Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Μαΐου 2011

Ένα Ντιαμάντι για το "τριφύλλι"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γεια σας φίλοι μου! Σας γράφω από την Αγγλία που έχω έρθει για να δω τον τελικό Champions League κόντρα στην "αυτόματη μηχανή" Μπαρτσελόνα και στην συντηρητική και πολύ επικίνδυνη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 


Το γεγονός πως βρίσκομαι στην Αγγλία όχι μόνο δεν με εμπόδισε στο να γράψω άρθρο για το Newspao.gr αλλά πήρα και ποδοσφαιρική έμπνευση. Όπως πολλοί κατάλαβαν από τον τίτλο, πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, "μάγο της μπάλας" τον αναφέρουν μερικοί και το όνομα του είναι Αλεσάντρο Ντιαμάντι. 

Ο κύριος που ανέφερα πιο πάνω είναι  από την Ιταλία, γεννημένος του 1983 με φαρμακερό αριστερό πόδι, απίστευτη ταχύτητα και αποδεδειγμένη ποιότητα. Είναι μεσοεπιθετικός και δεν δυσκολεύετε καθόλου να παίζει σε πολύ "κλειστούς χώρους" όπως συνηθίζουν να είναι οι ελληνικές άμυνες.

Πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο παίκτη που πριν από λίγες ημέρες ακούστηκε το όνομα του για τον Παναθηναϊκό ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα διαπραγματευτεί την μεταγραφή του εφόσον, χτύπα ξύλο, φύγει ο Τζιμπρίλαρος. Δεν μου αρέσει να "τρέχω" γιατί ξέρω πως όλα στην ζωή αλλάζουν σε μια στιγμή αλλά ο Τζιμπρίλαρος, αυτός ο τεράστιος παίκτης είναι με το ενάμισι πόδι εκτός Παιανίας.

Ο Ντιαμάντι λοιπόν αν και δεν είναι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ σέντερ φορ, μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεσης απλά το σύστημα θα είναι πολύ "ελαφρύ...". Δηλαδή δεν θα υπάρχει μέσα ο δυνατός σέντερ φορ τύπου Ντρογκμά, Σισέ, Μπερμπάτοφ κλπ αλλά θα είναι ένα πιο γρήγορο σύστημα. Αυτό έχει και τα καλά του και τα κακά του αλλά περισσότερα θα πούμε αν επιτευχθεί αυτή η μεταγραφή.

Η μεταγραφή αρχίζει να δυσκολεύει από την στιγμή που είναι διακαής πόθος της Βιγιαρεάλ που έκανε μία εκπληκτική χρονιά φτάνοντας στα ημιτελικά του Europa League. Σίγουρα, μόνο και μόνο γι'αυτό έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά και αυτή όπως και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον τους.

Τον συγκεκριμένο παίκτη τον είχε προτείνει μάλιστα και ο Τζιανλούκα Νάνι όταν λεγόταν πως είχε έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.

Για να κλείνουμε, πρόκειται για μια αρκετά ποιοτική και εφικτή μεταγραφή, στην καλύτερη ηλικία και εάν και εφόσον ο Παναθηναϊκός πέρα από το απλό ενδιαφέρον, προχωρήσει σε κάτι πιο ουσιαστικό, ο παίκτης θα φορέσει τα πράσινα. Και το λέω με σιγουριά γιατί (μέχρι στιγμής) το μόνο σοβαρό ενδιαφέρον από άλλη ομάδα είναι αυτό της Σαμπτόρια που από τους ομίλους του Champions League που παραλίγο να βρεθεί το καλοκαίρι, καταλήγει στην β'εθνική μαζί με τη νυν ομάδα του 28νου Ιταλού.

Επίσης, αυτό που τον κάνει περισσότερο γνωστό (όπως θα δείτε και παρακάτω στα videos) είναι η άψογη απευθείας εκτέλεση φάουλ που διαθέτει θυμίζοντας τον αγαπητό σε όλους μας, Αντρέας Ίβανσιτς.

Αξίζει μάλιστα όχι απλά να αναφέρουμε, αλλά να τονίσουμε πως ο Ντιαμάντι κλήθηκε και στην εθνική Ιταλίας(!) διεκδικώντας μάλιστα και θέση βασικού.

Αυτά από εμένα, ραντεβού στο επόμενο μου άρθρο που θα είναι λογικά, αν δεν έχουμε κάτι απρόοπτο, μετά τον τελικό Champions League του Σαββάτου.

Επίσης, βρήκα μερικά videos στα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και να κρίνετε και εσείς τον Ιταλό μεσοεπιθετικό:











Καλή συνέχεια αδέλφια!