Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

13 Ιουνίου 2011

Όταν οι «Big3» υποκλίθηκαν στον… «Big Dirk»



Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει το Τέξας, γιορτάζοντας για το καμάρι της πόλης τους Ντάλας Μάβερικς ή αλλιώς τους νέους Πρωταθλητές NBA.

Λίγο ή πολύ γνωστά όλα αυτά, αλλά περίστερο από κάθε τι, αξίζει αναφοράς η…. κατάκτηση του μπασκετικού Έβερεστ, από τον πολυτάλαντο και πολύπλευρο Ντίρκ Νοβίτσκι. Τελικά (και) το ΝΒΑ θέλει τον… Γερμανό του.

Σχεδόν μόνος του ο «Big Dirk», κατάφερε όχι μια, αλλά 5 φορές να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, νικώντας σωματικό πόνο και κάθε αναποδιά (πυρετός) που του παρουσιαζόταν.

Μοιραία ο MVP της σειράς των τελικών, κατόρθωσε να μας αποδείξει ότι στο μπάσκετ, καμιά φορά η πόλωση σε επιθετικό επίπεδο οδηγεί και σε θριάμβους. Από προκύπτει η λέξη πόλωση; Από το γεγονός ότι ο Νοβίτσκι είναι μόνος του όλο το επιθετικό κομμάτι των «Μαβς». Μπορεί να ποστάρει, μπορεί να εκτελέσει από απόσταση, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα παίζοντας ένας εναντίον ενός, μπορεί, μπορεί, μπορεί…

Επιπρόσθετα, ο σούπερ σταρ των Μάβερικς, μας απέδειξε περίτρανα ότι η θέση του πλέι-μέικερ και του σέντερ, αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους κάθε ομάδας, αφού με την εξαιρετική παρουσία του στην θέση «5», αποτελείωσε τους Χιτ. Έχοντας έναν… μαέστρο του είδους στην ομάδα του, τον ρέκορντμαν πλέον Τζέισον Κιντ, κατάφερε να βρει τον τρόπο να σκοράρει δίχως σταματημό, τοποθετώντας το όνομα του μεταξύ των ευρωπαϊκών «θρύλων». Δύσκολα ενδεχομένως η «Γηραιά Αλβιόνα» να ξαναγεννήσει έναν παίκτη που θα μπορέσει να πρωταγωνι9στήσει τόσο ηχηρά στο  ΝΒΑ.

Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες της ομάδας του Μαϊάμι, είδαν μια τριπλή και καθόλα δαπανηρή επένδυση, με την απόκτηση των Μπος, Ουέιντ και Λεμπρόν Τζέιμς, να μην καρποφορεί για εφέτος, σταματώντας πάνω στον… τοίχο από την Γερμανία.

Αυτή η σεζόν, θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην μνήμη μας (πέρα από την επιστροφή των Σικάγο Μπούλς) ως η χρονιά που ο «Βig Dirk» «σκλάβωσε» 3 διαφορετικούς αστέρες, εξαργυρώνοντας τα σωματικά του προσόντα σε συνάρτηση με την μπασκετική του ιδιοφυία. 



Theplayer.gr