτά συνηθισμένα σε κάθε καλοκαίρι. Με τον κόσμο να περιμένει πως και πώς να δει τα καινούργια αστέρια της ομάδας του. Αστέρια στην πράξη, ή αστέρια στα πρωτοσέλιδα αν προτιμάτε. Όμως φέτος, το πράγμα έχει αλλάξει. Είναι μάλλον ανούσιο και λανθασμένο να κάθεται κανείς και να ασχολείται με τις μεταγραφές. Τη στιγμή που το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου (ο Θεός να το κάνει, αλλά λέμε και καμιά βλακεία να περάσει η ώρα) έχει καταρρεύσει. Τη στιγμή που η σαπίλα έχει χτυπήσει… κόκκινο, τη στιγμή που η βρώμα δεν αφήνει κανέναν να ησυχάσει, τη στιγμή που τα σκάνδαλα συγκλονίζουν. Όχι επειδή δεν τα γνωρίζαμε, αλλά σαφώς αυτή τη φορά φαίνεται πως κάτι γίνεται.

Δεν γίνεται λοιπόν να σε αφορά και να σε αγγίζει οτιδήποτε αφορά το άθλημα. Τα ερωτήματα που γεννιούνται όμως, είναι πραγματικά πολλά. Πρώτα απ’ όλα, είναι αστείο αυτή τη στιγμή να μιλάμε για ποδοσφαιρική ηγεσία. Όλοι μα όλοι πρέπει να φύγουν. Να βρουν το σθένος (γιατί προφανώς τους λείπει) και να παραιτηθούν. Κι όμως, μέσα σε αυτή την κατάσταση κάποιοι «ερυθρόλευκοι»… κύκλοι, τονίζουν ότι όποιος καταθέσει πρόταση μομφής κατά Μαρινάκη, θα… φάει τα μούτρα του. Οι άνθρωποι είναι στον κόσμο τους. Έχουν αναγάγει την επικοινωνιακή πολιτική σε επιστήμη και έχουν χάσει κάθε μέτρο. Ρε παιδιά, το ποιος θα… φάει τα μούτρα του έχει σημασία; Δηλαδή, με όλα αυτά που γίνονται, με όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά, το ζήτημα είναι να μετρηθούν δυνάμεις στην λίγκα; Για μας, δεν υπάρχει γυρισμός. Το λογικό, το ηθικό, είναι να υπάρξουν παραιτήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, μιλάμε απλά για ακόμη μια επίδειξη ξευτίλας. Συγνώμη κιόλας, αλλά ακόμη και να μην έχει αποτέλεσμα πιθανή πρόταση μομφής κατά του προέδρου της λίγκας, δεν βλέπουμε που είναι το κακό. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σχέση με την σαπίλα και το είδατε όλοι αυτό μέσω των ονομάτων που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Σε μια αρχή που είναι βουτηγμένη στα σ…..α, ευτυχώς που δεν έχουν συμμάχους οι «πράσινοι». Τιμητικό είναι. Όσοι πανηγύριζαν για τα… όμορφα που έγιναν στο ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» θα πανηγυρίζουν και τώρα. Αλλά δεν μας ενδιαφέρει στο ελάχιστο, ούτε θα ενοχληθούμε, από το συγκεκριμένο κομμάτι ανθρώπων, που δυστυχώς έχει τη δύναμη σε αυτή τη χώρα να διαμορφώνει απόψεις και να προσπαθεί να πείσει ότι η κακώς εννοούμενη μαγκιά, είναι προσόν.

Κάνοντας έναν γύρο στο διαδίκτυο, διαβάζοντας εφημερίδες, ακούγοντας αθλητικά ραδιόφωνα, θα καταλάβετε πολύ καλά τι εννοούμε. Το χειρότερο όλων, είναι πως ασχολούμαστε με την όλη ιστορία με οπαδικά κριτήρια. Τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να «καθαρίσει» το ποδόσφαιρο, μας ενδιαφέρει μόνο μην πειραχτεί η ομάδα μας. Καληνύχτα και του χρόνου λοιπόν… Γιατί με τα μυαλά που κουβαλάμε, και του χρόνου με τα ίδια θα ασχολούμαστε. Η δική μας άποψη, απλή. Τι γίνεται όταν ένας υπολογιστής γεμίζει ιούς; Του κάνεις ένα φορμάτ και πάμε απ’ την αρχή. Στην τελική, δεν έχει δα και τόσο… χρήσιμα αρχεία το ποδόσφαιρό μας, για να πονέσουμε που θα τα χάσουμε…

sportaction.gr