Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

1 Μαΐου 2011

ΓΙΝΕ ΞΑΝΑ PANATHINAIKOS

Γίνε ξανά PANATHINAIKOS λοιπόν, δεν μας αρέσουν τα μέτρια, μεγαλώσαμε μέσα από ευρωπαϊκές βραδιές και όχι με ψέματα και ούτε με όνειρα.

Ήταν όλα πραγματικότητα, ήταν όλα αλήθεια και όχι φαντασία και τυχάρπαστα όνειρα για μία μεγάλη ομάδα σε διεθνή επίπεδο. Ήταν PANATHINAIKOS, τώρα δεν είναι.

Μπορεί αυτό που λέω κάποιους να σας πικραίνει, αλλά είναι αλήθεια και δυστυχώς εμένα με πικραίνει πολύ. Πριν από 40 χρόνια ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας τον Ajax, την μεγάλη ομάδα του Κρόιφ. Σήμερα παλεύει να αποτινάξει τα φαντάσματα του παρελθόντος, έχοντας αδρανής μετόχους να τον οδηγούν σε ένα αβέβαιο μέλλον. Το 1984 και 1996 έφτασε ένα βήμα πριν από τελικό του C.L έχοντας αντίπαλο τη Liverpool και τον Ajax αντίστοιχα. Από τις σεζόν 2000 έως 2003 πραγματοποίησε 3 συνεχείς εκπληκτικές πορείες στην Ευρώπη, δείχνοντας ότι η ομάδα χρόνο με το χρόνο ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ! Κατά τη γνώμη μου, εκείνη η ομάδα με 2-3 πολύ καλές ακόμα προσθήκες θα κατακτούσε ένα ευρωπαϊκό τίτλο. Η γνωστή ομάδα της ριζούπολης. Από τότε μέχρι σήμερα ο ΠΑΟ θεωρώ φτιάχνει ομάδες μίας χρήσης για την κατάκτηση του Ελληνικού πρωταθλήματος και δεν δίνει πλέον σημασία στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό το περσινό παράδειγμα του Europa League, όταν μετά από 2 μεγάλες εμφανίσεις με τη ROMA στέλνει στο καναβάτσο τους Ιταλούς και στη συνέχεια αποκλείεται από τη Σταντάρ Λιέγης. Γιατί όμως? Γιατί είχαμε στόχο το πρωτάθλημα!

Να το πάρεις το πρωτάθλημα, φυσικά, αλλά η ομάδα να έχει συνέχεια, να εξελιχθεί. Το καλοκαίρι πάλι η ομάδα θα χτιστεί από την αρχή, πάλι με αρχικό στόχο την κατάκτηση του Ελληνικού πρωταθλήματος και πάλι η Ευρώπη δεν θα είναι βασικός στόχος, να μην κοροϊδευόμαστε. Προχτές έπαιζε η Σάλκε ημιτελικό C.L , o ΠΑΟ γιατί δεν μπορεί? Γιατί δεν έχει διοίκηση με Παναθηναϊκό όραμα, απλά! Δεν μπορούν να πάρουν παράδειγμα από τη PORTO? Δεν σου λέω να πάρεις παράδειγμα την Barcelona ή την Manchester εκεί τα μεγέθη είναι άλλα. Η Πόρτο πιστεύω είναι το κλασσικό παράδειγμα μίας πολύ επιτυχημένης ομάδας, χωρίς να παίζει σε ένα πρωτοκλασσάτο πρωτάθλημα. Ανοίξτε τα μάτια σας εκεί στη διοίκηση, παντού υπάρχουν παραδείγματα! Τα όνειρα μας δεν μένουν Ελλάδα. Ο πήχης πρέπει να ανεβεί ψηλά για να έχουμε μία δυνατή και περήφανη ομάδα. Θέλει πολύ δουλειά και όχι πολλά λεφτά, με ανθρώπους που νοιάζονται και ιδρώνουν για την ομάδα. Αν όλοι σας αρέσκεστε στο να παίρνουμε μόνο το πρωτάθλημα τότε πάω πάσο, αλλά αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός. Δεν τον έμαθα έτσι το ΠΑΟ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Ο Μπασκετικός Παναθηναϊκός κάθε χρόνο μας κάνει υπερήφανους γιατί έχει μία ομάδα που πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Η ΚΑΕ έχει όραμα, ξέρει που βαδίζει, χρόνο με το χρόνο χτίζει την ομάδα του ο Ζέλικο και στο τέλος κατακτάει τα πάντα. Όλοι εκεί μέσα, από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο κοπιάζουν και ιδρώνουν για να πετύχουν τους στόχους τους. Για να κάνουν το ΠΑΟ τη μεγαλύτερη ομάδα που υπήρξε ποτέ σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Στην ΠΑΕ για άλλη μία εβδομάδα βλέπουμε κωμικές καταστάσεις. Τα πρακτικά από το Δ.Σ βγήκαν στη φόρα, χωρίς να ξέρει κανείς ποιος τα έδωσε! Το σίριαλ με τα διοικητικά θα τραβήξει πολύ ακόμα και το μόνο που μας λένε οι μέτοχοι είναι ότι πτωχεύσαμε! Έλα?? Δεν το ξέραμε, εσάς περιμέναμε να μας το πείτε! Το μόνο θετικό που κρατάω είναι ότι ο Δημήτρης Γόντικας θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΟ για τα επόμενα 2 χρόνια. Έχει δουλέψει πολύ κατά τη γνώμη μου, ειδικά σε μία περίοδο που πάλευε μόνος του , αλλά χρειάζεται και την ουσιαστική συμπαράσταση των μετόχων. Διαφορετικά δεν θα γίνει τίποτα!

Κλείνοντας θα ΞΑΝΑΤΟΝΙΣΩ την μεγάλη ανάγκη να μείνει ο ΣΙΣΕ στην ομάδα! Είχαμε χρόνια να έχουμε ένα τόσο μεγάλο ηγέτη, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αν

φύγει θα έχετε διαπράξει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της ομάδας. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ. Οι όποιες περικοπές χρειάζονται να γίνουν αλλού.

Υ.Γ) Όσοι θέλετε μπορείτε να μπείτε στο γκρουπ μου στο facebook: Born to be panathinaikos για να μιλάμε καθημερινά. Το e-mail μου είναι διαθέσιμο σε όλους για τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις: spiros.vlachos@hotmail.com

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ,ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ!